hgs etiketi nereye takılacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kade38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kade38

Üye
arkadaşlar bugün hgs etiketi aldım. yanında kullanım klavuzu verdiler.
klavuzda audi, bmw, citroen, fiat, lexus, mersedes, peugeot, ve renault için montaj farklı diğer arabalar için aynanın 5 cm altına yapıştırın yazıyor. ismi yazan araçların ön camlarında metalik film varmış.
ben vw jetta kullanıyorum. vw için herhangi bir uyarı yok ama bikaç foruma baktım aynanın üstündeki siyah benekli bölgeye yapıştırmak gerekli diyor. Bu bölgenin sinyal geçirgenlik seviyesi daha yüksekmiş. nasıl yapacağıma karar veremedim.
bilgisi olan, kullanan paylaşabilir mi? :?

aynanın altına yapıiştırıyosun işte hocam.3 5 cm altına yapıştır gitsin...
yalnız gişelerden geçerken yavaş geç bazen okumuyor yeşil ışık yanmıyor

Mr.Spermata' Alıntı:
aynanın altına yapıiştırıyosun işte hocam.3 5 cm altına yapıştır gitsin...
yalnız gişelerden geçerken yavaş geç bazen okumuyor yeşil ışık yanmıyor
hocam aynanın 5 cm altına takan bazılarında okumuyormuş. hgs yi tak çıkart yapamıyorsun. tekrar almak zorunda kalmak istemiyorum. o yüzden net olması için yazdım

hocam eğer arabanda yağmur sensörü dikiz aynasının uzantısı olarak varsa 4-5 parmak aynanın altında sol tarafa doğru takıyorsun. diğer türle aynanın gene 4-5 parmak cam ile temas eden yerin altına takılıyor. dediğin gibi taktıktan sonra sökerken parçalanıyor, tekrar almak zorunda kalabilirsin.

hocam bende birkaç gün önce aldım. ilk 2 geçişimde hgs etiketini elimle cama tutarak nereden okuduğuna baktım. daha sonra okuduğu yere(aynanın sol tarafına) yapıştırdım.

valla ben kart olanından aldım
iyi ki de öyle yapmışım etiket çok dandik görünüyordu

ufukaslan82' Alıntı:
hocam bende birkaç gün önce aldım. ilk 2 geçişimde hgs etiketini elimle cama tutarak nereden okuduğuna baktım. daha sonra okuduğu yere(aynanın sol tarafına) yapıştırdım.

Az önce bende aldım hocam, ilk aklımdan geçen yöntem sizin yazdığınız oldu. Kısmetse cumartesi deneyip ona göre yapıştıracağım.Yalnız aklıma takılan şu, etiketin altındaki beyaz kısmı söküp yapışkanlı halde mi tutmak gerekiyor? Kağıt etkiler mi okunmasını?

peki arkadaşlar hgs kartı yapıştırdıktan sonra arabayı satmam gerekirse ne yapacam?
Bilgisi olan var mı :cry:

Peki Cam çamur oldu mesela yada kar kapattı o zaman da okuyacak mı onu merak ettim :D

arabanın içinden ön aynanın arkasına gelecek şekilde ön cama yapıştırdık

mcm2276' Alıntı:
ufukaslan82' Alıntı:

Az önce bende aldım hocam, ilk aklımdan geçen yöntem sizin yazdığınız oldu. Kısmetse cumartesi deneyip ona göre yapıştıracağım.Yalnız aklıma takılan şu, etiketin altındaki beyaz kısmı söküp yapışkanlı halde mi tutmak gerekiyor? Kağıt etkiler mi okunmasını?

gerek yok hocam alt kısmını çıkarmaya. size verildiği şekilde geçerken cama tutun yeter. benim aracımda(2011-fiesta) camın kenarlarında bulunan siyah delikli kısımda okumadı. onun alt kısımlarında okudu.

fberkdemir' Alıntı:
peki arkadaşlar hgs kartı yapıştırdıktan sonra arabayı satmam gerekirse ne yapacam?
Bilgisi olan var mı :cry:

hocam arabayı satarsan hgs'yi söküp yenisini alırsın. eski hgs dekini yenisine aktartırsın
bu arada cumartesi hgs yi yapıştırmadan cama tutarak geçmeyi deneyeceğim

BEYLER ! ben haftasonu 2 kez karşıya geçicem hgs daha almadım kgs de 10 tl var ne yapıyım? bi ara metrobüsle geçtim 1 tane kgs gişesi çalışıyordu boğaziçinde çok sıra oluyormu bilgisi olan bana bi akıl versin

bu arada ben aveadan alacam var mı alan??

kily' Alıntı:
BEYLER ! ben haftasonu 2 kez karşıya geçicem hgs daha almadım kgs de 10 tl var ne yapıyım? bi ara metrobüsle geçtim 1 tane kgs gişesi çalışıyordu boğaziçinde çok sıra oluyormu bilgisi olan bana bi akıl versin

hocam normalde 01.01.2013 tarihinden itibaren KGS 'ler kalkacaktı. ama 31.01.2013 'e kadar KGS'lerin kullanımını uzattılar ve KGS gişeleri çalışıyor diye biliyorum.KGS içindekileri orada kullanabilirsin. Gişelerde bulunan PTT'lerde KGS içindeki bakiyeni HGS'ne aktarabilirsin. Ayrıca HGS şeridinden HGS almadan geçersen 7 gün içinde HGS aldığında kaçak geçmiş sayılmıyorsun. yani HGS'den de geçebilirsin.

peki plaka nasıl olsa hgs ye tanımlı geçerken okumazsa otomatikman düşer mi yada diyelim ki okumadı geçerken ne yapmak lazım?

ufukaslan82' Alıntı:
kily' Alıntı:

hocam normalde 01.01.2013 tarihinden itibaren KGS 'ler kalkacaktı. ama 31.01.2013 'e kadar KGS'lerin kullanımını uzattılar ve KGS gişeleri çalışıyor diye biliyorum.KGS içindekileri orada kullanabilirsin. Gişelerde bulunan PTT'lerde KGS içindeki bakiyeni HGS'ne aktarabilirsin. Ayrıca HGS şeridinden HGS almadan geçersen 7 gün içinde HGS aldığında kaçak geçmiş sayılmıyorsun. yani HGS'den de geçebilirsin.

eyvallah hocam. yarın bulamazsam hgs alacak bi avea mecbur kgs sırasına girecez. hgs etiketi olupta içinde para olmayana ceza olmasın bu arada o ? bana öyle feldi

BBNET
Geri