işletim sistemi ve ses sistemi sorunu

Kodla Büyü

asli_1185

Aktif Üye
Arkadaşlar bugün labda iki sorunla karşılaştım
1. si dün müdür yardımcımızın bilgisayarı çökmüş. oda format atmış ama açılmamış. bende denedim olmadı. format atıyorum işlem tamamlandı diyor. açıyorum işletim sistemini görmüyor. boot devam edecek diyor yine tamam devam etsin diyorum
yine aynı şey oluyor. acaba harddiktemi sorun var. yardımcı olursanız sevinirim

2. problemimde laba ses sistemi koymak istedik. normalde kulaklıkla müzik dinleyebiliyorum. yani kulaklık çalışıyo. ses sisteminin girişini taktığımızda çalışmıyo. çalıyor ama ses gelmiyo. tekrar kulaklığı takıyorum. bu sefer kulaklık da çalışmıyor. nedeni nedir acaba. hoparlörle ilgili bir ayar mı yapmak gerekiyor kulaklıktan hoparlöre geçince çalışması için. anlayamadım. ardımlarınız için şimdiden teşekkürler :? :?

1. sorun için windows cd sinden kopyalama yaparken okunamayan dosya hatası veriyor mu? eğer kurulum sırasında hatalar alıyorsanız xp cd nizi değiştirin. eğer hata almıyorsanız format esnasında hdd bölüm olşturma alanında c yi silip yeniden bölüm olarak oluşturun ve tam format atın. (hızlı formatı seçmeyin)

2. ses sisteminin markasını ve modeli yazarsanız daha faydalı bilgi alabilirsiniz. çünkü bazı ses sistemleri analog tabanlıdır. pc lerdeki ses kartları digital ses çıkışına sahiptir. araya amplifikatör tarzı bir dönüştürücü bağlamak gerekebilir. ayrıca analog bir ses sistemini pc ye bağlarsanız geri besleme denilen bir sorun oluşabilir ve bu ses kartına zarar verebilir.
onun için hoparlörünüzü tam olarak tarif etmeniz iyi olur.
kolay gelsin

Cevap:
1) Hocam monitörünüz 14" yada 15" olmalı bunlarda yüksek çözünürlükleri ve renk(32 bit) değerlerini gösteremiyorlar. Çözüm; başka monitör takın problem kalmayacaktır.

2) Hocam ses sürüleri ile birlikte yüklene programlar vardır soundmax gibi bu programı çalıştırın orda hangi jaka takmak istiyorsanız onu belirtin. Kulaklık taktığınızda otomotik olarak devre girer ve kullaklığı taktınız şeklinde uyarı verir. Çözüm ses kartı ile ilgili sürücüleri kaldırın yeniden kurun. Yada istenen ayarları yapın.

teşekkür ederim cevaplarınız için.
inşallah çözebilirim.
ses kartlarını tekrar yükleyeceğim bakalım

tüm kulaklıklardan ses geliyor şimdi.
sorun o ses sistemindeymiş.
başka hoparlör taktım çalışıyo. sorun yok.
tekrar teşekkürler.

Geri