Her Demokratik harekete "ülke bölünüyor" diyenlere gelsin

Kodla Büyü

muratozdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugünlerde yazdıklarınızın doğru olup olmadığı önemli değil.
Önemli olan bilgilendirmek, aydınlatmak da değil.
Bugün önemli, beğenilen, hoşa giden bir yazar olmak istiyorsanız bunları yapmaya ihtiyacınız yok.
Önemli olan, halkın bir bölümüne dalkavukluk yapmak, onların içten duygularını ajite ederek kendinden söz ettirmek, gerekirse olanın ve doğrunun tam tersini iddia ederek doğrucu görünmek...
Başbakan diyor ki, "Türk milleti tanımı Anayasa'da aynen kalacak'', 4 partinin verdiği Anayasa tekliflerinde Türk milleti kavramı aynen duruyor, terör örgütünün içerideki ve dışarıdaki liderleri, "Türk milleti tanımıyla bir sorunumuz yok'' diyor, bir grup yazar ise "çıkamaz'' diye bağırıyor.
Yahu giren çıkan bir şey yok.
Ne bağırıyorsunuz!
Anayasa'dan zaten çıkmayacak olan bir tanım için, "Biz dedik çıkartamadılar'' demek için mi!
Bir başka yaygara "Ülke bölünecek'' yaygarası.
"Terör biterse ülke bölünürmüş.''
Benim bundan anladığım şu:
Terör sürerse ülke bölünmez.
Peki o zaman niye yıllarca "Bölücü terör'' deyip mücadele ettik bu terörle. Madem terör varken bölünmeyeceksek, sürseydi. Adını da "bölmeyici'' terör koysaydınız.
Terörün başı Öcalan, "Ayrılmak istemiyoruz'' diyor. Karayılan aynısını tekrarlıyor. Legal sempatizan, "Niye ayrılalım; İstanbul, Antalya, İzmir hepimizin'' diyor ama bu bir grup yazar, "Bölünüyoruz'' diye bağırıyor.
Niye?
Çünkü terör bitti.
İyi o zaman bitmesin. Sürdürelim de, hani "Silahlar susarsa konuşuruz''du...
Bırakın bunları.
Siz de bunlara kulak asmayın.
Anayasa'dan Türklüğü kimse çıkaramaz.
Artık bu ülke bölünmez.
Terör bitti diye hiç bölünmez.
Bunların tahminleri hiç tutmadı, şimdi de tutmaz. Ki zaten samimi de değiller.
Ha deyin ki tutu.
O gün Hasan Celal Güzel koca poposuyla dağa falan çıkamaz.
Ama ben çıkarım.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Terörden medet ummadığımız zaman.
http://www.haberturk.com/polemik/haber/ ... k-yazar-ol

myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
En kolay olanı etiketlemek.İftira atmak.Birde bu ülkede bolca olan müneccimlik...

Rahmetli Necip Fazıl "Her yerde lağım alttan akar bab-ı ali'de üstten.." şeklinde özetlemiş yıllar önce durumu. bu yalakalık, şakşakçılık oldukça bu kural bizim basın için değişmeyecek.

kardeşim neden birisi demiyor başkanlık sistemini bdp ile çıkarmak için olmayacak vaatler verildi, apo itinin bile dışarı çıkması konuşuluyor...

Accipiter' Alıntı:
myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
En kolay olanı etiketlemek.İftira atmak.Birde bu ülkede bolca olan müneccimlik...

Rahmetli Necip Fazıl "Her yerde lağım alttan akar bab-ı ali'de üstten.." şeklinde özetlemiş yıllar önce durumu. bu yalakalık, şakşakçılık oldukça bu kural bizim basın için değişmeyecek.

kardeşim neden birisi demiyor başkanlık sistemini bdp ile çıkarmak için olmayacak vaatler verildi, apo itinin bile dışarı çıkması konuşuluyor...

öcelikle bu yorumun için teşekkür ederim foruma yakışır oldu. Kaygılarını ve endişelerini dile getirmen olağan.Bu kaygılara kulakda verilmeli. Bu ülke hepimizin. Ben sana şunu diyemem anlaşma yapılmadı şunlar vaat edilmedi diye.Bunu net olarak bilmiyorum.Sana evet vaat edildide diyemem.Hükümet bu konuda yetersiz kalıyor.İnsanlarda olayı komplo teorileri ile süslüyor. Hükümet Bu konuda birşeyler vaat etmedik diyor.Deselerde inanıp inanmamak siyasi görüşümüzle yoğrulacağı için ne kadar inanacağız.Görünen o ki kısır bir döngü olmuş.Biri yok diyor diğeri var bizlerde onlara olan itimatımız kadar inanıyoruz.

