Bu konuyu açtığımdan beri özelden bir çok arkadaş soruyor,bu sebeble burdan birkaç örnek vermek istiyorum !
Dilekçenin önemi neden aarkadaşlar,30 gün içinde firmaya ihtarname yollamazsanız,Tüketici mahkemeleri bu tür şikayetlere malesefki birşey yapamıyorlar,hatta işleme dahi koymayabilirler !
Peki neden dilekçe,çunki bu dilekçe ile firmaya karşı dava açma yetkisi kazanıyorsunuz,burasıda çok önemli,yinede karar sizin elbetteki !
Unutmayın,sorunlu ürünlerde 30 gün içinde yapmanız gerekir !
Kaymakamlıklardan,Dilekçe alıp doldurabilirsiniz !
İhtarname çekmek için 30 gün içinde firmaya,protanelerden ihtarname yollayabilirsiniz !
İhtarnameyi belgeyen fişi yada dekontu sakın atmayın !
Örnekler !
1.Firmaya ayıplı mal hizmet,ihatnamesi !!!!!!
Tarih :…../…../20…..
İHTARNAME
İHTAR GÖNDERİLEN
MUHATAP : ………………………………………………………
ADRESİ :………………………………………………………………………………………………………..
İHTARI GÖNDERENİN
ADI ve SOYADI :……………………………………………………
ADRESİ :………………………………………………………………………………………………………..
Firmanızdan ……/……/20…… tarihinde ……………………TL. bedelli …………………
Marka …………………………………….ürününü satın aldım.Ancak aldığım ürünün ……………………………… hataları ve eksikleri nedeni ile ayıplı olmasından dolayı yararlanamadım. Bu nedenler ürünleriniz, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği ayıplı mal kabul edilmektedir.
Yukarıda belirtmiş olduğum nedenlerden ötürü, 4077 sayılı Kanun’un 4.Maddesi gereğince ürünün fatura üzerindeki bedelinin tarafıma iade edilmesini/yeni ve ayıpsız olanı ile değiştirilmesini; aksi takdirde Yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm.
Gereğini dilerim.
İhtarı Gönderenin :
Adı ve Soyadı :…………………………………….
İmza :
2.Kapıdan Satış Firmaya Cayma Bildirimi !!!sözleşmeli mesafeler,kargo ile alınan ürünler !
SÖZLEŞMEDEN CAYMA BİLDİRİMİ
(İHTARNAME)
1-(İhtar Muhatabı)
İHTAR EDİLEN :
ADRESİ :
2-(Keşideci)
İHTAR EDEN :
ADRESİ :
İHTAR TARİHİ :
İHTAR KONUSU : Kapıdan Satış. (4077 TKHK 8.Md.)
AÇIKLAMALAR :
1-) …………….tarihinde kapıma gelen pazarlamacıdan ….adet ……………………………bedeli …. TL olan ………………………. Marka ve model ürünü satın almak için sözleşme imzaladım.
2-) 4077 sayılı Tüketiciyi korumaya dair kanunun 8. maddesi gereğince yasal süresi içerisinde sözleşmeden “Cayma hakkımı” kullanmak istiyorum. Kanuni süre içinde (10 Gün) düzenlenen tüm evrakların iptal edilerek tarafıma iadesini ve bende bulunan ürünün de (20 Gün içinde) geri alınmasını talep ediyorum.
3-) Yukarıdaki talebimin yasal süresi içinde yerine getirilmemesi halinde, Tüketici Hakem Heyetlerine ve Sanayi İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek hakkınızda şikâyette bulunacağımı ve yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımı “ihtar”en bildiririm.
İhtar Edenin
(Adı, soyadı ve imzası)
3.Kapıdan Satış Tüketici Sorunları Hakem Heyeti dilekçesi
T.C.
……………………………………. KAYMAKAMLIĞI’NA
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)
T.C.Kimlik No :
Şikayet Eden :
Adresi :
Tel/Faks/E-posta :
Şikayet Edilen :
Adresi :
Şikayet Tarihi :
Şikayetin Parasal Değeri :
Şikayet Konusu :
İzahat :
Hukuki Sebepler : 4822 ile değişik, 4077 sayılı kanun, Borçlar kanunu ve sair mevzuat.
Sübut Sebepleri : Fatura, irsaliye, servis fişi, garanti belgesi bilirkişi, tanık ve ispata
yarar her türlü delil.
Sonuç ve İstek : Yukarıda arz ve izah ettiğim sebeplerden ötürü ;
Ürün bedelinin iadesine/ürünün yenisi ile değiştirilmesine/ayıp
Oranında indirim yapılmasına/onarım bedelinin alınmamasına
Karar verilmesine, saygıyla dilerim. ………/………/20…..
Şikayet Eden (Ad, Soyad, İmza)
Arkadaşlar,kaymakamlıklardan ihtarname dilekçelerinizi alabilirsiniz !
En önemli husus,dilekçelerde sakın firmdan ne istediğinizi belirten açıklamayı yazmayı unutmayın,çok önemlidir !
kolay gelsin.
https://forum.donanimhaber.com/m_425400 ... m#42540002