Hizmet içi eğitim başvuru onayı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yeremez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yeremez

Aktif Üye
Arkadaşlar hizmetiçi Eğitim başvurusunda bulundum. okulum onayladı ama milli eğitim "eğitim-öğretimin aksaması" sebebiyle onaylanmayacağını söylemiş.
Eğitim öğretimin aksaması yasal olarak bir engel midir ?
Madem engel ise bu eğitici kusların sadece yerel olması gerekmez mi? yada sadece ara tatil ve yaz dönemlerinde olması gerekmez mi?

tabikide dedğiniz gibi olmalı öyleyse kardeşim biz okuldan sıkılıyoruz belki izne ayrılmak istiyoruz sanane alla alla. :puhaha:

Hocam be HAklılar ama....sen olsaydın yönetici aynısını isterdin inan bana

yeremez' Alıntı:
Arkadaşlar hizmetiçi Eğitim başvurusunda bulundum. okulum onayladı ama milli eğitim "eğitim-öğretimin aksaması" sebebiyle onaylanmayacağını söylemiş.

Koskoca Hizmetiçi Dairesi Başkanlığı bilmiyor mu eğitim-öğretimin aksayıp aksamayacaığını, o zaman tüm merkezi eğitimler yaz tatilinde yapılsın, var mı böyle birşey. Ben Milli Eğitimin size söylediği cümleden şunu çıkarırım; "Hizmetiçi Dairesi Başkanlığını takmıyorum o kim oluyormuş da tam da eğitim öğretim devam ederken böyle hizmetiçi eğitimler açıyormuş!!.."

Öncelikle bizzat siz gidip, MEM ile görüşün olmazsa konu ile ilgili olarak hizmetiçi eğitim dairesini arayın ve görüş sorun. Normalde reddetmemeleri lazım ancak burası Türkiye ve her yönetmelikte, o yönetmeliği delecek bir istisna olabilir.

arkadaşlar bir sorum var yeni bir başlık açmadan sormak istiyorum umarım görünüp cevaplanır!!!
web tabanlı içerik geliştirme kursuna başvuracam başvuru şartlarında
"Bilişim teknolojisi araçlarını iyi derecede kullanabilen orta öğretimde görevli biyoloji, fizik, kimya ve bilişim teknolojileri öğretmenleri" yazıyor, başvuracak olan bilişim teknolojileri öğretmenleride mi orta öğretimde görev yapmak zorunda ben ilköğretimdeyim???

bilisimci61' Alıntı:
arkadaşlar bir sorum var yeni bir başlık açmadan sormak istiyorum umarım görünüp cevaplanır!!!
"Bilişim teknolojisi araçlarını iyi derecede kullanabilen orta öğretimde görevli biyoloji, fizik, kimya ve bilişim teknolojileri öğretmenleri" yazıyor, başvuracak olan bilişim teknolojileri öğretmenleride mi orta öğretimde görev yapmak zorunda ben ilköğretimdeyim???

soruma cevap verebilecek fikri olan arkadaşım yok mu?

yok hocam ben de ilköğretimdeyim bütün kurumlar onayladı tam kursa gidecektik kursu verecek kişinin o gün başka bir işi çıkmış iptal ettiler. gidemedik ama onaylanığını gördük en azından

bilisimci61' Alıntı:

hocam bu kursa ortaöğretim kurumlarındaki fizik,biyoloji,kimya öğretmenlerinden biri ile birlikte bilişim teknolojileri öğretmeni birlikte başvuru yapar ve kursa birlikte katılır.Kursa katılım iki kişililktir.

arkadaşlar bende bir şey sormak istiyorum şuan yaz dönemindekilerine de mi başvurabiliyoruz ? bi de ne zaman belli oluyor?

saygn' Alıntı:
arkadaşlar bende bir şey sormak istiyorum şuan yaz dönemindekilerine de mi başvurabiliyoruz ? bi de ne zaman belli oluyor?

cevaplar için tşk ederim arkadaşlar....
başvuru süresi içersinde tüm kurslara başvuru yapabiliyorsunuz hocam... sadece tatilde olanlara başvurabiliyoruz diye bişey yok. yılda 5 tane başvuru hakkınız var ve bildiğim kadarıylada sadece 1 tanesi çıkıyor maaleseff...

bilisimci61' Alıntı:
saygn' Alıntı:

cevaplar için tşk ederim arkadaşlar....
başvuru süresi içersinde tüm kurslara başvuru yapabiliyorsunuz hocam... sadece tatilde olanlara başvurabiliyoruz diye bişey yok. yılda 5 tane başvuru hakkınız var ve bildiğim kadarıylada sadece 1 tanesi çıkıyor maaleseff...

teşekkürler hocam başvuru süresi ne zaman doluyor?

arkadaşlar ben de web tabanlı içerik geliştirme kursuna başvurdum hepsi onaylandı.daha önce böyle merkezi bi kursa katılan var mı acaba nasıl oluyor.bilgilendirebilir mi?

