Hizmet İçi Ek Ders Sorunumuz Sonunda Ses Getirdi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan levnet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Sendika danıştaya dava açarda kazanırsa kimsenin dava açmasına gerek kalmadan ücretlerimizi alabiliriz....

Altının değerinden sarraf anlar demiş atalarımız. Biz bilişimciler, bu çağda gerçek birer altınız. Gönül isterdi ki, ülkemize çağ atlatacak öğretmenlerimizi, çağa hazırlayacak bilişim alanının eğitici formatörlerinin önemini Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü'de anlayabilmiş olsaydı. Akçakoca'da sözde bir veli şikayeti ile başlayıp, memurlar.net'e kadar düşen bu değerli camia çamura bandırlımasa idi.
Soruna sahip çıktığı için Türkeğitimsen'e teşekkürler. Konuyu buraya taşıyan ve tartışılmasına katkıda bulunan Levent arkadaşa da teşekkürler.
Sayın Bakanımızdan konunun acilen incelenip yargıya gerek kalmadan sorunun anlaşılıp çözülmesini, kazanılan ivmenin yeniden hızlanarak devam etmesini dilerim.

hardeniz' Alıntı:
zorunlu formatörlüğe de açsalar en azından oda aradan çıkar.

hocam zorunlu formatörlük diye bişey yok. bir öğretmene görevi dışında kendi isteği olmadan başka bir görev verilemez...

Nihayet sendikalar gerçek görevlerini hatırladı. Zorunlu formatörlük ve mesai saatleri içinde dava açılsa hiç fena olmaz. İnsanlar bireysel uğrazmazlar bari. Teşekkürler Türk Eğitim Sen.

Yalnız ilginç bir nokta var.Yazıda FORMATÖR ÖĞRETMENlerin hizmetiçi ekders alamadığı söylenmiş.Burada bir yanlışlık var.
Ekders alamayan Formatör Öğretmenler değil,EĞİTİCİ formator öğretmenler asli görevi olarak bu ekdersleri alamıyor.

Sendikanın bu yazısında büyük yanlışlık var.Formatör öğretmenlerden ( TKY,Okul Öncesi,Ar-Ge,Avrupa Birliği vs. ) sadece eğiticiler ekders alamıyor.Okul BT Formatörleri hizmetiçi kurs verirse ekders alıyor.

Bu noktanın dile getirilmemesi ya kasıt yada yeteri kadar araştırılmaması sonucudur.

Bu konunun dikkate alınması dileğimle...

Sen nesin bilmiyorum ama bizlerin genel adı formatör öğretmen olarak geçer. Ayrıca sen ilgi nedir bilirmisin ; bilirsen yazının ilgisinde Kayseri Valiliğine yazılmız yazıya itiraz edilmekte olduğunuda görmüşsündür. O yazıda da formatör öğretmen kelimeleri kullanılmıştır. Atıp tutmadan önce iyice bir araştır istersen Sayın Dot.Net

****** düzeltildi..., o zaman bizlerin genel adı devlet memuru. Ona göre işlem yapılsın. :verymad:

Okuduğunu anlama sıkıntısı yaşayanlar için tekrar edeyim: Hizmetiçi kurslardan ekders alamayan formatörler değil,eğitici formatorler...

Zaten hep bu yüzden kaybettik,diğer formatörlerle aynı olduğumuzu düşündükleri için,bakın aramızda bile böyle insanlar var..

@LEVNET, sen kendini kütüphane formatörü ile bir tutabilirsin ama ben ne kütüphane ne TKY ne de boş işler formatorüyüm.Ben EĞİTİCİ bitefoyum ve o şekilde ifade edilmek istenirim.

Saygılar.

Söylemeyi unutmuşum,

Hiçbir sendikanın bu tür işleri bizler için yaptığını düşünmüyorum.O yüzden hangi sendika olursa olsun ŞİDDETLE eleştiririm.

Affola....

hardeniz' Alıntı:

Benim derdim zorunluluktan öte 9-15 çalışmak bir de sömestr ve yaz tatili konusunda stres yaşmamak. İsteyen görev alsın ama ben tatillerimi vermek istemiyorum okulda öylecene oturup milletin yüzünü çekmeyi de...

sen kendini kütüphane formatörü ile bir tutabilirsin ama ben ne kütüphane ne TKY ne de boş işler formatorüyüm.Ben EĞİTİCİ bitefoyum ve o şekilde ifade edilmek istenirim.

