HEM Seminier Dönemi Kurs-Ek Ders Ücreti

Kodla Büyü

El-Aziz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Halk eğitim merkezinde çalışıyorum. Okulların kapanmasına 1 ay kala kurs açtılar. Kurs temmuz ayına sarkıyor. Seminer dönemi ücret nasıl olacak? İdare ücret verilmeyeceğini, zaten 1 temmuza kadar görevli olduğumuzu söylüyor.

13 haziran cuma günü mesai saatinden sonra 1 eylüle kadar ki tüm kurslardan kuruşu kuruşuna ücretini alırsın. Benim 14 haziranda biten bir kursum var ve o gün sınavım var dolayısıyla. Onu da ödemeleri gerekiyor.

1 temmuza kadar normal ekdersini alırsın.1 temmuzdan sonra 1 eylüle kadar olan kurslarından böte ci isen 30 saate kadar teknik eğitim isen 40 saate kadar ekders ini alırsın.

Arkadaşlar Ek ders yönetmeliğinde ek ders görevi ile ilgili olan maddede şöyle diyor.
Madde 6- c fıkrası 3 bendine göre

MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;
.....
.....
.....
.....

(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

diyor, kurs vermek de fiilen görev yapmak değil mi? Ek ders ona göre hesaplanması gerekmiyor mu?

Bana da ilk başta vereceklerini söylediler, sonra olmadı deyip yatırmadılar. Ben de pek uğraşmadım. Neyse...

ben ortaokulda gorevlıyım semıner donemınde sabah semınere ogleden sonra kursa gıttım gıttıgımın ucretınıde aldım kurs sımdı hala suruyor bu seferde gırdıgımın hepsını alabılecegımı soyledıler

Geri