Hem de görev yapıp başka okulda Btr olanlar?

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Hemde standart ders saati olmuyor bildiğim kadarıyla bazen az bazen çok. Bazen de farklı saatlerde kurs açılabiliyor. Hemde görev yaparken başka okulda Btr olduğunuzda mesai saatlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz ya da hem de Btr olduğunuzda?

hocam geçen seneye kadar alıyordu hem de ki öğretmenler ama geçen sene görmedim yinede bilemiyorum

ben hemde öğretmendim yeni il dışı ile ortaokula geçtim. Hemlerde BTR görevlendirmesi yok formatör olunuyordu ama BTR görevlendirmeleri yapılmıyor. Başka okulda btr öğretmeni olup HEM de hafta sonları 10 saate kadar kurs açarsın ve ekstra 10 saat ek dersini alırsın... ben formatörken öyle yapıyordum lise de formatör hafta sonlarıda kendi kurmumumda kurs açıyordum...Hafta sonu açmamın nedeni formatörken 8-17 çalışıyorduk ondan BTR de nasıl olur bilmem ama...

Hocam öncelikle HEM'de BTR olmuyor, örgün eğitim kurumu olmadığı için.

Kadronuz HEM'de ise o zaman ya sadece HEM'de derslere gireceksiniz ve normal ders ücretiniz hesaplanacak ya da yakınlardaki okullara BTR başvurusu yapacaksınız.

Eğer başka bir okulda BTR olursanız, HEM'de ders saati ayarlamanıza gerek yok zaten 8.00-15.00 veya 8.00-13.00 okuldasınız ve 18 saat ekders alırsınız. Okuldaki ders saatlerinin dışında istediğiniz bir zaman diliminde yani her gün 15.00'dan sonra 2'şer saat veya hergün 18.00'dan sonra 2'şer saat veya haftasonu 5'er saat şeklinde toplamda 10 saat kurs verebilirsiniz. Bu 10 saat haftalık alabileceğiniz max. süredir. Bunun altında da olabilir. Haftalık 4-6-8 saat de kurs verebilirsiniz. Bu süreler de haftalık 18 saat ekdersinize eklenir.

deepman' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
deepman' Alıntı:
peki böte mezunu hemde btr olursa zorunlu 15 saat mi derse girmeli?

okulda kaç saat ders varsa ona giriyorsunuz , 5 -10 farketmez

iyide hocam, halk eğitimde sabit bir ders sayısı yok ki, kurs açarsan ders oluyor, bu 20 de olur 30 da, btr için üst sınır yok mu acaba
Ben de bunu sormuştum zaten değişken mesai ve ders saati oldugu için Btr olduğu yerdeki mesaisini nasıl ayarlıyorlar.

yesimk06' Alıntı:
deepman' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
deepman' Alıntı:

iyide hocam, halk eğitimde sabit bir ders sayısı yok ki, kurs açarsan ders oluyor, bu 20 de olur 30 da, btr için üst sınır yok mu acaba
Ben de bunu sormuştum zaten değişken mesai ve ders saati oldugu için Btr olduğu yerdeki mesaisini nasıl ayarlıyorlar.

Hocam BTR'nin çalışma süresi kurumun eğitim öğretime açık olduğu saatlerdir, dolayısıyla (olmaz ama, kanuna aykırı çünkü) eğer HEM'de BTR iseniz HEM'in çalışma saatlerine uymalısınız: 8.00-17.00.

yesimk06' Alıntı:
Hemde Btr yok diyen arkadaşlar Ankara'da gemde Btr olan arkadaşlar var

Bu olay diğer bazı illerde de yaşanıyor. Tam şikayetlik. Bakanlık yazısı çok açık, diyor ki: "Görevlendirmeler ördün eğitim kurumlarında yapılır." O kadar. Bakanlık yazısında bu yazıyorken hiç bir ilçe veya il müdürü ve hatta vali bile buna aykırı davranamaz. Eğer buna rağmen il içerisinde kimse bir şey demez mantığıyla yapılıyorsa şikayete açıktır ve şikayet olayında hesabı verilemez. Bu konuda sendikalara ama hükümet yanlısı olmayanlara durumu bildiriniz. Eğer dava edilirse (yasalara göre) görevlendirme anında iptal edilir ve bu görevlendirmeden alınan ekders ücretlerinin iadesi istenir.

Ben bu tür hak-hukuk konularında biraz hassasım sanırım. İmzamda da yazdığım gibi...

İl veya ilçe veya koordinatör göz göre göre yanlış yapıyorsa (HEM'de görevlendirme çıkıyorsa) bu yanlışlarından dönmeliler. Herkes işini dosdoğru yapmalı.

AKADEMİA' Alıntı:
yesimk06' Alıntı:
deepman' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
deepman' Alıntı:

Hocam BTR'nin çalışma süresi kurumun eğitim öğretime açık olduğu saatlerdir, dolayısıyla (olmaz ama, kanuna aykırı çünkü) eğer HEM'de BTR iseniz HEM'in çalışma saatlerine uymalısınız: 8.00-17.00.

yesimk06' Alıntı:

Bu olay diğer bazı illerde de yaşanıyor. Tam şikayetlik. Bakanlık yazısı çok açık, diyor ki: "Görevlendirmeler ördün eğitim kurumlarında yapılır." O kadar. Bakanlık yazısında bu yazıyorken hiç bir ilçe veya il müdürü ve hatta vali bile buna aykırı davranamaz. Eğer buna rağmen il içerisinde kimse bir şey demez mantığıyla yapılıyorsa şikayete açıktır ve şikayet olayında hesabı verilemez. Bu konuda sendikalara ama hükümet yanlısı olmayanlara durumu bildiriniz. Eğer dava edilirse (yasalara göre) görevlendirme anında iptal edilir ve bu görevlendirmeden alınan ekders ücretlerinin iadesi istenir.