bu merkezi kurslarda herşeyi meb i karşılıyor.yol ücreti konaklama falan???? ye ne olur bilen varsa cevap versin...

hocam benimde başvuruya okul müdürü aynı nedenden onay vermedi.. böyle hakları var ama anlamadığım nokta madem öyle bakanlık neden dönem içine kurs koyuyor... hepimiz yazın gitsek bu sefer dolu diyecekler bu ne iştir :S

Benim okul müdürümde aynı gerekçe ile başvurumu reddetti, mebbisten.
Dediğiniz gibi bu kursu açıyoruz ama başvuramazsınız gibi. Bu kurslar eğitim öğretim döneminde açılan kurslar, kursu açan hizmetiçi dairesi başkanlığı. Gerçi ben kendini yetiştiremeyen bu hizmet içi eğitimlere istekli olupta gidemeyen öğretmenlerin daha çok eğitim öğretimi aksatacağına inanıyorum.
Resmen okulda dur ders anlatmak yerine öğrencilerin başında dur demek gibi birşey.
En iyisimi Üniversiteye geçip öğretim üyesi olmak. Orada böyle bir sorun yoktur diye düşünüyorum.

Askerdeyken saçma bulduğumuz uygulamaların bir başka benzeri. Kurs açıyoruz ama başvurmayacaksın! Ne günlere kaldık Allah'ım.

Geçen Eylül ayında Aksarayda ilindeki Web Tabanlı İçerik Geliştirme kursuna gitmiştim.
Kursta Adobe Cs3 programlarını gördük. Ve bakanlıktan gelen eğitim görevlisi: Mutlaka OKUL MÜDÜRÜ, İLÇE MEM, İL MEM onaylamak zorundalar dedi. tavsiye ederim. Bütün Türkiyedeki öğretmenlerin eğitimi yaz tatili ya da 15 tatilde yapılabilir mi?
Hizmet İçi Eğtiim Daire Başkanlığı bilmiyor mu eğitim öğretim dönemini???

Ben de mahalli bi hizmetiçi eğitim kursuna başvurdum. Ayın 19da başlıyo kurs ama il onayı hala olmad beklemede diyo :( Onaylanmadıysa onaylanmadı deseler... Ne yapmam lazım, arayıp bildirmek mi gerekiyo?

Bazen idarecilerimiz kraldan çok kralcı oluyorlar sanki.
Koca daire başkanının aklına derslerin aksayabileceği gelmiyor , sadece bizim okul müdürleri bunu düşünebiliyor.

bilisimci61' Alıntı:

HOCAM BENDE ÖYLE BİR HİZMETİÇİNE BAŞVURDUM İLÇE MEM ORTAÖĞRETİM İBARESİNE VURGU YAPARAK KABUL ETMEDİ.

Hocam size gene MEM'den böyle bi cevap gelmiş.Onaylamaya gitmeden müdür bana böle bir soru sordu:))Neymişte bu kursların tarihleri yaz tatilinde miymiş?Baba branş olarak gördükleri Matematikçi okulda 2 haftadır yok görevli izinli kursta..Aman hocam bu işler adamı şişler..Herkes bi yolunu tutturmuş gidiyor..Ama sen Arkadaşalrın dediği gibi hizmet içi dairesini bi ara görüş bakalım..

seyma' Alıntı:
Ben de mahalli bi hizmetiçi eğitim kursuna başvurdum. Ayın 19da başlıyo kurs ama il onayı hala olmad beklemede diyo :( Onaylanmadıysa onaylanmadı deseler... Ne yapmam lazım, arayıp bildirmek mi gerekiyo?
Bana yardımcı olabilecek var mı :)

yeremez' Alıntı:
Eğitim öğretimin aksaması yasal olarak bir engel midir ?
Madem engel ise bu eğitici kusların sadece yerel olması gerekmez mi? yada sadece ara tatil ve yaz dönemlerinde olması gerekmez mi?

değerli arkadaşım böyle yasal bir engel hizmetiçi eğitim dairesi tarafından konulmadı. Ancak benim çalıştığım yerdeki milli eğitim müdürlüğü, sene başında hizmetiçi eğitim planını yollarken yazdığı açıklama da: ders zamanında olmaması diye bir şart yazmış. dolayısıyla okul müdürlerine direkt reddet demiş yani. ancak gidip görüşürsen onay çıkar aksi takdirde ders zamanında kolay kolay onaylamazlar.

ayrıca diğer bir mesajda başvuru sayısının sınırlı oldugu yazıyor. o sınırlama geçen yıl (2009) vardı. bu yıl o sınırlamayı tekrar kaldırdılar. istediğimiz kadar hizmetiçi eğitime başvuru yapabiliyoruz. ama onaylanıp onaylanmayacağını bilemeyiz tabiki.

bilisimci61' Alıntı:
aynı kurs 288. sıradaki seminerde bazı branşların ilköğretimde çalışanlar şeklinde olanı var hocam, yer ve zaman uyarsa..

BBNET
Geri