Hiçbir program kullanmadan bilgisayarınızı koruyun

Kodla Büyü

erkank83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilgisayar lab. hiçbir program kullanmadan bütün bilgisayarlarımı virüslerden koruyourm.
Virüslü bir flash disk takıldığı zaman flash disk açılmıyor. Bu sistemden çok memnunum. Sizlere de tavsiye ederim.
Yalnız bu ayarları uygulamadan önce bütün programları kurun. Ondan sonra bu adımları uygulayın. Hangi exe uzantılı dosyaların çalışmasını istiyorsanız onları bir txt uzantısı olan bir dosyaya kaydetmeniz size kolaylık sağlaycaktır. Bu ayarlar yapıldıktan sonra bilgisayara bir program kurmak isterseniz bu ayarları baştan sıfırlamalısınız. setup.exe gibi bir kurulum dosyasını daha önceden belirtmediğinizden çalışmasını engelleyecektir. Mutlaka bu sistemi deneyin. :lol:

Önerilen Sistemler: Windowsun profesyonel sürümleri (XP Professional)
Önerilmeyen Sistemler: Windowsun Home sürümleri (XP Home Edition)

http://okulweb.meb.gov.tr/66/01/640355/destek/virustenkoruma.pdf
isteyen yukarıdaki linkten indirsin isteyen de aşağıdaki rar dosyasını indirebilir.

Ekli dosyalar

çok güzel düşünmüşsün hocam. ben de yarın gidince bir deneyeyim. bunun yanında güvenlik kartı yada drive vaccine de var değil mi? ben de zaten antivirüsleri güncelleyemiyorum sürekli, bu yöntem kafama yattı teşekkürler.
vaktin olursa eklediğin uygulamaların listesini verebilirsen sevinirim gözden kaçırmayayım sonra.

Yalnız bunu öğrenciler rahatlıkla aşabilirler. En basit live CD yada linux ile bu işlem değiştirilebilir. Ayrıca kullanıcı şifresi Windowsun tüm sürümlerinde rahatlıkla değiştirilebiliyor. Yani zeki öğrenciler bunu çözerler. Deepfreeze gibi baba programlar bile çözülüyorsa buda çözülür.

Biostan CD çalıştırmayı iptal etmelisiniz hocam. Eğer sistem destekliyorsa bir de BIOS'a şifre koyun.Bu önlemleri aldıktan sonra
yukarıdaki güvenlik sistemiyle büyük oranda korunacağınızdan emin olabilirsiniz :D Sisteminizde mutlaka iki hesap olsun. Birisi
yönetici diğeri sınırlı kullanıcı hesabı olmalı. Bunu Yönetici hesabında ayarlıyorsunuz. Öğrenci hesabından bu ayarlara girmeye izin verilmiyor. Aşağıdaki güvenlik ve sistem yönetimi ilgili makalelerden işinize yarayanları uygularsanız güvenliğiniz daha da artmış olur.

http://okulweb.meb.gov.tr/66/01/640355/teknikarayuz.html

Geri