Hizmetiçi Eğitim kursunun ekdersi verilmiyor!

Kodla Büyü

vediban

Aktif Üye
Ben bir ilçede çalışıyorum. Eğitm Görevlisi olarak 128 saat Hizmetiçi Eğitim Kursu vermiştim. Ekdersimi almak istediğimde İlçe Miili Eğitimde çalışan memurlar, valilik olurunda "Ücreti kendi çalıştığı kurum öder" ibaresi olmadığı için ücretimi ödemiyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim. Gerekli kişilerle görüştüm halen bir ilerleme yok ne yapmamı önerirsiniz?

:S nasıl yani ödemiyor sadece sizin ilçemi akıllı ya tüm Türkiye ödüyor:S hocam bildiğim kadarıyla eğitici arkadaşlar alamıyor ama normal öğretmen olanlar verdiği hizmetiçi eğitimlerden ücretlerini alıyorlar.

yok hocam ben de ücret katsayısı (150 x 64 şeklinde) yazıyor ödeneceğine dair. ama ilçe bunu ödemiyor. 10 gündür bu işle uğraşıyorum.

hem benim gbi aynı kursu veren arkadaşlar aldı ücretlerini

vediban' Alıntı:
Ben bir ilçede çalışıyorum. Eğitm Görevlisi olarak 128 saat Hizmetiçi Eğitim Kursu vermiştim. Ekdersimi almak istediğimde İlçe Miili Eğitimde çalışan memurlar, valilik olurunda "Ücreti kendi çalıştığı kurum öder" ibaresi olmadığı için ücretimi ödemiyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim. Gerekli kişilerle görüştüm halen bir ilerleme yok ne yapmamı önerirsiniz?

İlçe milli eğitim müdürünün dilekçeme verdiği cevap.

Ekli dosyalar

• New_New_1.jpg
    New_New_1.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 991
Vermiş olduğum hizmet içi eğitimlerin ek ders ücreti MEM tarafından ödenmiyor dilekçe yaz.
olmadı 147 yi ara
olmazsa bimere yaz.

128 saat yaklaşık 1000 TL para yapar az değil yani.

ilçe milli eğitimin bana verdiği bu cevabı ek yapıp il milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazmayı düşünyorum.

ne anlatmaya çalışmış ki, bilmece gibi
ne ödeyeceğiz diyor ne de ödemeyeceğiz :)

ilgili okula söyleyin ek dersi siz yapacakmışsınız diye, çizelgeyi hazırlayıp göndersinler. Bu şekilde ödeme gerçekleşebilir.

İlgili okula söyledim zaten. Onlar yapamazmış hocam. Sadece çalıştığım kurum yapabilirmiş. ben bunu söylemiştim zaten ama anlamamışlar herhalde.

şöyle bir yorum üreteyim.

Görev aldığınız okuldan bir yazı alın , şu tarihlerde şu öğretmenlere şu kurslar verilmiştir diye ( muhtemelen kurs dosyalarınızda resmi , imzalı evraklar vardır zaten )

okulunuza bir dilekçe yazın ,
aşağıdaki tarihlerde falan okulda filan öğretmenlere hizmetiçi eğitim verdim. Görev yaptığım ........ okulu , kadrom .... ..... olduğunda olduğu için KBS ortamında ek derslerimi düzenleyememiştir. KBS de ek ders yazma yetkisi sadece kadromun bulunduğu okuldadır.
Bu sebeple ilgili hizmetiçi eğitimi için alamadığım ek derslerin hesaplanarak , düzenlenmesini talep ediyorum.

belki bi şey çıkar , okulun red ederse ile gönderin . birisi illa ki bakar bir çaresine.

Ne kadar işgüzar bu millet, sanki cebinden veriyorlar parayı :D

Hocam ben en iyisi ilçe milli eğitimin cevabını, valilik olurunu ve kurs ekders puantajlarını ek yapıp il milli eğitime bir dilekçe yazayım diye düşünüyorum. Onlar zaten önceki görüşmemde bu konuda beni desteklemişlerdi ama işi resmiyete dökmemiştim.

Nasıl bir dilekçe yazmak gerekir sizce?

Ekli dosyalar

• New_New_1.jpg
    New_New_1.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 306
makam atlamayın hocam.
eğer kurumunuza resmi başvuru yapmadıysanız önce kurumunuza başvuru yapın

yok kendi kurumunuza başvuru yapıp yukarıdak cevabı bu resmi başvuru neticesinde aldıysanız; bu yazışmaların ve ilçinin cevabını da EK yaparak ile öyle dilekçe yazın...

hocam bnm okuluma verdigim dilekcenin cevabi olarak ilce milli egitim bu dilekceyi gonderdi. pazartesi gun il milli egitime dilekcemi vermeyi dusunuyorum. ama nasil bir dilekce yazacagimi henuz tam olarak kafamda kurgulayamadim. nasil bir dilekce yazayim sizce?

hocam ilçe mem haklı bu konuda. ek ders ucretlerini kadronuzun bulunduğu kurum öder. ilçe'den alacağınız yazıyı okul idaresine verip, ek ders ücretinin yapılmasını isteyin.

halilturkoglu' Alıntı:
hocam ilçe mem haklı bu konuda. ek ders ucretlerini kadronuzun bulunduğu kurum öder. ilçe'den alacağınız yazıyı okul idaresine verip, ek ders ücretinin yapılmasını isteyin.

hocam sen yanlis anladin herhhalde. bn zaten okul idaresinde verdim ilce memden cevap olarak bu geldi

kursun öğretim görevlisi olduğunuzu gösteren onay yazısında ücret ödenir yazıyor mu? yazıyor ise puantajı eğitim merkezi yöneticisine imzalatıp, kendi okulunuza teslim edeceksiniz.

cimcime80' Alıntı:
kursun öğretim görevlisi olduğunuzu gösteren onay yazısında ücret ödenir yazıyor mu? yazıyor ise puantajı eğitim merkezi yöneticisine imzalatıp, kendi okulunuza teslim edeceksiniz.

evet katsayısını bile yazmış. kendi okuluma teslim ettim olmadı hocam.

Geri