Korku pompalarından sıkıldım.Korkuyla yaşamaktansa cesaretimle olaylara hakim olmayı tercih ederim.Silahla mücadelenin her türlüsü verilmiş ama bitmemiş bir olaya çözümler bulmak gerek.Bu süreç doğrumudur bilemem ama Çözüm üretmek gerek.Eleştirmek olmalı ama fikirde üretmek lazım.Ne yapmalıyız? sorusuna cevap aramalıyız.

Şunu belitmek istiyorum hocam. Bu ülkede ortak değerlerimiz.;Bayrak,Toprak Bütünlüğü,Dil,Atatürk ise bu değerlerin arkasına sığınıp onları kullananlara da onları yok sayanlarada eşit uzaklıkta olalım.

myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:

öcelikle bu yorumun için teşekkür ederim foruma yakışır oldu. Kaygılarını ve endişelerini dile getirmen olağan.Bu kaygılara kulakda verilmeli. Bu ülke hepimizin. Ben sana şunu diyemem anlaşma yapılmadı şunlar vaat edilmedi diye.Bunu net olarak bilmiyorum.Sana evet vaat edildide diyemem.Hükümet bu konuda yetersiz kalıyor.İnsanlarda olayı komplo teorileri ile süslüyor. Hükümet Bu konuda birşeyler vaat etmedik diyor.Deselerde inanıp inanmamak siyasi görüşümüzle yoğrulacağı için ne kadar inanacağız.Görünen o ki kısır bir döngü olmuş.Biri yok diyor diğeri var bizlerde onlara olan itimatımız kadar inanıyoruz.

Korku pompalarından sıkıldım.Korkuyla yaşamaktansa cesaretimle olaylara hakim olmayı tercih ederim.Silahla mücadelenin her türlüsü verilmiş ama bitmemiş bir olaya çözümler bulmak gerek.Bu süreç doğrumudur bilemem ama Çözüm üretmek gerek.Eleştirmek olmalı ama fikirde üretmek lazım.Ne yapmalıyız? sorusuna cevap aramalıyız.

Şunu belitmek istiyorum hocam. Bu ülkede ortak değerlerimiz.;Bayrak,Toprak Bütünlüğü,Dil,Atatürk ise bu değerlerin arkasına sığınıp onları kullananlara da onları yok sayanlarada eşit uzaklıkta olalım.

Hocam öncelikle "silahlı mücadelenin her türlüsü" gibi tamamen yanlış bir ifade kullanmışsınız. neden böyle söylediğimi açıklayayım:

Biz terörle kesinlikle silahlı mücadele yapmadık! terörle silahlı mücadele karakolu basmaya gelen teröristle vuruşmak değildir. silahlı mücadele savunma değildir. biz bunca yıl sadece savunduk. açık ve net soruyorum biz kandile karadan askerlerimizle girip savaştık mı? kampları karadan bastık ve darmadağın ettik mi? HAYIR. O zaman kimse silahlı mücadele yaptık demesin. Tamamen savunma yaptık. Amerika'dan izin alamadığımız için sınır ötesinde bile dakikalarla kalabiliyoruz, çık deyince adamlar çıkıyoruz. Bu tamamen iplerin Amerika'nın elinde olmasından kaynaklı bir durum.

Bu arada oradan konuşması kolay diyenler olacaktır. Bu konuda da açık konuşayım da gereksiz yorumlar gelmesin. Tim komutanı olarak Şırnak bestler dereler bölgesinde görev yaptım. Besta birliğindeydim. Bölgeyi bilenler nerelerden bahsettiğimi anlarlar. Yazdıklarımın kaynağının üstünde oturmuyorum şu anda yani..

Şimdi terörle asla silahlı mücadele yapılmamışken "bakın silahla olmuyor!" yalanı bu millete yutturuldu. Eline silah almış, başkaldırmış teröristlerle devlet pazarlık yapmaz. Onları yok eder. Güçlü hiç bir devlet teröristle pazarlığı aklından geçirmez. Bebekleri katletmiş aşağılık yaratıklarla, otobüsü durdurup silahsız askerleri kurşuna dizenlerle konuşulacak şey yoktur.

