Hukuk Fakültesi Kazandım

Kodla Büyü

faruk8542

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 3 yıl önce başladığım adalet bölümünden bu sene mezun oldum ve dgs yerleştirme sonuçlarıyla SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) HUKUK FAKÜLTESİ (İÖ) kazandım. Hayırlara vesile olur inşallah

Hayırlı olsun hocam bende bu sene adalete başlıcam kısmetse...Şu avukatlık yasası değişsede öğretmenlikle birlikte yapabilsek keşke.....

fatherboard' Alıntı:
Hayırlı olsun hocam bende bu sene adalete başlıcam kısmetse...Şu avukatlık yasası değişsede öğretmenlikle birlikte yapabilsek keşke.....

2000 yılından öncekilere bu hak verilmişti ama bundan sonra verceklerini zannetmem

hayırlı olsun kayan yıldızdan sonra iyi gelmiştir. Allah bir kapıyı kapatıp diğerini açıyor.

ozlemsu' Alıntı:
hayırlı olsun kayan yıldızdan sonra iyi gelmiştir. Allah bir kapıyı kapatıp diğerini açıyor.
herkese teşekkürler evet hocam öyle oldu :) kendimi hediye veren vali gibi hissettim :roll:

faruk8542' Alıntı:
arkadaşlar 3 yıl önce başladığım adalet bölümünden bu sene mezun oldum ve dgs yerleştirme sonuçlarıyla SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) HUKUK FAKÜLTESİ (İÖ) kazandım. Hayırlara vesile olur inşallah

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

bende iki sene öncce adalete kayıt olmuştum mezun oldum bu sene. dgs girdim ama kazanamadım hiç çalışmamıştım 1 puanla gitti. 282 puanla yerleşemedim. Seneye siz kaç puanla kazandınız hocam.

284,97 puan..intibak kalktığı için hemen hemen hepsi 1. sınıftan başlatıyor. bazı ünv.ler 2 yada 3 ten başlatabiliyor. aldığınız derslere ve kredilerine bağlı olarak değişiyor.

Hocam tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun unş hukuk fak. sonra sizi savcı ya da hakim olarak görürüz.

öncelikle hayırlı uğurlu olsun hocam...
aydınlatırsanız çok sevinirim,süreciniz nasıl başladı gelişti sonuçlandı?
adalet bölümünde okumak için ne yapmak gerekiyor?
eğitimi nasıl aldınız, ildışı falan devamsızlık sınavlar...
dgs puanında (baktım şimdi sınava çok kolay geldi bana) hangi puan türü geçerli?
sonrasında üniv için hukuk bölümünü okurken devamsızlık sorun olmayacak mı?
bunları ve daha fazlasını paylaşırsanız çok makbule geçecek zira ben de çok düşünüyorum...

EynelMefer' Alıntı:
dgs puanında (baktım şimdi sınava çok kolay geldi bana) hangi puan türü geçerli?
bunları ve daha fazlasını paylaşırsanız çok makbule geçecek zira ben de çok düşünüyorum...
adalet bölümü açıköğretim 2 yıllık bölüm hocam. Sınavsız ikinci üniversite kapsamında üniversite sınavına girmeden kaydolabiliyorsunuz. Ekim'de AÖF şubelerine başvurmanız yeterli.

dünya ateşten bir toptu :mrgreen:
hocam sağol anlatayım düşünen arkadaşlar için herşey çpl de çalışırken düz lisedeki bir öğrencimin bana matematik hocası olmadığı için soru sormasıyla başladı ve bende gireyim bu sene öss ye dedim ve sayısalcı olmama rağem 0,3 sözel katsayıyla çarpılıp 2. öğretim selçuk örgün adaleti kazandım. "Okulda o sene o öğrencim hukuğu bende adaleti kazandım başka kimse kazanamadı. gurur tablomuz öğrencim ve ben oldum :mrgreen: diğer kızların kötü bakışlarını anlatamam :mrgreen: neysee okuldan önceden gördüğüm dersler muaf oldu ve kasabada olduğum için derslere devam pek edemedim. ama gene 2 3 ders geçtim. devam mecburiyeti hukukların çoğunda yok ve benim gibi bir çok kişinin olduğunuda dikeygecis.org adlı siteden biliyorum.

