hizmet içi eğitim yollukla ilgili

Kodla Büyü

md4483

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ben mersinde hzmet içi eğitime katılacam
okul müdürümüz beni aradı bu yollukları mevmiyeleri nasıl hesaplayacağız
onu bir öğren dedi
bu yolluk ve mevmiye ile ilgili okul idaresi bir şey yapıyor mu
yoksa kursta mı ayarlıyorlar bilenlerden yardım istiyorum..

Kursta ayarlıyorlar hocam. Kursun sonunda veriyorlar. Şimdiden kursunuz hayırlı olsun. Okul idaresini karıştırmayın.

Kursta hesaplıyorlar Hocam. Bizim Mayıs'ta gittiğimiz kursun yollukları hala yatmadı ama...

merkezi ise kurs merkezinde mahalli ise kendi okulun yada ilçenin hesaplması gerekli...
fakat mahalli kurs katılcaksan mutlaka kaymakam oluru al yoksa paranı alamassın

mahallilerde pek alabileni gormedim ben 5 sene sonra kavga dovus amıştım. İnada binmişti iş. Olmadık belgeler istiyorlar. Mahalli için degmez ugrasmayın bence merkezi kurslara gidin derim

bilgisayar destekli çizim kursu konya da açılacak olan merkezi mi mahalli mi ben bu kursa başvurmuştum ama şimdide hiç gidecek durumda değilim ben konya ereğliden hergün git gel 300 km yapmam gerekecek birde birde kurs saat kaçta başlar kaçta biter kursla ilgili detaylı bilgiyi nerden alabilirim ayrıca ilçeden ile gideceğim için yolluk yevmiye alabilir miyim nerden alacam burada gitmeden önce ilçede yapmam gereken birşey var mı yardımcı olursanız çok sevinirim

md4483' Alıntı:
arkadaşlar ben mersinde hzmet içi eğitime katılacam
okul müdürümüz beni aradı bu yollukları mevmiyeleri nasıl hesaplayacağız
onu bir öğren dedi
bu yolluk ve mevmiye ile ilgili okul idaresi bir şey yapıyor mu
yoksa kursta mı ayarlıyorlar bilenlerden yardım istiyorum..

kursta hesaplanıyor idareyle alakalı değil, mevmiye değil de sanırım yevmiye diye yazılıyor hocam.. kolay gelsin..

tayinci hocam bununla ilgili yönetmelik linkini yazabilir misin veya belge varsa paylaşabilir misin ilk defa katılacağım için elimde olsun

pardus63' Alıntı:
bilgisayar destekli çizim kursu konya da açılacak olan merkezi mi mahalli mi ben bu kursa başvurmuştum ama şimdide hiç gidecek durumda değilim ben konya ereğliden hergün git gel 300 km yapmam gerekecek birde birde kurs saat kaçta başlar kaçta biter kursla ilgili detaylı bilgiyi nerden alabilirim ayrıca ilçeden ile gideceğim için yolluk yevmiye alabilir miyim nerden alacam burada gitmeden önce ilçede yapmam gereken birşey var mı yardımcı olursanız çok sevinirim

Pardus63 hocam kursa katılmayı istemiyorsan herhangi bir sağlık kurumundan rapor alarak gitmeme gibi bir durumun var. Ancak kurs çıkmışsa bence imkanlarını zorlayıp gitmeyi dene. Bu kurs herkese çıkmıyor sonuçta. Kursun olduğu yerde yada oraya yakın en azından bir öğretmen evi filan vardır sanırım. Onca mesafeyi çekeceğine bence bu seçeneği gözden geçir derim. Kursların kaçta başlayacağına kursun eğiticileri karar veriyor. Genelde 8:30 - 9:00 gibi başlıyor ama dediğim gibi eğitimcinize bağlı biraz da. Gideceğiniz hizmetiçi eğitim merkezi ise yolluk alma şansınız var ancak mahalli ise de alma ihtimaliniz var işiniz biraz zor. Epey uğraştırırlar, keza 2-3 senede alabiliyorlar genelde onda da işin peşini bırakmazsan ve kaymakamolurun varsa. Genelde de unutulup gidiyor zaten mahallilerde yolluklar. Kursla ilgili detayları hizmetiçi daire başkanlığından alabilirsiniz eğer merkezi ise. Adres satırına " http://hedb.meb.gov.tr/net/_liste/index ... order=desc " yazarsanız kurs listelerini ve verilmişse kurs bilgilerini görme şansınız var ayrıca mebbisten şifre ve kullanıcı adınızla girerek de başvuru yaptığınız programın mahalli mi yerel mi olduğuna bakabilirsiniz. Yolluklar konusunda kursunuz merkezi ise kursun son günü kurs yerinden ayrılırken zarf içerisinde alırsınız yevmiyenizi mahalli ise hesabınıza yatar ama okul-ilçe milli eğitim arası yazışmalar filan olması gerek tabii kaymakam oluru istiyorlar, anlayacağın ipe un seriyorlar. Kurs yerine giderken eğer memuriyet dereceniz 1/4 değilse otobüs bileti yada kendi aracınızla gidiyorsanız il-ilçe arası rayiç bedlini gösteren bir belge dışında herhangi bir şey getirmenize gerek yok. Bir de okulunuza gelen kursa ilişkin bilgilendirme yazısına imza atmanız yeterli ancak bu belgeye imza atmadan gitseniz de sorun olmuyor diye biliyorum. Gittiğiniz kurum eğer sizin maaş kademe derece bilgilerinizi çıkartmıyorsa onu da yanınızda bulundurun ne olur ne olmaz. Bu söylediğimiz genelde kurs merkezleri çıkarıyorlar ama siz yine de kurs merkezinin telefonunu arayıp bilgi alabilirsiniz. Benim bildiklerim bunlar yanlışım, kusuruum, eksiğim varsa kusuruma bakma. Sağlıcakla

pardus63' Alıntı:
tayinci hocam bununla ilgili yönetmelik linkini yazabilir misin veya belge varsa paylaşabilir misin ilk defa katılacağım için elimde olsun

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/51.html

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

YEDİNCİ KISIM

Malî Hükümler

Hizmetiçi Eğitime Katılan Personel

Madde 39- Hizmetiçi eğitime katılan personel hakkında 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile Bütçe Kanununun ilgili hükümleri uygulanır. Eğitimin görev yerinde yapılması halinde eğitime katılan personele kurs gündeliği verilmez.

BBNET
Geri