Heryerde B.T. öğrt. açıkları artıyor ammaaa?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
evet arkadaşlar heryerde normlar açılmaya başladı, bende bu sene norm fazlası olarak tercih yapmak zorunda kaldım ve en az 3,5 sene il içi tayin hakkım yok, tam normlar açıldı ama benim tayin hakkım öldü, tayin hakkım düzelene kadar heryer yine dolacak, norm fazlası ile atanmamdan dolayı il içi tayinlerde tayin isteme hakkı tanırlarmı acaba, ya biliyorum bu konu çok tartışıldı ama çok kötü bir okuldayım ve en az 3 sene daha aynı okulda kalacak olmak canımı çok sıkıyor, dertleşmek ve çözüm için bir ışık bulamilmek maksadı ile açtım konuyu.

hocam sizi anlıyorum ama malesef bu konuda herhangi bir düzenleme yapılacağını düşünmüyorum. bu biraz sizin şanssızlığınız olmuş tıpkı 2010 da sınavların iptal edilip benim mağdur edildiğim gibi. 2010 da zorunlu hizmet affı getirilip binlerce öğretmenin mağdur edildiği gibi. bu ülkede doğru olursan ve gerekeni gerektiği gibi yaparsan cezalandırılırsın. yapacağın tek şey 3,5 sene bulunduğun yerde ömür çürütmek başka çare yok gibi görünüyo.

yönetmeliği biliyorum
"(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir."
yönetmeliğe göre işim çok zor ama resen atananlarda tercih yapıp atananlarda mebbiste "ihtiyaç fazlası ataması" olarak geçiyor, buradan biraz umut besliyorum, bu forumdan bu konuda tecrübeli arkadaş çıkacağını sanmıyorum, ancak sınıf öğretmenleri daha tecrübelidir bu konularda, varmı aramızda bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar.

tecrübeli arkadaş yok galiba neyse il içi tayinlere az kaldı tecrübeli kişi ben olurum artıkın... :)
bu arada il içi ne zaman açılıyor bellimi?

Hocam norm fazlası ataması ile atandıysanız bu sizin il içi hakkınızı öldürmez...

(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

diye belirtiliyor zaten ve bu madde de aynen kılavuza yansıtılıyor... O yüzden sizin tayin isteme konusunda önünüzde hiçbir engel yoktur...

schumix' Alıntı:
Hocam norm fazlası ataması ile atandıysanız bu sizin il içi hakkınızı öldürmez...

(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

diye belirtiliyor zaten ve bu madde de aynen kılavuza yansıtılıyor... O yüzden sizin tayin isteme konusunda önünüzde hiçbir engel yoktur...
hocam kendi dilekçe vererek gitmiş sanırım burdaki maddede ise istekleri dışında valilik kararnamesi ile yer değiştirmeden bahsediyor.

bende bu sene norm fazlası olarak tercih yapmak zorunda kaldım

demiş hocam, norm fazlası olduğu tebliğ edilip dilekçe yazması istenmiştir muhtelemen. Eğer mebbis ekranında Yer Değiştirme Sebebi olarak "İhtiyaç Fazlası Öğretmenler" yazıyorsa bu tayininin kendi tasarrufu dışında yapıldığını ve tekrar tayin isteyebileceğini gösterir. Yani burda esas olan Yer Değiştirme Sebebidir.

peki bizim okullar ortaokul olunca bizim il içi süremiz baştan mı başlamış oluyor? yani ben okul ilköğretimken 5 yıl bu okulda çalıştım, ortaokul olunca 1 yıl o zaman tayin isteyemiyor muyuz?

bilerzen' Alıntı:
peki bizim okullar ortaokul olunca bizim il içi süremiz baştan mı başlamış oluyor? yani ben okul ilköğretimken 5 yıl bu okulda çalıştım, ortaokul olunca 1 yıl o zaman tayin isteyemiyor muyuz?

Tabii ki isteyebilirsiniz aksi halde bu yıl zaten hiç kimse il içi tayin isteyemezdi. Kurum kapatılıp ortaokul olduğu için bu atama da sizin tasarrufunuz dışında yapılmış oluyor.

schumix' Alıntı:
bende bu sene norm fazlası olarak tercih yapmak zorunda kaldım

demiş hocam, norm fazlası olduğu tebliğ edilip dilekçe yazması istenmiştir muhtelemen. Eğer mebbis ekranında Yer Değiştirme Sebebi olarak "İhtiyaç Fazlası Öğretmenler" yazıyorsa bu tayininin kendi tasarrufu dışında yapıldığını ve tekrar tayin isteyebileceğini gösterir. Yani burda esas olan Yer Değiştirme Sebebidir.
allahına kurban senin, ağzından bal damlıyor be kardeş... :D
bu bilgi tecrübeye dayalımı yoksa şahsi yorumunmu acaba :?:

Hocam Atama Kararnamende ve Mebbis "Yer Değiştirme Sebebi" bölümünde ne yazıyor ? İhtiyaç fazlası atama değil mi ? Eğer öyle ise bu sizin norm fazlasından kendi isteğiniz dışında atandığınızı gösterir.
Şahsi yorum değildir hocam olması gereken o dur zaten...

Zannedersem siz norm fazlası oldunuz ve dilekçe ile okul seçtiniz. Zaten bu seçme işlemini yapmasaydınız Resen atanacaktınız. Yani ikisi de sizin isteğiniz dışında olan durumlar. Esas olan kararnamenizdeki atama gerekçesi bölümünde ne yazdığıdır. İsteğe bağlı il içi atama mı yazıyor yoksa ihtiyaç fazlası atama mı?

evet tercih yaparak atandım ama norm fazlası olarak, mebbiste ihtiyaç fazlası atama diye geçiyor, inşaallah dediğin gibi olurda il içi tayinlerinde tercih yapabilirim, az kaldı zaten önümüzdeki birkaçgün içerisinde sonuç hakkında bilgi veririm, herkese yorumlarından dolayı teşekkürler.

Geri