HEM -Mesai Saati

Kodla Büyü

giryan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sabah ve akşam olmak üzere iki kursum vardı. Sabah kursum bugün tamamlandı. Akşamları haftada toplam 16 saat derse giriyorum. Müdürüm o kursu maaş karşılığı sayarız dedi. Buraya kadar herhangi bir problem yok. Fakat sabahları da halk eğitime gelmemi söyledi :s Yönetmeliğe göre benim durumum nedir, bilgisi olan var mı?

Müdürün biraz garip ! bir adam sanırım benimkisi hocam dersin varsa gel gir dersin yoksa gelme işine bak demişti

Müdürüm garip değil de sağ olsun bazen aksi davranabiliyor =) Ders saati dışında veya görevim olmadığı zamanlarda kurumda beklememe gerek olmadığına dair resmi bir yazı bulabilirsem kendisi de anlayış gösterecektir diye düşünüyorum.

Maaş karşılığını zaten dolduruyorsun. Beklemenin anlamı yok. Hiç kursumuz olmasa gitmeniz gerekirdi ama şu an değil.

Hocam maaş karşılığını doldurduktan sonra başka bir şeye karışma. De ki "hocam maaş karşılığımı dolduruyorum dolayısıyla sabahları da HEM'e gelmeme gerek olmadığını düşünüyorum" O da muhtemelen diyecek ki : "Hocam sabahları da gelmen gerekiyor" Sen de de ki : "Hocam bununla ilgili bir yazı verirseniz o yazıya göre hareket edelim". Bu sözünden sonra büyük ihtimal sertleşecektir ama boşver gitsin. Sana herhangi bir yazı veremeyecektir, çünkü keyfi uygulama. Sen de benim ara sıra yaptığım gibi salağa yatarak "hocam bununla ilgili yazıyı ilçeye bir soruyum ben o zaman, onlar biliyorlardır muhtemelen" dersin. İşte bu laftan sonra müdürün tırstığını görebilirsin. O da diyecektir ki "yok, gerek yok, tamam, idare ederiz"... felan.

Yani, 15 saat maaş karşılığını doldurduktan sonra hiçbir gerekçeyle seni HEM'de tutamaz. Haa her dönem toplantı olur veya ayda bir toplantı felan yaparsınız, toplantılara görevin olan 15 saatin haricinde katılman gerekir. Ama özel bir etkinlik yoksa okulda durmana da gerek yok.

Kadrom HEM deydi. Bu yüzden idare ile çok fena bozuşmuştum. Aynı durumdaydım. Tamamen aynı.

Net bir yazı bulamadım. Bilgi edinmeye yazdım. Oradan da abidik gubidik bir cevap geldi. Ne idüğü belirsiz.

İlçeye soralım vs. dersen ilçe kesinlikle ve kesinlikle müdürden yana olur. Adamın ayağını daha da sağlamlaştırmış olursun.

Bozuşma kaçınılmaz. :oops: :oops: :oops:

Anlıyorum hocalarım. Durumu tekrar dile getireyim bakalım. İyi niyet çerçevesi içerisinde durumu çözmeye çalışayım.

1. yazı iste
2. Dersim gündüz olsaydı akşam da gelip beklemem gerekecek miydi de

Maaş karşılığınız dolmasa bile gündüz gidip bekleme zorunluluğunuz yok. Branş öğretmeni dersi olmayan saatlerde kurumda durmak zorunda değildir. Bknz. en yakın ortaokul veya lise müdüriyetine arayarak sorsun sayın idareciniz branş öğretmenlerini gece gündüz dersi olmasa da öğretmenler odasına kitliyor musunuz diye. Öğrenir gereken durumu.

Hocam müdürüne git sor, sabahları gelip beklersem akşam ki kursumdan ek ders alacak mıyım diye, almazsın derse sabahları gelme, hakkında islem yapabiliyosa yapsın.

İkinci olarak dilekçe yaz, öğretmen mesai saatleri dışında maaş karşılığı çalıştırılabilir mi diye görüş yazısı almasını iste.

Gidip görüştüm müdürümle. Sabahları geleceksin, akşam kursunu da maaş karşılığı sayacağız dedi. Peki dedim... Yüksek lisans için bu sene bana 2 tam gün izin verdiği için ben de kendisinin bu isteğine ses çıkartmayacağım.

Peki bu aksam kurslarinda kurumda yetkili kimse oluyor mu

Aksam kurslari ortalama saat kac aralığında yapilmaktadir

Geri