Evet. Benim de amacım her zaman her yerde doğruyu bulmaktır. HEM'ler de BTR görevi verilemeyeceğini biliyoruz, bu açıkça yazılıdır ancak bir çok ilde sırf kendi
adamlarına torpil geçmek için HEM'lerde BTR görevi verildiğini de biliyoruz ve amacımız bunun önüne geçebilmek. Çünkü kanun ne diyorsa herkes buna uymalı.
Bu mesajımdan sonra kimseden bir ses çıkmadığına göre anlıyorum ki birçok ilde HEM'lerde BTR görevi normal karşılanıyor, yani kimse duruma itiraz etmiyor.
Ama bizler Bilişimciler olarak doğruları savunmalıyız ve haksızlığın karşısında durmalıyız. Üstelik geçen yıl HEM'de BTR istediğim halde bana verilmeyipte
sonradan başkalarının bu görevi aldığını öğrenince yapılanın şahsıma yönelik olduğunu düşünmemi anlayınız lütfen. Maden kanunlara uyuyoruz o zaman herkesin
de uymasını bekleriz. Aksi takdirde adaletten söz edilemez. Sanırım Albert Camus diye bir adam vardı, onun sözü olması lazım "Adaletin olmadığı yerde düzen
olmaz." Eğer düzen istiyorsak adaletli olmalıyız. Tabii bu sözlerimi adaleti korumak yerine torpil yapan ve adam kayıran ve rüşvet alan, ve yolsuzluk yapan ve
millete küfreden yöneticilere idarecilere söylüyorum.
Şimdi bizim burda da malumunuz HEM'lerde BTR görevi veiliyor. Ama nedense özel kişilere veriliyor. Yani herkese verilmiyor bu görev. Ben bunu geçen yıl ve bu
yıl dile getirdim. Hatta durumu başka bir konuyla beraber ilave konu olarak BİMER'e yazdım. İl Milli Eğitim'den cevap geldi ancak diğer konuyu uzun uzun
anlatmışlar fakat bu konudan bahsetmemişler bile. BİMER'e yazarken de "İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerde bile yüzden fazla hatta İstanbul'da
200'den fazla görevlendirme yapılıyor ama bir tane bile HEM'de görevlendirme yokken burada ufacık ilde nasıl oluyorda HEM'de görevlendirme yapılıyor ve bu
gözden kaçıyor anlamış değilim" diye yazmıştım. Yani amacım İstanbul, Ankara gibi yerleri örnek göstererek buraların baz alınması gerektiğini söylemek.
Ancak sizin sitedeki bahsi geçen listeyi görünce hakkaten sinirlendim. Ve dedim ki; "madem öyle bu konuda mücadele etmek istiyorsan önce büyük yerlerden
başla sonra buraları örnek göstererek diğer yerleri de düzeltmeye çalış". Çünkü sizin o listede sanki HEM'lerde görevlendirme yapılmış gibi görünüyor, keşke
öğretmenin görev yaptığı kurum ve görevlendirildiği kurum diye 2 tane sütun açsaydınız. Şu an gördüm ki sizler de bu konuda hassassınız ve doğruyu
yapıyorsunuz. Buna açıkcası sevindim. Çünkü sizin bu şekilde cevap vermiş olmanız bundan sonra da bu konuya dikkat edeceğinizi gösteriyor. Ben de artık gönül
rahatlığı ile İstanbul'u tekrar takrar örnek gösterebilirim. Hatta BİMER'e yazdığım yazıda demiştim ki: "İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bile HEM'lerde 1
tane bile BTR görevlendirmesi yapılmamışken, burada HEM'lerde BTR görevi verildiğine göre ya İstanbul, Ankara il Milli eğitimlerin kafası hiç çalışmıyor,
HEM'lerde ihtiyaç olduğu halde BTR görevi veremiyorlar ya da bizim il Milli eğitimin kafası çok çalışıyor kimse yapamasa da bizimkiler HEM'ler BTR görevi
verebiliyor." Açıkça bu şekilde hakaret bile ettim, ama adamlar duvar gibi. Çünkü bu yazıya cevap vermeye çalışsa vremez, yapılan usülsüzlük gün gibi ortada.
Görev alan memnun görev veren memnun, tabii arada sendikalar daha da memnun. Çünkü onların da parmağı var bu kanunsuzlukta.
Ben buradakilere dedim ki, şuna bak adamlara yol bile gösteriyorum ama takan yok. O kadar kanunsuzluğa alışmışlar ki yani. Diyorum; bakın eğer bu torpilli
arkadaşaları illa HEM'de görevlendirecekseniz valilik oluru ile zaten ekders karşılığı görevlendirme yapabilirsiniz ama bu görevlendirme BTR olamaz yani siz bu
şekilde valilik oluru ile görevlendirme yapın biz de bilelim herkes de bilsin torpillinin torpilli olduğunu, neden saklıyorsunuz ki, çünkü BTR görevlendirmesinin
şartları valilikten daha üstün olan Bakanlık tarafından belirlenmiştir ve valilikler bu kurallara uymak zorundadırlar. Yani HEM'lerdeki BTR görevlendirmesinin valilik
oluru bile olsa kanunsuzdur, geçersizdr. Ama adamlarla mücadele etmek o kadar zor ki. Bir türlü bunları imana getiremedim. Korkum o ki bunları müslüman
yapamadan tayinim çıkıp gidecem buralardan.
Sonuç olarak İstanbul olaral bu konuya hassasiyet gösterdiğniz için teşekkür ederim, umarım bu hassasiyetiniz sadece bu konuda değil tüm kanun-kural-düzen
konusunda bu şekilde devam eder. Ben sizin yaptığınız uygulamayı örnek göstererek yine buradakileri yola getirmeye çalışacağım. Dediğim gibi önce büyük
yerleri doğruya ulşatırırsak küçük yerleri de büyükleri örnek göstererek doğruya ulaştırmamız daha kolay olur. Çünkü ben burada ilk görüşmelerimde bana direkt
olarak İstanbul'u ve Ankara'yı soruyorlardı, "Buralar nasıl yapmış, buralarda yapılmışsa biz de yaparız, sıkıntı olmaz", adamlar buraları örnek gösterirsek zaten
bize kimse birşey demez mantığındalar, ben de "hayır oralarda yapılmamış demiştim ve bunu dilekçeye de yazmıştım zaten".
Son olarak HEM'de görev alan veya yakın arkadaşı HEM'de görev aldığı için sesini çıkarmayan arkadaşlara sesleniyorum. Ne olursa olsun doğruyu söyleyin,
doğruyu savunun. Çünkü yaptığımız veya yapacağımız kanunsuzluklar, haksızlıklar illaki bir gün gelir bizi bulur. Yanlış yapmak kolaydır ama bunun hesabını
vermek çok zordur. Lütfen işimizle ilgili, insanlarla ilgili, toplumla ilgili konularda daha hassas olalım.
Saygılar sunuyor, iyi çalışmlar diliyorum.