Hizmet puanı lütfen yardım.

Kodla Büyü

ozkanozen

Aktif Üye
yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

il dışı zorunlu hizmet ile d. bakır a geldim. okulum 22 puan ve doğu hizmetini yapıyorum. ancak BTR görevim olan okul 14 puan zorunlu hizmet değil. mebbise görevlendirme kısmına işlenmiş ve hizmet puanım 14 puan üzerinden değiştirilmiş. geçen sene ne görevlendirmeme işlenmiş ti ne de hizmet puanım değişmişti.

sorum şu normal prosedür böyle mi? görevim devam ettiği sürece zorunlu hizmet yapmamış mı sayılırım ?

3 aydan uzun olan geçici görevlendirmelerde kendi kadronuzun puanını alamazsınız. BTR valilik görevlendirmesi 3 aydan uzun maalesef. BTR olduğunuz sürece görevlendirildiğiniz okulun puanını alırsınız, BTR olduğunuz okul zorunlu hizmet değil ise, zorunlu hizmet yapıyor sayılmazsınız.

BT Rehber öğretmen olan öğretmenin kadrosunun olduğu okulda asli görevi olan branş dersleri görevini yerine getirmesinden dolayı okul puanını alması gerekir diye hatırlıyorum.

(Ek: 23/01/2009 tarihli ve 2008/14575 sayılı B.K.K.) (2) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise
Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere
görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere
diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez
teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir
onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere
aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi
bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek
ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca
ödenir
. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve
görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili
müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak
görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

hocam sonuçta biz ders okutmak için görevlendirilmiyoruz. ben mi yanlış yorumluyorum acaba. yarın olsa da milli eğitimi aşındırsam :)

hocam ben geçen yıl sizin dediğiniz gibi merkezde bir okula görevlendirilmiştim. 3 gün derse girdiğim kendi okulum zorunlu hizmet ve 2 gün görevlendirildiğim okul zorunlu hizmet değildi. btr görevi süresince zorunlu hizmetimin sayılıp sayılmadığını öğrenemedim. il mem de dahil olmak üzere kime sorduysam net bir cevap alamadım. kimse bilmiyor. çünkü bu normal bir görevlendirme değil. neticede 3 gün kendi okulumda derse giriyorum. ama görevlendirildiğim sürece mebbisdeki zorunlu hizmet durumu bölümünde "yapıyor" görünüyordu. bilmiyorum artık bu ne anlama geliyor.
hizmet puanı konusunda görevlendirildiğin okulun puanını alıyorsun. benimki öyle oldu.
hocam eğer zorunlu hizmet konusunda net bir bilgiye ulaşabilirsen burdan veya p.m. den bana da bilgi verirmisin...

hocam 90 günden fazla bir kurumda çalışırsan oranın hizmet puanını alırsın ama 3 günden hesaplayınca normal görevlendirme gibi yani 5 gün gibi düşünülemez bu konuda bir çok kişi mağdur çoğu milli eğitimle anlaşıp görevlendirme diye yazdırmadığı için sorun yaşamıyor ama milli eğitimde tanıdıkları olmayanlar ve tayin isteyecekler için ciddi sıkıntılı bu konu :(

Kendi okulumda derdleri ihmal etmeden btr gorevini yerine getirdigim icin mebbise islenmis gorevlendirme ibaresini kaldirttim. Kendi okulumun puanini almaya basladim.

Geri