Ben 5 yıl il merkezinde halk eğitimde görev yaptım, yerine göre 10 kurs açıldıgı öğretmen yetmediği de oldu, yerine göre hiç kurs olmadıgı da( 2-3 hafta gibi bir süre) kurs sayısı fazla olunca 2. hatta 3. öğretmen kadrosu vs açabili,ryorlar kadrolu, böyle olunca da bir süre sonra en düşük puanlı öğretmen norm fazlası oluyor...
Ama ilçede tek bilgisayar öğretmeni olarak halk eğitime atanırsanız sorun olacagı ısanmıyorum.. çünkü bir kursun açılması için 12 öğrenci olması yeterli oluyor.
genelde de bir kurs günlük 4-5 ders saati yani haftalık 20-25 ders saati oluyor. bir kurs da yaklaşık 8-9 hafta sürüyor. o zaman kadar da tekrar kursa öğrenci bulunur... photoshop, video işleme, vb kurslarla çeşitlendirerek de boş kalmazsınız diye düşünüyorum.
tek kurs bile yetiyor size maaş+ekders olarak. duruma göre sabah - öğleden sonra olabiliyor maaş karşılıgı kurslarınız. onun dışında akşam kursu - haftasonu kursu size tercihen isteğinize göre verilebiliyor. kesinlikle maaş karsılıgı olarak akşam ya da haftasonu kursu verilemez
ortaokul, lise çilesi mi... söz dinlemez öğrencilerle uğraşmak mı... tabi heryerin kendine göre zorlukları vardır ama bence halk eğitimde geçen 10 yıl ortaokuldaki 2-3 yıla bedeldir yıpranma olarak. mesefe olarak uzak olmasa, burda kurulu düzenim olmasa 5 dk düşünmem halk eğitime giderim... en azından 2-3 ayda bir norm fazlasısıın yer beğen deyip durmazlar...
Artık o yok bize BT rehberlik normu verecekler, yok bizim için uğraşıyorlar vs hikayeleri şehir efsanesini geçmez..
Kendi ipimizi kendimiz keseceğiz.