işte bunu almayı düşünüyorum...

Kodla Büyü
bucepholus' Alıntı:
asus iyidir hocam özelliklere göre normal ama işletim sisteminin Freedos olması iyi olmamış...
Hocam freedos olması kötü değil kesinlikle çok iyi bir şeydir. Bilgisayarda işletim sistemi yok, GNU(Açık kaynak kodlu) işletim sistemi yüklü anlamına geliyor. Bir başka deyişle Linux kurup gönderiyorlar. Hocam basacak formatı, kuracak XP ya da Win 7'yi, tam 200 TL kadar daha indirimli almış olacak o laptop'u.

freedos olması iyi diyorsunuz da hocam niye madem xp yada win7 kuruyorsunuz ki? fiyat olarak ekonomik olması noktasında haklısınız ama :+1:

bucepholus' Alıntı:
freedos olması iyi diyorsunuz da hocam niye madem xp yada win7 kuruyorsunuz ki? fiyat olarak ekonomik olması noktasında haklısınız ama :+1:
Hocam laptop'lardaki işletim sistemi Windows amcanın olunca XP için ekstradan 135 TL, Win 7 için ekstradan 200 TL ödemek gerekiyor. Win 7 için ödeyeceğiniz ekstra tutar Win7'nin hangi sürüm olduğuna göre de değişiyor. Arkadaş nasıl olsa kopya XP ya da kopya win 7 kuracak, yani cebinden para çıkmayacak :) Yoksa Linux'ta çalışan program bulmak zor, elbetteki en kısa sürede XP ya da Win 7 kurmalı.

benim bilgisayar sony vaio N11S/W serisi bu yıl galiba 5.yılı son 3 yıldır bataryası en fazla 5 dk gidiyor
bi ara bu serinin toplatılacağını duymuştum da uğraşamadım tabi. elektriği olmayan yere de gitmeyivereyim bari deyip büyük konuşmamak lazım doğuya tayın olabiliyomuş insan. bunun dışında hala 10 numara 4 çekirdeklilere taş çıkarıyor deden toruna kalacak türden yani o kadar diyim

Bu yeni bilgisayarların tuş hassaiyetleri hiç hoşuma gitmiyor.Çok hassas ,tuşlara basınca klavye içe batıyor bu beni çok rahatsız ediyor bu tuş kombinasyonları emaneten gibi duruyor.

Yeni değil ama eskiden kalma asus fobim var. çevremde problem yaşayan üç laptop var. zaten asus kullanan üç tanıdık vardı.
Ama yeni teknolojileri iyidir belik.
Hayırlı olsun

arkadaşlar bence internetten almadan şehrinizdeki bilgisayarcılara da bi sorun ürünlerin fiyatını, malum netten alışveriş her zaman kişiyi memnun etmiyor özellikle de satış sonrası hizmet.
ben gidip soruyorum nette 1300tl 12 taksit bu şartlarla verirseniz sizden alırım diye çoğu zaman kabul ediyolar:)
bu üründe de büyük ihtimal kabul ederler. bi arkadaşın bayi şifresi var baktık ortalama bir bayi bu ürünü yaklaşık 1150tlye alıyor:)
ben olsam veririm bu fiyattan:)

Hocam işlemci iyi;
Ekran kartı zayıf niye dersen notebookcheck de sıralama var istersen bir kontrol et ben ati4650 kullanıyorum bu yeni model olmasına rağmen daha düşük performans;
hdd 500 olsa iyi olur;
bir ara i5 işlemci 5650 ekran kartlı 500gb hdd li HP 1100 tl denk geldi almamıştım (tabi sonradan çok pişman oldum);
Yukarıda yazdığım fiyat narka ve özellik sana klavuz olsun o fiyat ve özellikleri ara;
kolay gelsin

Haftasonu vatan notebookta aynı özelliklerdeki samsung laptop 1029 liraydı hocam.

Hocam ben bu ürünü 2 gün önce sipariş ettim.Bekliyorum. Ben sipariş verdiğimde ürün 1280TL idi kur farkından hehalde artmış birazcık.
Bu makinenin değeri normalde 1500-1600 TL civarıdır.O yüzden fiyatı gayet uygun.Freedos olması güzel olmuş kullanmadığımız windowsa para veriyorduk:)
Harddisk konusunda haklı olabilir arkadaşlar ama isteyen 5600lük 320liği saydırıp üzerine 7200rpmlik 750gb alabilirler.

ekran kartı kötü bence almayın 64 bit varla yokarası bişeye yaramaz
buzamanda enazından 128 bitlik bi ekran kartı alın

USB portları USB 3.0 mı?
Bu tarihten sonra bence en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri bu.
O kadar zaman oldu daha yeni yeni bilgisayarlarda yer alıyorlar.

usb 2.0 kullanılıyor...aldım ...performans hiç de fena değil...
win7 ultimate kurdum..tabii ki 200tl vermedim..:)))
ancak x64 program ve driver uydurmak zor oldu.bütün depomdaki xp'ye uyumlu x32 lik programları yenilemek için
uğraşmam gerekti...
sonuç..memnunum... :++:

bulentus' Alıntı:
usb 2.0 kullanılıyor...aldım ...performans hiç de fena değil...
win7 ultimate kurdum..tabii ki 200tl vermedim..:)))
ancak x64 program ve driver uydurmak zor oldu.bütün depomdaki xp'ye uyumlu x32 lik programları yenilemek için
uğraşmam gerekti...
sonuç..memnunum... :++:
Hayırlı olsun hocam. Freedos almakla birçok arkadaşın gözden kaçırdığı yazılıma para verme tuzağına düşmemiş oldun :)

Geri