hocam siz eskiden" tamirci" miydiniz ?

Kodla Büyü

toprak60

Seçkin Üye
Seçkin Üye
evet dün başıma geldi bu olay paylaşmak istedim.
bir elimde tornavida bir elimde çekiç yeni atandığım okulda BT sınıfının eksiklerini kendimce gidermeye çalışıyordum.
İşlerim bittikten sonra biraz dinlenmek için masama oturdum ve işte o an öğrencim sordu
"Hocam siz eskiden "tamirci" miydiniz? :shock: :shock: :shock:

eskiden değil bundan sonra, artık tamirciyim deseydiniz hocam :(
hangi okul bu arada?

hocam bunlar kendimizi üzmekten başka bi işe yaramıyor....bence düşünmeyin bunları....bende geçen seneden beri formatörüm; hergün okula geldiğimde ben burda ne işe yarıoyorum diyorum.bu hale getirenler utansın.....

blşmblşm' Alıntı:
hocam bunlar kendimizi üzmekten başka bi işe yaramıyor....bence düşünmeyin bunları....bende geçen seneden beri formatörüm; hergün okula geldiğimde ben burda ne işe yarıoyorum diyorum.bu hale getirenler utansın.....
:alkis:

Hocam,
Aklıma geldi, e-okul için ilk fotograf çekmeye başladığımda 1. kadem öğrencileri "abi,, fotograflarımızı ne zaman verecen?, Kaç para?" demişlerdi.

Kim ne derse desin elinden geleni, "cepten para harcamadan", yap. Sonuçta maaşımızı devletten alıyoruz, resmi olarak görevimiz olmasa da manevi olarak üstümüze almamız gerek işler oluyor.

Bende okula geçenlerde okula ağ için pense aldım. Bilgisayar firmasından gelip 5-10 konnektör takınca 15-20 tl alıyorlardı. Sonuçta öğrencilerden toplanan para. (Adamlar işlerini yapıyorlar, bedava yapacak halleri de yok ya.) Canım sıkıldı, idareye dedim aldılar.. Sanırım 2-3 ayda maliyeti kurtardım :P

Madem yenisiniz, baştan söyleyeyim, sınıflardaki öğretmenlerin kullandıkları veya idarenin kullandıkları bilgisayarlar hariç, hiç bir kişinin kişisel bilgisayarına karşılıksız müdahale etmeyin. Sonra göreviniz sayarlar. Eğer edecekseniz, göreviniz olmadığını bariz bir şekilde belli edip öyle müdahale edin...

Bana da aynı şeyi demişlerdi. 5. sınıf öğrencisi "Öğretmenim siz tamirci misiniz" demişti. Güler misin, ağlar mısın...

sandalyeye çıkıp projeksiyona bakarsan 1 inci sınıf öğrencilerinden biri "Amca siz elektrikçi misiniz" der. Ülkemi seviyorum

kişisel işler karşılığında ücret talep edin. ozaman yaptırmazlar... size 20 tl vermezler ama bilgisayarcıya aynı iş için bayıla bayıla 50 tl verirler...

hocam BT sınıfının eksikleri demişsiniz ,
elbette okullarda bir sürü angarya ve kişisel iş geliyordur onlar için demiyorum
ama BT sınıfının eksiklerini giderirken bu söylenirse

çocuğa " baban evi boyuyor diye boyacı , muslukları tamir ediyor diye muslukçu, annen bulaşıklarınızı yıkıyor diye bulaşıkçı olmaz evladım; insan kendi evinin eksiklerini giderir sende evinde işyerinde bir eksik oldumu bunları yap olurmu yavrucuğum" deseydiniz. (güzel bir yaşam dersi olurdu).

Anlamayan olabilir diye tekrar ediyorum okullarda bir sürü angarya ve kişisel iş geliyordur onlar için demiyorum.

Ben her insanın eline çekiç tornavide keser neyse alması kullanması becermesi gerektiğini düşünüyorum. İlla tamirci olmak gerekmez.
En ufak bişey için eve veya okula tamirci çağırmaktansa becerikli olup bu işleri görebilmek bence çok daha önemlidir.

