HUB sadece 1 biilgisayara interneti veriyor

Kodla Büyü

pointer

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar,

okul kütüphanemizde 2 bilgisayar var bunlara internet vermek için bir hub aldım ve yanda internet olan odaya koydum.

internetin geldiği kabloyu hub'a taktım sonra hub dan 3 bilgisayara kablo çektim. yalnız sadece bir tanesi internete giriyor diğerleri girmiyor. bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir_?

hub interneti çoklamıyor gelen 1 i yine dışarıya olduğu gibi veriyor.

hocam sistem her porttan bir ip verecek şekilde kuruldu.çoklu ip vermek için kurulumu yapan firmayla irtibata geçip switchdeki port numarasını çoklu ayarlatmanız gerekiyor.

furkan4304' Alıntı:
hocam sistem her porttan bir ip verecek şekilde kuruldu.çoklu ip vermek için kurulumu yapan firmayla irtibata geçip switchdeki port numarasını çoklu ayarlatmanız gerekiyor.

nasıl yani?

bu bahsettiğimiz sistem fatih projesiyle kurulan sistem. kütüphaneye rj45 koymamışlar mecbur dışardan alıcaz

furkan4304' Alıntı:
aynı olay bizde de var hocam
kütüphaneye hat çekip hattı aldığınız portu açtırabilirsiniz

server odasından mı hat çekmemiz lazım.

yalnız hocam bilgisayar labda da yalnız bir hat var ama switch ile 20 bilgisayarı internete bağlıyoruz, ben nereyi kaçırıyorum anlamadım.

pointer' Alıntı:
furkan4304' Alıntı:
aynı olay bizde de var hocam
kütüphaneye hat çekip hattı aldığınız portu açtırabilirsiniz

server odasından mı hat çekmemiz lazım.

yalnız hocam bilgisayar labda da yalnız bir hat var ama switch ile 20 bilgisayarı internete bağlıyoruz, ben nereyi kaçırıyorum anlamadım.

Hattınız fatih ağı ise Pc labda ki port çoklu ip için açılmıştır

Geri