işlemci problemi acil

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
A

Anonymous

Misafir
dün fanı değiştirmek için işlemciyi söktüm. yeni fan taktım. işlemci ve fan arasına o malüm yapıştırıcıdan da sürdüm. taktım fakat işlemci herhangi bi tepki vermiyo. işlemciye bişey mi yaptım acaba. bi de bu yapıştırıcı ne kadar sürede kurur bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sewinirim.

işlemci nin pinlerine dikkat ettiniz mi hocam, bazen kırılabiliyor, söküp takarken ...

bi tanesi bükülmüştü biraz düzelttim. tam oturuyo sıkıntı yok ama. bilmiyorum neden çalışmıyo. sadece fan çalışıyo. ne klavye ne mouse ne monitor. hiç bi tepki yok.

hocam işlemcinin bacaklarına iyi bir bakın..eğrilme var mı?(eğer var ise doğrultmanında bir tekniği var..hemen doğrultmaya kalkmayın).eğer eğrilme yok ise,işlemcinin yuvasına tam oturduğuna emin olun..üzerine sürdüğünüz yapıştırıcıyı sürme amacımız..işemcinin ısısını soğutma sistemine hızlı ve tam olarak aktarıp oradan aldığı soğukluk ilede işlenmciyi hemen soğutmak içindir..(çok sürmenize gerek yok..fanın altındaki bakır plaketin işlemciye temas eden yerine sürmeniz ve ikisinin arasını tam olarak doldurması kafiidir).
eğer bunları doğru bir şekilde yaptığınızda işlemciniz hala çalışmıyorsa...ya anakartta yada işlemcide :( belkide başka bir aygıtlarda :D sorun vardır.. :(

O termal macunun kuruması ile işlemcinin çalışması arasında bir ilişki yok. Sanırım bacağı eğildiğinde fiziksel bir arıza oluştu işlemcide.

teşekkürler. bunlarda problem yok da. korktuğum nokta aç kapa yaparken ya anakartta ya da işlemci de yanma falan mı oldu acaba.

termal surdunuz bu termal kurumaz bılgısayarı her acısınızda bıraz evser ıslemcı soguk kalırsa termal donmaya baslar ayrıca yenı fanlarda zaten standart termal bulunuyor sızın surmenıze gerek yok tu gelelım konuya ıslemcıyı sanırım yanlıs takmamıssınızdır bu durumda ıslemcıfanının kablosunu taktıgınızıda dusunelım makına tepkı vermıyorsa
ıslemcıyı tekrar sokun bacaklarına bakın egılme falan varmı kırık varmı eger egık varsa sız duzletmeye calısmayın zıra ozel bır cıhaz gerekıyor kırılabılır bacakta kırık varsa yapacak bır sey yok yenı ıslemcı alacaksınız ıslmecıde sorun yok dıyorsanız baska bır makınaya takıp orda deneyın sorun cıkarmadan calısıyor ıse anakarınız uzerındekı guc kablolarını kontrol edın

sitelerde' Alıntı:
O termal macunun kuruması ile işlemcinin çalışması arasında bir ilişki yok. Sanırım bacağı eğildiğinde fiziksel bir arıza oluştu işlemcide.
benim aklıma da o geliyo. okul kameralarının bağlı old. bilgisayar. işin yoksa uğraş. sene başından beri ona çalışıyoruz. ramiydi ekran kartıydı.

adiyif' Alıntı:
termal surdunuz bu termal kurumaz bılgısayarı her acısınızda bıraz evser ıslemcı soguk kalırsa termal donmaya baslar ayrıca yenı fanlarda zaten standart termal bulunuyor sızın surmenıze gerek yok tu gelelım konuya ıslemcıyı sanırım yanlıs takmamıssınızdır bu durumda ıslemcıfanının kablosunu taktıgınızıda dusunelım makına tepkı vermıyorsa
ıslemcıyı tekrar sokun bacaklarına bakın egılme falan varmı kırık varmı eger egık varsa sız duzletmeye calısmayın zıra ozel bır cıhaz gerekıyor kırılabılır bacakta kırık varsa yapacak bır sey yok yenı ıslemcı alacaksınız ıslmecıde sorun yok dıyorsanız baska bır makınaya takıp orda deneyın sorun cıkarmadan calısıyor ıse anakarınız uzerındekı guc kablolarını kontrol edın
p4 işlemci hocam fanı da 478 lik eski yani. teşekkürler . işlemciyi deniycem başka bilg.da.

işlemci de sıkıntı yok baska bilg.da calısıyo. power düğmesinde de sıkıntı yok ama klwye mouse a elektrik gelmiyo

Geri