Pardon ama anlayamadığım şey, Kütüphane formatörü nasıl oluyor? Birileri bana açıklarsa sevinirim.

Kütüphane formatörü : Öğrencilere kütüphane kullanımı,alışkanlığı ve sevgi vermek için ara sıra seminer düzenleyen ,5 günlük kursla eğitilen arkadaşlar.

Okul Çağında Olupta okula Gitmeyen Çoçuklar için geçen Ankara'da verilen 5 günlük kursla FORMATÖR olan 6 kişi var ilimde,

İnsan Hakları ve Demokratik Yaşam Formatörü : İsmi tam bu olmayabilir ama ilimzde bir öğretmen bu işin formatörlüğünü yapıyor.Hatta geçen hafta kurs verdi :)

İlk Yardım Formatörü : Ne iş yaptığını bilirsiniz.

Ergen Sağlığı... Formatörü : Tek işi sürekli kurs vermek olan formatör.... vs vs vs vs

Geçen hafta ilimizde yapılan toplantıda 46 adet formatör öğretmen olduğunu ve bunların kurs verdiğini öğrendim.Bunlar içinde bizler ve BT formatörleri yok.

İşte formatör denince akla gelen insanlar....Gerisini siz düşünün.

Saygılar...

Kütüphane formatörü : Öğrencilere kütüphane kullanımı,alışkanlığı ve sevgi vermek için ara sıra seminer düzenleyen ,5 günlük kursla eğitilen arkadaşlar.

Okul Çağında Olupta okula Gitmeyen Çoçuklar için geçen Ankara'da verilen 5 günlük kursla FORMATÖR olan 6 kişi var ilimde,

İnsan Hakları ve Demokratik Yaşam Formatörü : İsmi tam bu olmayabilir ama ilimzde bir öğretmen bu işin formatörlüğünü yapıyor.Hatta geçen hafta kurs verdi

İlk Yardım Formatörü : Ne iş yaptığını bilirsiniz.

Ergen Sağlığı... Formatörü : Tek işi sürekli kurs vermek olan formatör.... vs vs vs vs

Bu ne ya:S ben de sadece bizler varız sanıyordum :o Ben döyle sistemi sadece alkışlarım.... :alkis:

Şimdi öncelikle hepimiz devlet memuruyuz tabiki ve memurlar için çıkarılan veya çıkmış olan bütün kanun vb.. kararlara tabiyiz. Olmaz biz eğitici formatörüz mü diyecez.......
Bu kesinti olayı Kayseri Valiliğine gönderilmiş yazıyla başladı. Bizler tabiki Eğitici Formatörüz ama yazının içeriğine bakarsak: "Çeşitli alanlarda formatör olarak görevlendirilenler ile asli görevlerinin dışında başka bir görevi yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin, hizmet içi ve kurs ve seminerlerinde verdikleri derslere bağlı olarak ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırlmayacaklarına ilişkin ilgi (a) yazı incelenmiştir."
Bu yazıda bütün formatörlerden bahsedilmekte ve bizlerde bu genellemenin içinde "görevlendirme ve çelışma esasları" gereği mesai içinde ve dışında olduğuna bakılmaksızın ücretten yararlandırılmaz der.
İşin özü budur......

levnet hocam senin değerli çalışmaların olmasaydı bu işi bu noktaya gelmez ve sesimiz fırtınada kuru bir çığlık olarak kalırdı. ne yapalım seni bilmeselerde buralarda ben tanıyorum ve bu çalışmadaki emeğini biliyorum. Allah senden razı olsun.

yaren61' Alıntı:
mahon' Alıntı:
hardeniz' Alıntı:

hocam zorunlu formatörlük diye bişey yok. bir öğretmene görevi dışında kendi isteği olmadan başka bir görev verilemez...

nasıl yok ya bir çoğumuz istemeyerek zorunlu formatör olduk ne yazıkki

olmak istemeyenlerde olmadı hocam.

Geri