Herşey ram takınca başladı:(

Kodla Büyü

evrim0626

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar son 1 aydır uğraştığım çeşitli sorunları yazacam buraya aslında aynı sorunları. sitemizde de konusu olan firmadan 5 tl ye 512 mb ram alarak vestel promega bilgisayarlarımın ramlerini 1gb çıkarttım. ve xp olan işletim sistemlerini win 7 ye yükselttim. o günden sonra çalışan usb klavyelerimden bazıları çalışmamaya başladı. bazen tuşlar basıyor bazen basmıyor. ilk başta klavyeden şüphelendim kendi pc me taktım klavyeler düzgün çalıştığını gördüm. virüs mü acaba dedim yeni formatladığım makinede de aynı sorunla karşılaştım.gittim başka marka ps2 klavye aldım bu seferde onlar sapıtmaya başka başka yazılar yazmaya hesap makinesidir vs açmaya başladı kendiliğinden. usb klavyelerin powerın yetersizliğinden bu sorunu çıkarttığını düşünerek ps2 ye çevirmiştim. şimdi ps2lerde sorun ile karşılaşınca aklıma ramleri çıkartmaktan başka çözüm gelmiyor. bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var mı acaba? genelde benim başıma gelenler forumda pek arkadaşların karşılaştığı sorunlar olmuyor cevap alamıyorum ama inş bu sefer birisinden bir fikir alabilirim. teşekkürler.

Senin sorunun çok ilginçmiş. Ram hızlıları aynı mı? Hız farklılığından kaynaklanıyor olabilir mi acaba.

hasari' Alıntı:
Senin sorunun çok ilginçmiş. Ram hızlıları aynı mı? Hız farklılığından kaynaklanıyor olabilir mi acaba.
muhtemelen ondan kaynaklı hocam başka seçenek kalmadı çünkü 400 mhz diye sattıkları ramler 333 mhz olarak geldi.

birde öyle deneyecem en son o kaldı cuma günü öğleden sonrayı da ona ayırırım artık:) başka seçenekte kalmadı

evrim0626' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar son 1 aydır uğraştığım çeşitli sorunları yazacam buraya aslında aynı sorunları. sitemizde de konusu olan firmadan 5 tl ye 512 mb ram alarak vestel promega bilgisayarlarımın ramlerini 1gb çıkarttım. ve xp olan işletim sistemlerini win 7 ye yükselttim. o günden sonra çalışan usb klavyelerimden bazıları çalışmamaya başladı. bazen tuşlar basıyor bazen basmıyor. ilk başta klavyeden şüphelendim kendi pc me taktım klavyeler düzgün çalıştığını gördüm. virüs mü acaba dedim yeni formatladığım makinede de aynı sorunla karşılaştım.gittim başka marka ps2 klavye aldım bu seferde onlar sapıtmaya başka başka yazılar yazmaya hesap makinesidir vs açmaya başladı kendiliğinden. usb klavyelerin powerın yetersizliğinden bu sorunu çıkarttığını düşünerek ps2 ye çevirmiştim. şimdi ps2lerde sorun ile karşılaşınca aklıma ramleri çıkartmaktan başka çözüm gelmiyor. bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var mı acaba? genelde benim başıma gelenler forumda pek arkadaşların karşılaştığı sorunlar olmuyor cevap alamıyorum ama inş bu sefer birisinden bir fikir alabilirim. teşekkürler.

Merhaba;

Öncelikle sorunu donanım tarafında aramaktan ziyade şunları deneyebilirisiniz. Laboratuvar içerisinde kendinize 3 makine seçin ve bu bilgisayarlara elinizde bulunmayan ve yeni tedarik ettiğiniz bir XP kurulumu gerçekleştirin. Sonrasında, sorun yaşadığınız klavyeleriniz birer ikişer gün test ediniz. Mümkünse bu cihazları ağın dışında tutun test bitene kadar. Test işlemleriniz sonunda sorunla karşılaşmaz iseniz cihazları ağa bağlayıp bir kaç günde öyle test ediniz. ikinci test işlemleri sonucunda, benzer sorunlar baş gösterdi ise ağ üzerinde gezen bir virüsten bahsedilebilir. Eğer sorun yok ise, probleminiz kullanmış olduğunuz işletim sistemi veya uygulamalardan ötürü denilebilir. Sorunun yazılım kaynaklı olmadığına kanaat getirdi iseniz, bu yönde şüpheleriniz kalmadı ise, Xp cihazı 512 MB ram ile de kullanabileceğiniz için test amaçlı. Sonradan takmış olduğunuz ramleri sökün (sadece Test cihazları için) bir de öyle sonuca bakın.