Allah aşkına söyleyin, bu yaşananları sadece ben mi gördüm? Siz bunları unuttunuz mu?

Accipiter' Alıntı:
myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:

bu başlığın sonu da konu dışı olacak ama neyse..

kaleminden lağım akıtan yazarlar belli değerli hocam.. isim zikretmeyelim burada, hepimiz biliyoruz savaş çığırtkanlığı yapanları.. kendileri barışı sağlamak adına hiç bir şey yapmadıkları gibi, yapanları da engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.. fatih altaylı'nın da iğne ucu kadar değeri yok gözümde.. rüzgar nereye eserse oraya giden bir yazar neticede..

necip fazıl'ın sözüne gelince, doğruluk payı var ettiği lafta da - sevenleri kızacaklar biliyorum ama -bu lafı etmeden önce kendi yazıklarına da baksaymış keşke.. başka ırklara ve müslüman olmayanlara karşı zavallı, aşağılık, namussuz gibi ifadeler kullanacak kadar zehirli bir düşünceye sahip birisi kendisi.. ayrıca dergisinin masrafları için dönemin başbakanı adnan menderes ile kurduğu ilişkisini de unutmuş değiliz..

Accipiter' Alıntı:
myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
myscream' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:

Hocam öncelikle "silahlı mücadelenin her türlüsü" gibi tamamen yanlış bir ifade kullanmışsınız. neden böyle söylediğimi açıklayayım:

Biz terörle kesinlikle silahlı mücadele yapmadık! terörle silahlı mücadele karakolu basmaya gelen teröristle vuruşmak değildir. silahlı mücadele savunma değildir. biz bunca yıl sadece savunduk. açık ve net soruyorum biz kandile karadan askerlerimizle girip savaştık mı? kampları karadan bastık ve darmadağın ettik mi? HAYIR. O zaman kimse silahlı mücadele yaptık demesin. Tamamen savunma yaptık. Amerika'dan izin alamadığımız için sınır ötesinde bile dakikalarla kalabiliyoruz, çık deyince adamlar çıkıyoruz. Bu tamamen iplerin Amerika'nın elinde olmasından kaynaklı bir durum.

Bu arada oradan konuşması kolay diyenler olacaktır. Bu konuda da açık konuşayım da gereksiz yorumlar gelmesin. Tim komutanı olarak Şırnak bestler dereler bölgesinde görev yaptım. Besta birliğindeydim. Bölgeyi bilenler nerelerden bahsettiğimi anlarlar. Yazdıklarımın kaynağının üstünde oturmuyorum şu anda yani..

Şimdi terörle asla silahlı mücadele yapılmamışken "bakın silahla olmuyor!" yalanı bu millete yutturuldu. Eline silah almış, başkaldırmış teröristlerle devlet pazarlık yapmaz. Onları yok eder. Güçlü hiç bir devlet teröristle pazarlığı aklından geçirmez. Bebekleri katletmiş aşağılık yaratıklarla, otobüsü durdurup silahsız askerleri kurşuna dizenlerle konuşulacak şey yoktur.

Allah aşkına söyleyin, bu yaşananları sadece ben mi gördüm? Siz bunları unuttunuz mu?

Hocam silahlı mücadelenin her türlüsü yapıldı derken tabikide yuvarlak bir cümle olur.Fakat 97 yılında çekiç harekatı ile ikiyüzbine yakın askerle girilmedimi? yanlış mı hatırlıyorum? Üç aya yakın süren bu operasyonla bitti mi? Hayır. Ordudaki komutanlara bile güvenin tartışıldığı bir ortamda gerçekten sınır operasyonu ile biteceğine inanmıyorum.Teröriste taviz verilmesini hazmedemem.Silahlı mücadelenin bırakılmasını da istemiyorum.Sizinde bu konudaki hassasiyetlerinizi canı gönülden anlıyorum.Terörün asker kanadı vardır ama sadece ondan ibaret değildir.Terörü bitirmek kolayda değildir.Bugün yapılmaya çalışılan süreçte yeterli değildir bana göre.Terörü her yönü ile ele almalı ve fikir üretmeliyiz hocam.Bu konuda verdiğiniz fikirler içinde teşekkür ederim.

Geri