Erzurumda asker öğretmenlik yaparken atandığım okulun jojmanlarının birinde ikamet etmek zorunda kaldım. Köpek bağlasan durmaz derecede pis ve haraptı. Kısa zamanda kendim boyadım badana ettim onardım. İzolasyonunu yaptım ve oturdum diğer lojmanlarda kalanlar sobanın dibinden ayrılamazken ben kış ortasında tişörtle oturuyordum.

Babama telefon açtım ve dedim ki " Baba senden allah razı olsun iyi ki bu mesleği bana kazandırdın!"
Babam öğretmenlikten bahsettiğimi düşündü ben açıkaldım.

12 yaşından itibaren inşaatlarda döşeme vernik boya vs. çalıştık küçük yaşta elimize çekiç de aldık keserde parmaklarımız yara olana kadar çalıştık. Çivi çakarken az parmaklarımızı şişirmedik. Aynı zmaanda da okuduk. NEdne çoğul konuşuyorum Erkek kardeşim ve ben ikimizde MAtematik öğretmeniyiz.

HEr iş olmasa da birçok iş elimizden gelir çok şükür. Sigorta attı diye elektrikçi çağıran öğretmenlere rastladım ben :)

Boyacıya para vermem kendim boyar badana ederim bir boyacı kadar iyi yaparım. Öğretmenlik benim 2. mesleğimdir 1. meslek Amelelik- Ustalıktır.

Arkadaşlarım yazları gezip dolaşırken ben inşaatlarda iş yapıp para kazandım kışın çatır çatır yedim. Üniversitede çok şükür yokluk çekmedim. PAşalar gibi okudum.

ha şunu yazmadım Lojmanda su tesisatı yoktu 15 metre uzaktan 40-50 cm yer kazarak (öğrencilerde yardımcı oldular) lojmana su tesisatı döşedim. Doğuda çoğu öğretmen para biriktirmek için lojmanına 5 kuruş harcamazken 2005 yılında 1000 TL ye yakın harcama yaptım. benden sonrakiler rahat etmiştir sanırım :)

omerbilgin' Alıntı:
ha şunu yazmadım Lojmanda su tesisatı yoktu 15 metre uzaktan 40-50 cm yer kazarak (öğrencilerde yardımcı oldular) lojmana su tesisatı döşedim. Doğuda çoğu öğretmen para biriktirmek için lojmanına 5 kuruş harcamazken 2005 yılında 1000 TL ye yakın harcama yaptım. benden sonrakiler rahat etmiştir sanırım :)

Açıkçası benim tek kuruş bile harcayasım gelmiyor okul için ya da öğrenci için. Toplumun ve milli eğitimin bakış açısı değişmedikçede harcamaya niyetim yok. Hatta okulda 50 öğretmen var kimisi geldiğimde hoşgeldin demeyi bile çok gördüler. Şimdi 1 2 işleri düşüyor bildiğim işse bile bilmiyorum diyorum. Defolsun gitsinler.

kabadaba' Alıntı:
omerbilgin' Alıntı:

Açıkçası benim tek kuruş bile harcayasım gelmiyor okul için ya da öğrenci için. Toplumun ve milli eğitimin bakış açısı değişmedikçede harcamaya niyetim yok. Hatta okulda 50 öğretmen var kimisi geldiğimde hoşgeldin demeyi bile çok gördüler. Şimdi 1 2 işleri düşüyor bildiğim işse bile bilmiyorum diyorum. Defolsun gitsinler.

Çok yaşa kabadaba hocam, aynen öyle, bu yaz iller arasından batıya geldim, adam gibi hoşgeldin diyen yok, ama okul açıldı iyleri düşmeye başladı, hiç yüz vermiyom, dün bir bayan öğretmen odama kadar geldi, işleri düşünce ağam paşam, sonra ...

jemba35' Alıntı:
kabadaba' Alıntı:
omerbilgin' Alıntı:

Çok yaşa kabadaba hocam, aynen öyle, bu yaz iller arasından batıya geldim, adam gibi hoşgeldin diyen yok, ama okul açıldı iyleri düşmeye başladı, hiç yüz vermiyom, dün bir bayan öğretmen odama kadar geldi, işleri düşünce ağam paşam, sonra ...

