Hizmetiçi Eğitim Başvuru Hakkı

Kodla Büyü

angel_33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar daha önce hizmetiçinin merkezi hiçbir kursuna katılma imkanım olmadı.Bu konuda çok bilgim yok.Hazırlayıcı eğitim kursunda hocanın biri 1 yılda en fazla 5 kez başvuruda bulunabilirsiniz demişti.Bunun doğruluk payı nedir?Ayrıca network kursu açılmış 2 tane ankarada birisi eğitik merkez yazıyor diğeride hizmet içi eğitim enstitüsü taşra yazıyor ama nerede olduğu belli değil?Bunlar ne anlama geliyor?

Bu tip tercihlerde nelere dikkat etmem gerekiyor?bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım istiyorum lütfen
Teşekkür ederim

Başvuru yapmak istediğiniz kursun başındaki resme tıklayarak kurs hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz en büyük husus, kursa kimlerin katılabileceğidir.
İlköğretimde BT öğretmeniyseniz, katılacaklar bölümünde İlköğretimde görevli BT öğretmenleri ya da ilköğretimde görevli öğretmenler ibaresinin olmasına dikkat ediniz.
Bir yılda 5 tane kursa başvuru yapabilir ve birine katılabilirsiniz. Yani şartlarınızın tuttuğu ve merkez tarafından onaylanan bir kursa katılırsanız, diğer 4 tanesine başvurunuz reddedilir.
Bu durum mahalli hizmetiçi eğitimler için geçerli değildir. Yılda 5 tane mahalli hizmetiçine başvuru yapıp, katılabilirsiniz. Başvurunun fazla olduğu durumlarda kıdemi yüksek olanlar kursa alınırlar.
Bahsettiğiniz kurslar eğitek'in kendi personeli için yaptığı kurslar gibi duruyor. Başvuru yapacağınız kursların tarihlerine dikkat edin, çakışmasınlar. Aksi halde çakışanlardan birisi onaylanmaz.

tşk ederim hocam ama ben yılda 5 defa gidilebilme hakkı olduğunu duymuştum hatta bir arkadaşım geçen yıl 2 defa gitti merkezi kursa eminmisiniz 5 taneden sadece 1 taneye gidebilceğime?

hocam yılda 2 tane ye de katılabilirsiniz. resmi olarak bilmiyorum ama daha önce yılda 2 kursa katılanlar vardı.
bir de bu işler de torpil vardır. çıkma ihtimali çok düşüktür. ::(

:( üzüldüm şimdiii
peki eğitim teknolojileri genel müdürlüğünde olacak kursla
hizmet içi eğitim enstitüsü taşra aynı anlamamı geliyor aynı tarihlerde olan bir kurs birisi bakanlık merkez diğeri bakanlık taşra..
bunların ne anlama geldiğini de söylerseniz sevinirim

benim arkdaşımda bir yılda 3 kursa katılmıştı hocam evt bende sizin gibi biliyorum birden fazlaya katılabiliyoruz diye ama ben geçen sene hüsrana uğradım, bir kursa katıldım başvurduğum diğer kurslar yılda bir kursa katılabilirsiniz uyarısı ile diğer başvurularım iptal edilmişti:( bende anlamıyorum bu olayı...

Geçen yıl bir merkezi hizmetiçine katılmıştım. Sonraki başvurularım bir yıl içerisinde bir kere katılabileceğime dair gerekçe gösterilerek merkez tarafından reddedildi.
Birden fazla gidenler olabilir; torpili varsa belki olabilir ya da bazı kurslara bazı kişiler re'sen alınabilmektedir. Bu durumdakilerde yılda bir kez şartının uygulanmadığını düşünüyorum.

Kurslara kabullerde belki torpil dönüyor olabilir ama ben iki yıldır başvuru yapıyorum ve iki yılda da birer kere kursa katıldım. Tabi ki katıldığım kursların şartlarını taşımak ve başvuru yapanların sayısının az olması şansınızı artıracaktır. Bu arada 6. yılımı çalışıyorum. Herhangi bir yerden torpilim yok.

Geçen yıl ben başvurdum 1 yere .Fazla kişi başvurdu kabul edilmedim:(
arkadaşım da stajyerdi torpil filan da yok resen alınma farklı onu biliyorum 2 tane yere gönderdiler valla şanslıymış:)

Arkadaşlar hizmetiçi eğitimlerin hepsinde kalacak yer temin ediliyormu ya da harcamaların ve kalacak yerin maddi karşılığı veriliyormu?

Konu biraz eski ama :)
Arkadaşlar 5 başvurum var şu anda sistemde.İptal etmek istediğim kurs şu anda "kurum onay" durumunda... bu başvuruya red verse idarem, ben başka bir kursa başvurma hakkım olurmu?

ortmenim' Alıntı:
Konu biraz eski ama :)
Arkadaşlar 5 başvurum var şu anda sistemde.İptal etmek istediğim kurs şu anda "kurum onay" durumunda... bu başvuruya red verse idarem, ben başka bir kursa başvurma hakkım olurmu?

olmuyor sanırım

bir ara yine böyle birşey olmuştu, idareye gidip iptal falan ettirmiştim... ama sonra başvuru hakkı tanınmışmıydı onu hatırlayamadım :) ?? :puhaha:

BBNET
Geri