Ben bu tür hak-hukuk konularında biraz hassasım sanırım. İmzamda da yazdığım gibi...

İl veya ilçe veya koordinatör göz göre göre yanlış yapıyorsa (HEM'de görevlendirme çıkıyorsa) bu yanlışlarından dönmeliler. Herkes işini dosdoğru yapmalı.

hocam bir yanlış anlaşılma var sanırım. dediğiniz gibi hem öğretmeni kendi kurumunda görevlendirilemiyor ama başka bir kurumda yani örgün eğitim kurumunda görevlendirilebiliyor. bizim sorumuzda bununla ilgiliydi..

deepman' Alıntı:
hocam bir yanlış anlaşılma var sanırım. dediğiniz gibi hem öğretmeni kendi kurumunda görevlendirilemiyor ama başka bir kurumda yani örgün eğitim kurumunda görevlendirilebiliyor. bizim sorumuzda bununla ilgiliydi..

Hocam ben şu mesaja cevap vermiştim.

yesimk06' Alıntı:

Bu mesajda HEM'de BTR olan kişilerden bahsedilmiş ki bunun farkındayız maalesef bazı (veya birçok) ilde bu yapılıyor. Dediğim gibi bakanlık yazısında ne diyorsa ben ona uyarım, hatta ülkedeki tüm il-ilçe müdürleri, kaymakamlar, valiler vs. vs. buna uymalı.

Eğer uymuyorsa, benim görüşümce UYDURULMALI. Herkes kanuna-düzene uyacak. Birilerini kayırmak için, kendi adamına torpil geçmek için vs. vs. vs. kanunsuzluk yapılıyorsa ben buna razı olmam. Sanırım hiç bir Bilişimci de razı olmaz. sonuçta aklı başında insanlarız değil mi?

Afyon da görevlendirmeler başlamış. halk eğitimdeki öğretmeni başka örgün eğitime görevlendirme yapmıyordu. bu sene nasıl olacak bakalım.

sarı_sarı' Alıntı:
Hemde görevliysek başka okula BTR olabiliyor muyuz? :shock:

Sorunuzun cevabı Evet, olabilirsiniz.

Ancak bulunduğunuz hem de tek Bilişimci iseniz ve Bilgisayar kursları yoğun ise veya HEM'deki Bilgisayar işlerize yğun olarak siz bakıyorsanız HEM müdürü sizi BTR olarak göndermek istemeyebilir. Bu durumda da sizin işinizi yokuşa sürer, başka okulda BTR olamıyormuşsun der, vay efendim Bakanlık yazısı var der.... Der de der. :)

Ancak ne derse desin kanunen başka okulda BTR talep etme hakkınız var. Haa talep edersiniz sonra HEM müdürü İli arar sizin işinizi yaptırmaz yani BTR isteğinizi geri çevrilirse felan işte o zaman biraz başka dillerden konuşmak gerekebilir. Bulunduğunuz ildeki İl Koordinatörü Allah korkusu olan birisi ise (ama görüntüde değil ciddi ciddi imanlı ise) onunla görüşün o size yardımcı olur. Zaten BTR onayınızı o kişi İl Müdürüne imzalatıyor, oradan da valilik imzalıyor ve görevlendirme tamam.

AKADEMİA' Alıntı:
sarı_sarı' Alıntı:
Hemde görevliysek başka okula BTR olabiliyor muyuz? :shock:

Sorunuzun cevabı Evet, olabilirsiniz.

Ancak bulunduğunuz hem de tek Bilişimci iseniz ve Bilgisayar kursları yoğun ise veya HEM'deki Bilgisayar işlerize yğun olarak siz bakıyorsanız HEM müdürü sizi BTR olarak göndermek istemeyebilir. Bu durumda da sizin işinizi yokuşa sürer, başka okulda BTR olamıyormuşsun der, vay efendim Bakanlık yazısı var der.... Der de der. :)

Ancak ne derse desin kanunen başka okulda BTR talep etme hakkınız var. Haa talep edersiniz sonra HEM müdürü İli arar sizin işinizi yaptırmaz yani BTR isteğinizi geri çevrilirse felan işte o zaman biraz başka dillerden konuşmak gerekebilir. Bulunduğunuz ildeki İl Koordinatörü Allah korkusu olan birisi ise (ama görüntüde değil ciddi ciddi imanlı ise) onunla görüşün o size yardımcı olur. Zaten BTR onayınızı o kişi İl Müdürüne imzalatıyor, oradan da valilik imzalıyor ve görevlendirme tamam.

Çok teşekkür ederim AKADEİMA Hocam ; Süper aydınlattınız

arkadaşlar ilk dönemden btr görevim yenilendi bende bu arada hem e geçtim md yardımcısı yeni pek anlamıyor şimdi benim kursum olsada olmasada 18 saat ekders alacakmıyım
btr için ders çizelgesi hazırlayayım desem kurs sabit değil ki işler iyice karışacak ders çizelgesi hazırlamadan tam ekders alacağımı mdyardımcısına nasıl anlatabilirim

Geri