HGS mağduru olduk !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agd85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

agd85

Süper Üye
Süper Üye
2 gün önce memlekete gelirken urfa gişeden geçtik sıkıntı olmadan sonrada narlı gişelerinden aynı şekilde geçtik. geçerken geçiş ihlali yazısı ve tabelada 79 lira ceza ibaresi belirdi. eve gelince sorguladım 79 lira ceza kesilmiş. ptt yi aradım ve konuyla ilgili bilgi almak istedim. hgs nizi okumamış ya da plakayla hgs uyuşmadığını algılamış sistem dedi. bende aynı araba ve hgs yle urfa girişinde sıkıntı olmadığını 1.5 saat sonra geçtiğim gişede sıkıntı yaşadığımı söyleyince olabiliyor bu sıkıntılar dedi. eğer dikkatli olmayıpta cezayı görmemiş olsam nasılsa sorun çıkmaz diye dikkat etmesem 79 lirayı katlayarak kaç lira öderdim kim bilir. hgs kullanan arkadaşların arada kendi hesaplarını kontrol etmelerinde fayda var mağdur olmamaları için.

Re: HGS mağduru olduk

hocam bir dilekçe ile itiraz et urfa gişelerinden geçişinide anlat bence bırakma peşini

hgs de araçta senin adınaysa ödemenize gerek yoktu. Ama plaka uyuşmazlığı varsa hgs niz başka plakaya kayıtlıysa bilemem.
Aynısı bende ogs de oldu, plakadan adıma ogs olduğu görülünce ödememiştim ceza falan normal otoban ücreti kesilmişti...

ahmetismet' Alıntı:
nasıl yani 79tl yi ödediniz mi?
hayır hocam ödemedim. 3 ay önce aracı aldığımda hgs yi almıştım sonra memlekette plakayı değiştirdim hgs deki bilgininde değişmesi gerekiyormuş onu telefondaki müşteri hizmetlerinden öğrendim. 1 hafta içinde plaka değişikilğini yaparsam 79 otomatikman iptal oluyormuş. benim anlam veremediğim urfada sıkıntı yaşanmadan geçiyorum da narlı da neden problem yaşıyorum. benim ihmalimde söz konusu plaka değişikilğini yaptırmam gerekiyormuş ancak benim numaram sistemde kayıtlı en azından bilgilendirici bir mesaj alamaz mıyız 79 lira cezanız var şeklinde. resmen devlet katakulli ile ceza uyguluyor kzıdığım nokta bu

Ogs nin doğru okuma oranı %99.8 iken ancak %70 doğru okuma oranına sahip bir sistem olan Hgs ye geçmek, kimlerin işine geliyorsa artık.

agd85' Alıntı:
ahmetismet' Alıntı:
nasıl yani 79tl yi ödediniz mi?
hayır hocam ödemedim. 3 ay önce aracı aldığımda hgs yi almıştım sonra memlekette plakayı değiştirdim hgs deki bilgininde değişmesi gerekiyormuş onu telefondaki müşteri hizmetlerinden öğrendim. 1 hafta içinde plaka değişikilğini yaparsam 79 otomatikman iptal oluyormuş. benim anlam veremediğim urfada sıkıntı yaşanmadan geçiyorum da narlı da neden problem yaşıyorum. benim ihmalimde söz konusu plaka değişikilğini yaptırmam gerekiyormuş ancak benim numaram sistemde kayıtlı en azından bilgilendirici bir mesaj alamaz mıyız 79 lira cezanız var şeklinde. resmen devlet katakulli ile ceza uyguluyor kzıdığım nokta bu

Bir önceki aracıma kayıtlı HGS ile 5-6 kez geçiş yaptım hiç bir şey olmadı. Tabii ben ne olur ne olmaz gidip düzelttirdim. Yeni plakama çevirdim.
Sizin başınıza gelen plaka uyuşmazlığı değildir. HGS yi okuyamamıştır. Ardından cezayı yeni plakaya kesmişlerdir. Eğer plakanız sistemde kayıtlı olsa hemen düşerlerdi. Telefonunuza mesaj HGS okunmadığı için olmaz sanırım.

aman çok dikkat edin benimde başıma geldi buna benzer birşey. girerken hiçbir sorun yok hatta yeşil ışıkta yaktı ama çıkarken kaçak geçiş 144 TL yazdı gittiğim yerde 1.25 TL lik yer. ayrıca 30 km/s hızla geçiyoz nasıl hızlı geçişse.. iki üç gün sonra sistemden baktım düzeltmişler. ama ben hiçbir yeri aramadım kendi kendilerine anladılar herhalde hatalarını...

aynı durum bende oldu urfa gişelerinde antepten sabah çıktım sorun yoktu akşam dönüşte aynı şey oldu ama ne bakiyeden düştü ne de plakaya ceza geldi

agahyildiz' Alıntı:
aman çok dikkat edin benimde başıma geldi buna benzer birşey. girerken hiçbir sorun yok hatta yeşil ışıkta yaktı ama çıkarken kaçak geçiş 144 TL yazdı gittiğim yerde 1.25 TL lik yer. ayrıca 30 km/s hızla geçiyoz nasıl hızlı geçişse.. iki üç gün sonra sistemden baktım düzeltmişler. ama ben hiçbir yeri aramadım kendi kendilerine anladılar herhalde hatalarını...
aynen hocam benimde geçişimde aslında yeşil ışık yandı ama sonra kaçak geçiş yandı anlamadım çokta yavaş geçtim nasıl okuyamadı anlamadım. yarın plakayı düzelttiricem umarım iptal olur ceza.

easytr' Alıntı:
hgs okunmazsa bile sistem kamera üzerinden plaka kaydına göre düşme yapar. eğer o plaka sistemde kayıtlı değilse kaçak geçiş olur. sizde hgs okunmamış, sistem plaka kaydınıda görmeyince kaçak geçiş muamelesi yapmış. ilk geçişinizde hgs okunduğu için bu problem yaşanmamış
evet hocam dediğiniz mantıklı

Daha düzenli çalışan bir sistemi kaldrıp kötüsünü getirmek ve bunu yenilik olarak sunmak ancam Türkiye' de olur. OGS, HG ye göre daha stabil bir sistemdir fakat neden böyle onu kaldır bunu al anlamış değilim.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
ceza varmı yokmu nerede sorgulattınız?
http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf;jsessionid=E1B92A09172312AE86A43547A26D5C8D
burdan sorgulamayabilirsiniz hocam

Geri