HEM de yaz kursları

Kodla Büyü
1 temmuzdan sonra gireceğimiz her dersi ek ders olarak alıyoruz(kadrolu öğretmenim) haftada 30 saat ek ders alabilirmiyim merak ettiğim bu? yönetmelikte var bir şeyler var ama, var mı açan kur geçmiş yıllarda

Evet arkadaş bu konuda fikri olan var mı? Geçmiş yıllarda açmıştım ben haftalık 30 saat. Bu yıl müdür yardımcısı sadece okuma yazma, uyum gibi kurs olursa 30 saat olur diyor böyle birşey var mı?bana 8 saat açabilirsin dedi bu arada

Aşağıda YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR'ın 8. maddesinde bu konuya değinilmiş ama bence normal okullar baz alındığından halk eğitim merkezlerindeki kurslar düşünülmemiş. Emsal teşkil ettiği için bence kültür öğretmenleri 30 saate kadar, atölye ve laboratuar öğretmenleri 40 saate kadar ek ders alabilir.

İdarecileriniz bu duruma itiraz ederse cumartesi ve pazar günleri kursları kontrole geldiklerinde 2 saat ek ders alıyorlar mı? Geliyorlarsa ve 2 saat ek ders alıyorlarsa eğer o an kurumda yetiştirme, okuma-yazma ve uyum kursu var mı bunu dikkate alın, eğer bu madde yetiştirme, okuma-yazma ve uyum kursları için geçerli alamazsın derlerse onlarda cumartesi ve pazar günleri geldiklerinde bu sayılan kurslar yoksa alamazlar...

Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları

MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;

a) Ders yılı içinde;

1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,

2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,

3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,

4) Okuma-yazma kurslarında,

5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim programlarında,

6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,

2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,

ek ders görevi verilebilir.

(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir.

(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.

1 temmuzdan sonra aynı kursiyerlere 160 saatlik bilgisayar işletmneliği kursunu haftaiçi 30 saat, haftasonu 10 saat toplamda 40 saat olarak verebiliyormuyuz???

ben halk eğitim de teknk öğretmenim haftada 40+10 saat veriyorum.Fakat halk eğitimde görev yapmayanlar +10 açabiliyorlarmı bilemiyorum.yukarda arkadaşın da yazdığı gibi yaz tatilerinde tekniklere 40 diğerlerine 30 saat ekders görevi verilebilir.diyor.

arkadaşlar yaz dönemlerinde hafta da 40 saat ve 40 ınıda da kesıntısız alabılıyorsunuz bılıyorum zıra benım kursum yarın baslıyor haftada 20 saat ve 20 sınıde tıkır tıkır alcam ıdarem öyle dedi

g.cetin.66' Alıntı:
arkadaşlar yaz dönemlerinde hafta da 40 saat ve 40 ınıda da kesıntısız alabılıyorsunuz bılıyorum zıra benım kursum yarın baslıyor haftada 20 saat ve 20 sınıde tıkır tıkır alcam ıdarem öyle dedi
eğer teknik öğretmen iseniz alabilirsiniz böte iseniz 30+10 şeklinde kurs açmanız gerekiyor

Geri