HEM'de Kulüpler, Nöbet,Belirli günler-hftlar vs. yapan varmı

Kodla Büyü

receps

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu yılın mart nisan ayı gibi İlçe HEM e resen atandım yani 1 yıl bile olmadı.
Geçen hafta cuma günü, idareninde kendilerininde söylediğin yıllar sonra ilk defa teftiş için müfettişler geldi HEM e.
Görevimde 6. yılım daha önce ilköğretimdeyken bile hazırlamamıştım ben bu öğretmen dosyası denilen angaryayı.
Müfettişler tutmuş yönetmeliğiniz de bunlar bunlar var diye,
1-Kulüpleri oluşturun, öğrenci seçin (6 haftada bir değişiyor benim ögrenciler) kulüp toplantılarını ve etkinliklerini yapın karar defterlerini tutun,
2-belirli gün ve haftalarda kutlama ve anma programlarını hazırlayın yapın,
3- günlük nöbet defterlerini tutun doldurun,
4-ha bide bütün branşlarda (10 kişiyiz HEM de) ders planı (yani günlük plan istiyorlar) (megep de hazır olarak sunulan modül planları olmazmış)
5-bunların yanında destekleyici programlar var mış onları ders sırasında işleyip deftere yazacakmışız.
7-her kursta ilk 4'de 1'lik süre geçince "durum anketi", kurs sonunda "memnuniyet anketi" yapıp , sonuç değerlendirme raporu hazırlayacakmışız (bu biraz mantıklı)
bugün toplantı yapıldı ve aklımda kalanlar bunlar..
sizlerde bu konulardaki durumlar nedir arkadaşlar? siz bunları hazırlıyor musunuz? idareniz bu konularda ne diyor?
veya da bilmediğim bunlardan başka hazırlamam gereken evrek var mı?

ben de hazırlıyorum, kulüp(6 haftada kişileri değiştiriyorum- tutanaklarda belirtiyorum) Rehberlik te var. Belirli günlerde. Ama günlük hazırlamadım cok sinir. Müfettiş gelecek dediklerinde o anketleri yapmıştım. Gelmedi bi dahada yapmadım. :D

receps' Alıntı:
Bu yılın mart nisan ayı gibi İlçe HEM e resen atandım yani 1 yıl bile olmadı.
Geçen hafta cuma günü, idareninde kendilerininde söylediğin yıllar sonra ilk defa teftiş için müfettişler geldi HEM e.
Görevimde 6. yılım daha önce ilköğretimdeyken bile hazırlamamıştım ben bu öğretmen dosyası denilen angaryayı.
Müfettişler tutmuş yönetmeliğiniz de bunlar bunlar var diye,
1-Kulüpleri oluşturun, öğrenci seçin (6 haftada bir değişiyor benim ögrenciler) kulüp toplantılarını ve etkinliklerini yapın karar defterlerini tutun,
2-belirli gün ve haftalarda kutlama ve anma programlarını hazırlayın yapın,
3- günlük nöbet defterlerini tutun doldurun,
4-ha bide bütün branşlarda (10 kişiyiz HEM de) ders planı (yani günlük plan istiyorlar) (megep de hazır olarak sunulan modül planları olmazmış)
5-bunların yanında destekleyici programlar var mış onları ders sırasında işleyip deftere yazacakmışız.
7-her kursta ilk 4'de 1'lik süre geçince "durum anketi", kurs sonunda "memnuniyet anketi" yapıp , sonuç değerlendirme raporu hazırlayacakmışız (bu biraz mantıklı)
bugün toplantı yapıldı ve aklımda kalanlar bunlar..
sizlerde bu konulardaki durumlar nedir arkadaşlar? siz bunları hazırlıyor musunuz? idareniz bu konularda ne diyor?
veya da bilmediğim bunlardan başka hazırlamam gereken evrek var mı?

klüp angarya ve normalde yok. ama illede olacaksa bilişim kulübü kur. panoya asmak için internetten bilgi güvenliği vs. için bir şeyler indir ve as. Kulüp dosyası diye bir dosya da hazırla. Dursun kıyıda.

2. Belirli günler ve haftalardan komple sen sorumlu değilsin. İdare dahil herkes sorumlu. Yakınınızdaki bir ilköğretim ile birlikte düzenleyin.

3. nöbet defterine imza atacaksın.

4. modül planı olur. Günlük ders planı yok. Yönetmelikte geçiyor zaten. Al yönetmeliği göster.

5. belirli günler ve haftalardan derste bahsedip deftere yazman gerekiyor. Plana bunu önceden yazarsın. Ders defterine de işlersin.

6.

7.anketler yapılacak. Sonuç raporu diye bir şey yok. anketleri kurslardan sorumlu müdür yrd. teslim edeceksin.

Açıkcası oturup HEM yönetmeliğini okumamıştım. İlköğretim yönetmeliğinden az çok haberim varda, burda bunlar olmaz sanıyordum. saolsun müdürde farkında olayların, bunların uygulanabilir olmadığını söylüyor zatende, ben evrak olarakda lazım olacağını sanmıyordum, yani HEMde angaryalar yok deniyordu, öyle biliyordum. hatta eşimede hava atıyordum hala bu angaryalarla mı uğraşıyon diye, şimdi bende yapıcam mecburen.

*Belirli gün ve haftalar, Kulüpleri hiç yapmadım şimdiye kadar, Yapılaması için ilkönce idarenin oluşturması lazım. Şimdiye kadar hiç belirli gün ve haftalar kutlanılmadı. kulüp yaparsak 2 saat ek ders te almamız lazım. versinler 2 saat ek ders yaparız. bu idarenin sorunu :+1:
** Günlük plan yerine işlem analiz formları kullanılır.
***Nöbet tutulur.
****Anketler yönetmelikte var, ancak sadece bizim sorumluluğumuzda değil, idare hazırlasın versin biz uygularız. :+1:

ardadaşlar bende hafta sonu hem'nde bilgısayar kursu açtım.kadrom çpl'de.benden de kulüp falan ıstedıler iyi tama dedım belge falan hazırlarım dedım.adam ıkıde bır hocam bır pano oluşturup bunları sergıleyın falan dedı bende pano oluşturmak benım görevım degıl ben sadece evrakları hazırlrm dedım.hatta bugun bır kulüpdefterınızın olması lazım.kırtasyede satılıyor falan dedı .bende çok sınırlendım bunu da bızım üstümüze atmayın dedim.okullarda ıdare alıyor bu defterlerı dedım.bana dıyor kı hocam bununla ılgılı ödenegımız yok .çok salakça hem bedavadan kulüp yapıyoruz hemde adam benden pano,defter ıstıyor.aynı sıkıntıları yaşayan var mı ve ne yapmalıyım ?

naz' Alıntı:
ben de hazırlıyorum, kulüp(6 haftada kişileri değiştiriyorum- tutanaklarda belirtiyorum) Rehberlik te var. Belirli günlerde. Ama günlük hazırlamadım cok sinir. Müfettiş gelecek dediklerinde o anketleri yapmıştım. Gelmedi bi dahada yapmadım. :D

hocam kulüp tutanaklarını paylaşma şansınız var mı acaba?

Geri