HEM Kurs 2. modül önerisi?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,

Devam eden bir kursum var. Bilgisayar Kullanımı 160 saat lik.

2. Modülde İşletim Sistemlerinin Kurulumu yer alıyor. Bu modülde neler yapıyorsunuz?

Ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

Nasıl bir yöntemle işliyorsunuz?

Bu modülü işleyen arkadaşlardan yorumu veya önerisi olan var mı acaba?

hocam ben virtual wmvare programı ile uygulamalı olarak anlatıyorum.Fakat genelde kurslara gelen öğrencileirn çoğu bilgisayar bilgisi olarak zayıf olduğundan herkesin anlaması zor oluyor.çok detaya girmeden direk kurulum yaptırıyorum.en az bir haftalık bi süreç ve öğrencilere halk eğitimd eolsa ödev :) vererek hızlandırıyorum.Diğer kurs veren öğretmenlerin çoğu sözlü olarak anlatıp geçiyor.

Hocam ben de ilk olarak kursiyerleri bir bilgisayar başına toplayıp format atma işlemini adım adım anlatıyorum, sonrasında her birinin kendi bilgisayarına format atmasını sağlıyorum. 5 saatlik ders bu şekilde tamamlanıyor. Ertesi gün ofis, java vs programların kurulumunu yaptırıyorum. 5 saatlik ders de böyle tamamlanıyor. Sonraki gün aygıt yükleme/kaldırma, driverların bulunması ve indirilmesi, böylelikle bir 5 saat daha tamamlıyorum. Sonrasında bunlarla ilgili bir sınav yapıp sınav sorularını sınıf ortamında tartışarak çözüyoruz, bir 5 saat daha tamamlanıyor. Modül böylelikle bitiyor, daha da uzatsam sıkılacakları için daha fazla uzatmayıp 3. modüle geçiyorum. Orada da fazladan html kodlarına yer veriyorum, html ile basit de olsa birşeyler yapmak kursiyerlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Geri