Değerli Meslektaşlarım;

Öğretmenlerin iki yüzlülüğü,toplumun para kaynaklı bakış açısı yada bakanlığın gerekenleri yapamaması kısımlarında kesinlikle haklısınız.
Ama apartman komşularınıza kızdınız diye evinizi yakmadığınız gibi,
bakkala kızıp eşinizi dövmemeniz gerektiği gibi,
okul yada dersliğiniz için yaptığınız orada ki çozuklar ve eğitimin kalitesini arttırmak için yapılıyor.

Burada iki eleştiri gelecek
1- ama o öğrenciler ......... yapıyor.
Cevabı çok basit : hocam o çocuk otur iki dakika kendi çocukluğunu düşün ha derseniz ki ee ben çok usluydum o zaman benim çocukluğumu düşün yada yaramaz ama sevdiğin bir arkadaşının çocukluğunu düşün. Özetle çocuk bunlar yahu.

2- başkaları eğitimin kalitesini arttırmak için......
cevabı : o bizi bağlamz ki insan vicdanlıysa zaen kendinden mesul olduğunu ve para kazandığı yere ELİNDEN GELENİ yapması gerektiğini yoksa kazandığının haram olacağını bilir. Sizlerin eğitime katkı adına yapabilecek bir şeyi varken MEB falan filen diye yapmıyorsa sizin paralarınızı veren o vatandaşlar nazarında kul hakkı yiyor olmalıyız.

Elime hiç havya almadım bu güne kadar. Geçen iki hoparlör vardı. Bizim öğretmenler bozuldu diye kaldırıp atmışlardı. Sonra da hoparlör var mı fazla diye kafamın etini yediler. İçlerini açtım baktım kablo kopmuş lehimli yerden. Gittim havya ve lehim aldım. Tamir ettim. Şimdi ben kullanıyorum. Onlar da kaldırıp atmasa bi baksa yapabilirlerdi. İnsan biraz tamirci olmalı zaten...

hocam herşeyden önce karşındaki insan olacak yoksa gerisi boş benim okulumda tüm öğretmneler sever beni ben onları kırmam onlarda beni kırmaz elimden gelince ben yaparım onların elinden gelincede onlar yapar biraz olgunluk biraz insanlık

Kafaya takılacak şey mi bu?
Beni kasanın içiyle uğraşırken gören öğrencilerden kaç defa "siz bu işlerden anlıyor muydunuz" sözünü işittim. :lol:

Valla hocam sizin bakış açınıza göre biz de aynısını yapsak hiçbiriniz öğretmen bile olamazdınız belki. Bilgisayra biliyorusnuz öğretiyorsunuz diyerekten işleri düşüyor oluyor. Bizde matematik öğretmeniyiz soru soruyorlar bilmemne. Bizde çözmeyi verelimmi?

Bir öğretmenin diğer bir öğretmene yardımcı olmasından doğal ne var ben anlamıyorum. KEndinizi enayi yerine koydurmayın tabiki. Ama bu tavırlar bana göre hoş değil. 5 kuruş harcamam da bilmmene. HArcıyorsanız kendiniz için harcarsınzı zaten insan güzle bişeyler yaptığını düşünerek içini rahatlatır. 3 kuruş harcamamak için çöplükte yaşayan adama ben öğretmen bile diyemem kusura bakmasın kimse. Aslan yattığı yerden belli olur dememişler boşuna.

Temzilik dürüstlük zart zurt söyleyeceksin öğrenciye sen leş gibi lojmanda kalacaksın. Doğudaki bütün lojmanların alayı böyle. Hatta batıdakiler bile. Devlet yaptırsın manığı. musluk bozulsa yerine koymazlar koysalarda bunu ben taktım diyerek söküp götürüler.

KArabük eskipazar ilçesi lojmanlarına bi daireye baktım Öküz Oğlu Öküz diyecem kusura bakmayın. Adma lambaları dahi söküp köknden götürmüş. Tamam özel lamba kullanmış olabilriisn orda mubarek hiç mi lamba yoktu? yerne neden takmıyorsun? O lojmanda kalan da ya öğretmendir ya eğitim camisasından biri işte.

aradan 3 sene geçti devlet baba komple yenilemiş lojmalnarı.

Şu foruma nezamna girsem birileri ağlıyor sızlıyor ya :) bikerede iyi bişe okumadım.

kabadaba' Alıntı:
omerbilgin' Alıntı:

Geri