işlemci isminde bi bozuluk var...

Kodla Büyü

djkanun

Üye
arkadaşlar ben ikinci el bi laptop aldım, bunun işlemcisi 1.73 Ghz yazıyo ama yanında 1.30 ghz yazıyo, bi arkadaş dediki bu snn işlemcin 1.73 ghz ama 1.30 u kullanılıyor dedi, bıos ayarlarından ayarlaya bilirsin dedi ama ben yapamadım, bilgisayar programcılıgı okuyorum hocalarıma sordum onlarda çözemediler bi yardımcı olabilecek birisi varmı size zahmet şimdiden teşekkür ederim....

eğer bios işini görecekse biosu bi defaultla ayarların eski halini alır diğer ayarları korumak istiyorsan işlemci çarpanını biostan ayarlaman gerekir direk olarak 1.73 yada 1.30 yazan bi yer arama biosta

biosta işlemci hızının seçildiği bir yer var. anvanced menüsündeydi sanırım. oraya girdiğnde işlemciyi çalıştırabileceğin maksimum hız yazar. onu seç. mesela işlencin 1.7 GHz ise biostaki işlemci hızı menüsünde mutlaka 1.7 GHz hada 1700 MHz değeri olması gerekir. Eğer orada görünen en yüksek değer 1.3 Ghz ise bence senin işlmcin 1.7 GHz değil.

bıos tan yapmayı denedim ama yapamadım öyle bi ayar yeri yok, işlemcinin 1.30 oldugunu gösteriyor ama everes programı varya bilirsinizdir kesin bilgisayarın donanım özelliklerini çıkarıyor nu kurdum ordan baktım orda 1.73 görünüyo hiç bişey anlamadım bilgisayr ögretmeni ile yamaya çalıştık oda bıostan bişey bulamadı napacam bilmiyorum , bu arada gazi kardeş bıosu güncelle demişsin onun nasıl yapıldgını bilmiyorum sana zahmet bi anlatabilirmisin bide onu deniyim...

Geri