- Normal şartlar altında donanım kaynaklı bir sorun için ; "hesap makinesini aç" komutunun gittiğini duymamıştım. Belki kendiliğinden yazı yazması kabul edilebilir ancak diğer pek donanım kaynaklı sorun gibi kokmuyor.

- Son olarak anladığım kadarı ile siz birden fazla ram almışsınız. benzer MHZ leri olan ramleri aynı makinelere toplayarak da MHZ kaynaklı şüphenizi ortadan kaldırabilirsiniz. En azından test makinelerindeki süreç için bunu deneyebilirsiniz.

Aklıma gelenler bu kadardı. Konu ilgimi çekti. Sizden, ilerleme hakkında bilgi bekliyoruz.

İyi çalışmalar.

hocam aslına bakarsanız bu konuda en başta bende virüsten şüphelendim ama sıfır kurulum yaptığım makinede de yazma sıkıntısı çektim. birde şöyle bir olay oldu tek bir makine açıkken o makinedeki klavyede sorun görmedim fakat hepsi birden açılınca sorun başgösterdi. ağ virüsünden şüphelendim ağ kablosunu çektim ama sorun devam etti.acaba tüm sistem elektirik çekince gelen elektirikte sorun mu oluşuyor acaba dedim. ağ virüsü olasılığı için bunu nasıl temizlerim hangi araçları tavsiye edersiniz neleri kullanayım hangi işlemleri yapayım. usb klavyede sorunlu olan makineye başka marka ps2 taktım o makinedeki klavye sorunu düzeldi. yazma sıkıntısı gitti sorun olmayan ps2 takılı makineye usb klavye taktım sorun başgösterdi. yarın makine ramlerini değiştirmeyle deneyecem. ama bu ağ virüsünden de şüpheleniyorum onun içinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

promega orjinal ramleri 2şerli takın, yenileride kendi arasında 2şerli takın, promegaların cinsliğidir bu sorun...

ben promegalarda 1gb ram ile win8lite kullanıyorum hız w7 den iyi...

Klavye ve faresi sorunlu olan bilgisayarları flash bellek ile boot edip, DOS ortamında açıp, orada herhangi bir problem olup, olmadığını kontrol edin. Eğer orada da problem varsa muhtemelen donanımsal bir sorundan bahsedilebilir.

arkadaşlar klavyede sorun yaratan pcleri tek tek açtım klavyelerine baktım sorun yoktu hepsi süper çalışıyordu. sonra 5 öğrenci oturttum başlarına onu denettim sorun yoktu.sonra diğer pcleri 1 er 1 er açtırttım sonra sorunlar tekrar başgöstermeye başladı.sorunun elektrikle ilgili olduğunu düşünmeye başladım. ekranı sorunlu bir bilgisayar vardı onu kapattım sorun ortadan kalktı onu açınca sorun oluşuyordu. onun ekranını değiştirdim öğrencileri oturttum yazdırdım herhangi bir sıkıntı gözükmedi şimdilik düzeldi gibi inş tekrar başgöstermez yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. şimdide bir bilgisayarın ekran kartı gitti aynı anakarta sahip diğer pc ye harddiski bağladım normalde açılan pc açılmamaya başladı görüntü gelmiyor. bios pilini çıkarttım resetledim ramleri söküp taktım yine olmadı kendi harddiski takıp denedim yine görüntü yok ama ben bu işlemleri yapmadan önce vardı:) sizce bu sorun için ne yapabilirim?

Geri