hem'de tef'çiler için zorunlu girilmesi gereken minimum saat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan flame
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

flame

Üye
merhabalar,
yıllardır çpl'de çalışan tef'li biri olarak yenice hem'de çalışmaya başladım. forumdaki muhabbetlerden ve mevzuatlardan anladığım kadarıyla 20+20 zorunlu girmem gereken ders saati. özet olarak, "vakit nakittir" diyerek şu 20 saatlik zorunlu(!) ek dersten kurtulmamın bir yöntemi var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.

hocam bende halk eğitimde çalışıyorum maaş karşılığı girmemiz gereken 20 saat okul istersen zorunlu olarak 5 saat daha verebiliyor yoksa 20+20 değil zorunlu o max. girilebilecek saat karşılığı.

Halk eğitimlerde teknik eğitim mezunlarıyla eğitim mezunlarının maaş karşılığı gireceği saatler farklı mı yoksa ikisi de maaş karşılığı 20 saat mi giriyor? Net bir bilgisi olan var mı?

hocam iki yıl hem de çalıştım. maas karşılığı 20 saat girmek zorundasınız. Böte mezunları 15 saat giriyor. Ders saatide maalesef 45 dakika.

böte mezunlarının 15 saat gireceği kesin mi yönetmelikte filan var mı ? Benim müdürüm 20 saat diyor da :|

gulsumhuyuk' Alıntı:
hocam bende halk eğitimde çalışıyorum maaş karşılığı girmemiz gereken 20 saat okul istersen zorunlu olarak 5 saat daha verebiliyor yoksa 20+20 değil zorunlu o max. girilebilecek saat karşılığı.

Hocam mevzuattaki durum şu:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

"Aylık karşılığı ders görevi

MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.

Ek ders görevi

MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,

b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,

c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir. "

Benim sorum aşağıdaki maddeyle ilgiliydi:
"Ek ders görevini yapmayanlar

MADDE 27- (1) Bu Karara göre zorunlu ek ders görevi verilenlerden, kabul edilebilir bir özrü olmaksızın bu görevini yerine getirmeyenler aslî görevlerini yapmamış sayılır."

Bu "özür" ne olabilir?

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat

BÖTE mezunları bu maddeye mi dahil oluyor acaba yoksa Halk Eğitim'de olunca direk laboratuvar öğretmeni gibi olup ta aşağıdaki maddeye mi tabi oluyoruz :?: :!:

marmarabote' Alıntı:
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat

BÖTE mezunları bu maddeye mi dahil oluyor acaba yoksa Halk Eğitim'de olunca direk laboratuvar öğretmeni gibi olup ta aşağıdaki maddeye mi tabi oluyoruz :?: :!:

Evet hocam, ilk maddeye dahil oluyorlar; yani 15 saat...

Böteciler 15, tefliler ve mühendisler 20 saat maaş karşılığı girer.

Anladığım kadarıyla, sözleşmeli usta öğreticiler girdikleri tüm ders saatlerini "ek ders" ücreti olarak alıyorlar, yani "maaş karşılığı" diye bir şey yok.
Yani yani, 40 saat derse giren tefli/mühendis usta öğretici yaklaşık 1500 tl ücret alıyor. Şaka mı? Biri bana yanılıyorsun desin!!!

Ha bu arada, müdüre "özel nedenlerden dolayı ek ders görevimi yerine getiremeyeceğime" dair dilekçe verdim. Onayladı. Olay bu kadar basit miymiş, yoksa iyi zamanına mı denk geldim, bilemedim :?

Geri