Işıklı pano

Kodla Büyü

rezber

Aktif Üye
Aklımıza gelen ışıklı pano fikrini öğrencilere yıllık ödev vermiştik. Teknik servis dalı öğrencileri ise ilk başta çok zor diye diye başladılar ama kısa sürede bitince aldıkları notlar keyiflerini yerine getirmişti. Bunun yanında atelyenin duvarlarında hala panolarla birlikte isimleri de duruyor. Pilleri bitince değiştiriyoruz sadece. Artık yenileme zamanları geldi. sizede fikir olsun diye paylaşmak istedim (daha önce forumda paylaşmış da olabilirim :))

Ekli dosyalar

• f3.jpg
    f3.jpg
    48.7 KB · Görüntüleme: 1,334
  • f1.jpg
    f1.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 1,328
darkprog' Alıntı:
elınıze saglık

ama pek calısma mantıgını anlayamadım :(
Sanırım o yanda USB giriş vb yazıyor, basınca ilgili giriş kısmı yanıyor...

Ellerinize sağlık, güzel olmuş... :++:

Güzel olmuş, bir de yapılışı, kullanılan malzemeler vs. gibi konularda bilgi verirseniz seviniriz.
İkinci resimdekiler sanırım renkli çıktı alınıp, yapılmış gibi görünüyor, doğru mu?

Evet panolar resim. İlk bakışta diyecektim RAM slotları dev gibi, nasıl anakart bu böyle :mrgreen:

Güzel fikir ve çok güzel. Tebrikler, teşekkürler.

anakart ve port resimlerini çerçeveledik. Öğrenciler çıktı almıştı. Biri paraya kıymış profesyonel baskı yapmış:)
Çalışma mantığı şöyle:
Her porta veya anakart birimine bir led yerleştirdik.Ledleri yakacak buton ekledik ve bu bağlantılarını bir pil ile enerjilendirdik.
Ve hepsini öğrenciler yapmıştı. ben fikri ödev olarak vermiştim. Teknik servis dalı öğrencileri olunca kolayca yapmışlardı

Geri