Hocam maaş karşılığını doldurduktan sonra başka bir şeye karışma. De ki "hocam maaş karşılığımı dolduruyorum dolayısıyla sabahları da HEM'e gelmeme gerek olmadığını düşünüyorum" O da muhtemelen diyecek ki : "Hocam sabahları da gelmen gerekiyor" Sen de de ki : "Hocam bununla ilgili bir yazı verirseniz o yazıya göre hareket edelim". Bu sözünden sonra büyük ihtimal sertleşecektir ama boşver gitsin. Sana herhangi bir yazı veremeyecektir, çünkü keyfi uygulama. Sen de benim ara sıra yaptığım gibi salağa yatarak "hocam bununla ilgili yazıyı ilçeye bir soruyum ben o zaman, onlar biliyorlardır muhtemelen" dersin. İşte bu laftan sonra müdürün tırstığını görebilirsin. O da diyecektir ki "yok, gerek yok, tamam, idare ederiz"... felan.
Yani, 15 saat maaş karşılığını doldurduktan sonra hiçbir gerekçeyle seni HEM'de tutamaz. Haa her dönem toplantı olur veya ayda bir toplantı felan yaparsınız, toplantılara görevin olan 15 saatin haricinde katılman gerekir. Ama özel bir etkinlik yoksa okulda durmana da gerek yok.