bu şekilde bir yıl geçti ve derslerin bi kısmı kaldı merkeze tayin çıkmasıyla aynı yaz asker öğretmen olarak gittiğim için 2. öğretim haracını ödemeyeyim diye ünv dondurdum. dönunce 13+14 dersi dönemlik vererek bitirdim ve dgs ye girdim. dgs kolay bir sınav sadece konulara ve çıkmış sorulara bakıp ales mantığında girdim. burdaki çoğu arkadaşım yapar ama okul puanı yeni sistemle birlikte daha çok önemli oldu. tavsiyem aöf okuyun ve ortalamayı yuksek tutun.

hukuk fakültesi yaşadığım şehirde (bu arada yıldız Konyada kaydı :) devamsızlık sorun değil ama ben zaten dersler 4 ten sonra olduğu için devam ediyorum. çok zevkli ve hocalar çok anlayışlı selçuğu tavsiye ederim. (adalete de aynı hocalar geliyordu) selçuk hukuk yıllık veriyor dersleri (adalet dönemlikti) yani yılda bir vize+final+büt... derslerden muafsınız devamsızlık yok. fotokopiden notları kargoyla bile gönderdiklerini duydum. başka ünv. de de sistemde bu şekilde işliyor. gene sorunuz olursa cevaplarım.

1, ekimde başvurumuzu yapıyoruz , adaletten...
2, sınavlara giriyoruz aöf...
3, dgs ye giriyoruz...
buraya kadar sorun yok...
4, ilimizde ki hukuk fak. okuyoruz...
sonra zaten tekrar görüşürüz hocam :)
teşekkür ettim şimdilik...

öğretmenliği bırakıp savcı olursan şu bizim bakanlıktakilere dava aç hocam :)

Bir arkadaşın özel mesajına cvp veremediğim için burada sorusuna cevap veriyorum

TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ SAYILARI
Sayısal Sözel
Doğru 75 68
Yanlış 5 12

Önlisans Başarı Puanı 54,600
SELÇUK ADALET ÖRGÜN Ortalama: 2,73

DGS-EA 284,97358 sıralama: 309

Hayırlısı olsun hocam. Bende adalet 2. sınıfa geçtim bu sene sonu kısmetse dgs ile hukuk fak. geçebilirim. 2 haftaya çalışmalara başlamak lazım 1 sene kaybetmek istemiyorum.

Vay be... Doktorluktur ya hep gençlerin off çektiği meslek. Ben de bu hep Hukuk olmuştu. Hep gıpta ile bakardım, size de öyle bakıyorum hocam. Allah yolunuzu açık etsin. Bir çok insana inşallah yardımcı olursunuz ve tek dayanağınız Hukuk Kuralları olur, örneğiniz de Hz. Ömer inşallah. Çünkü adalet hepimize herzaman her an heryerde lazım...

omd' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
adalet bölümü açıköğretim 2 yıllık bölüm hocam. Sınavsız ikinci üniversite kapsamında üniversite sınavına girmeden kaydolabiliyorsunuz. Ekim'de AÖF şubelerine başvurmanız yeterli.

hocam emin misiniz sınavsız kayıt olduguna? ben telefonla sordugumda ikinci üniversite olması için örgün eğitimde öğrenci olursanız sınavsız kayıt var demişlerdi.yoksa sınava girmek gerekiyormuş.

seventyseven' Alıntı:
omd' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:

hocam emin misiniz sınavsız kayıt olduguna? ben telefonla sordugumda ikinci üniversite olması için örgün eğitimde öğrenci olursanız sınavsız kayıt var demişlerdi.yoksa sınava girmek gerekiyormuş.

ikinci üniversite hakkı verdiler.sınavsız.

lion26' Alıntı:
seventyseven' Alıntı:
omd' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:

ikinci üniversite hakkı verdiler.sınavsız.
kontenjanlı bölüm oldugu için sınava girmek gerektiğini söylediler?

Geri