deepman' Alıntı:peki böte mezunu hemde btr olursa zorunlu 15 saat mi derse girmeli?
karinca_52' Alıntı:deepman' Alıntı:peki böte mezunu hemde btr olursa zorunlu 15 saat mi derse girmeli?
okulda kaç saat ders varsa ona giriyorsunuz , 5 -10 farketmez
Ben de bunu sormuştum zaten değişken mesai ve ders saati oldugu için Btr olduğu yerdeki mesaisini nasıl ayarlıyorlar.deepman' Alıntı:karinca_52' Alıntı:deepman' Alıntı:peki böte mezunu hemde btr olursa zorunlu 15 saat mi derse girmeli?
iyide hocam, halk eğitimde sabit bir ders sayısı yok ki, kurs açarsan ders oluyor, bu 20 de olur 30 da, btr için üst sınır yok mu acaba
yesimk06' Alıntı:Ben de bunu sormuştum zaten değişken mesai ve ders saati oldugu için Btr olduğu yerdeki mesaisini nasıl ayarlıyorlar.deepman' Alıntı:karinca_52' Alıntı:deepman' Alıntı:peki böte mezunu hemde btr olursa zorunlu 15 saat mi derse girmeli?
iyide hocam, halk eğitimde sabit bir ders sayısı yok ki, kurs açarsan ders oluyor, bu 20 de olur 30 da, btr için üst sınır yok mu acaba
yesimk06' Alıntı:Hemde Btr yok diyen arkadaşlar Ankara'da gemde Btr olan arkadaşlar var
AKADEMİA' Alıntı:yesimk06' Alıntı:Ben de bunu sormuştum zaten değişken mesai ve ders saati oldugu için Btr olduğu yerdeki mesaisini nasıl ayarlıyorlar.deepman' Alıntı:karinca_52' Alıntı:deepman' Alıntı:peki böte mezunu hemde btr olursa zorunlu 15 saat mi derse girmeli?
Hocam BTR'nin çalışma süresi kurumun eğitim öğretime açık olduğu saatlerdir, dolayısıyla (olmaz ama, kanuna aykırı çünkü) eğer HEM'de BTR iseniz HEM'in çalışma saatlerine uymalısınız: 8.00-17.00.
yesimk06' Alıntı:Hemde Btr yok diyen arkadaşlar Ankara'da gemde Btr olan arkadaşlar var
Bu olay diğer bazı illerde de yaşanıyor. Tam şikayetlik. Bakanlık yazısı çok açık, diyor ki: "Görevlendirmeler ördün eğitim kurumlarında yapılır." O kadar. Bakanlık yazısında bu yazıyorken hiç bir ilçe veya il müdürü ve hatta vali bile buna aykırı davranamaz. Eğer buna rağmen il içerisinde kimse bir şey demez mantığıyla yapılıyorsa şikayete açıktır ve şikayet olayında hesabı verilemez. Bu konuda sendikalara ama hükümet yanlısı olmayanlara durumu bildiriniz. Eğer dava edilirse (yasalara göre) görevlendirme anında iptal edilir ve bu görevlendirmeden alınan ekders ücretlerinin iadesi istenir.
Ben bu tür hak-hukuk konularında biraz hassasım sanırım. İmzamda da yazdığım gibi...
İl veya ilçe veya koordinatör göz göre göre yanlış yapıyorsa (HEM'de görevlendirme çıkıyorsa) bu yanlışlarından dönmeliler. Herkes işini dosdoğru yapmalı.
deepman' Alıntı:hocam bir yanlış anlaşılma var sanırım. dediğiniz gibi hem öğretmeni kendi kurumunda görevlendirilemiyor ama başka bir kurumda yani örgün eğitim kurumunda görevlendirilebiliyor. bizim sorumuzda bununla ilgiliydi..
sarı_sarı' Alıntı:Hemde görevliysek başka okula BTR olabiliyor muyuz? :shock:
AKADEMİA' Alıntı:sarı_sarı' Alıntı:Hemde görevliysek başka okula BTR olabiliyor muyuz? :shock:
Sorunuzun cevabı Evet, olabilirsiniz.
Ancak bulunduğunuz hem de tek Bilişimci iseniz ve Bilgisayar kursları yoğun ise veya HEM'deki Bilgisayar işlerize yğun olarak siz bakıyorsanız HEM müdürü sizi BTR olarak göndermek istemeyebilir. Bu durumda da sizin işinizi yokuşa sürer, başka okulda BTR olamıyormuşsun der, vay efendim Bakanlık yazısı var der.... Der de der.
Ancak ne derse desin kanunen başka okulda BTR talep etme hakkınız var. Haa talep edersiniz sonra HEM müdürü İli arar sizin işinizi yaptırmaz yani BTR isteğinizi geri çevrilirse felan işte o zaman biraz başka dillerden konuşmak gerekebilir. Bulunduğunuz ildeki İl Koordinatörü Allah korkusu olan birisi ise (ama görüntüde değil ciddi ciddi imanlı ise) onunla görüşün o size yardımcı olur. Zaten BTR onayınızı o kişi İl Müdürüne imzalatıyor, oradan da valilik imzalıyor ve görevlendirme tamam.