egeman84' Alıntı:6larda ortalama 70 ve üzeri, 5lerde 80 ve üzeri kolay sordum
6larda 5.basamak işliyorum, 5lerde 4. basamak, yazdırdıklarımı sordum sıkıntı olmadı
sancaktepe' Alıntı:egeman84' Alıntı:6larda ortalama 70 ve üzeri, 5lerde 80 ve üzeri kolay sordum
6larda 5.basamak işliyorum, 5lerde 4. basamak, yazdırdıklarımı sordum sıkıntı olmadı
ölçme ve degerlendirmende ciddi sorun var bence...5ler 6lardan daha iyi bir ortalamaya sahip olamaz bu derste.. nitekim her ıkı guruba da bırer yıl oncesının konusunu anlatıyorsun ama 6. sınıf cocuklar yas geregı bılgısayarla daha fazla muhattap oldugu ıcın ve 5. sınıfta bu dersın secmelı olması sebebıyle bazılarının bu dersı gecen sene de almıs olma ıhtımalı yuksek olmasına ragmen, kasayla monıtoru ayırt etmekte zorlanan ve daha dogru durust fare kullanmayı bıle beceremeyen 5ler nasıl oldu da 6lardan daha fazla ortalamaya sahıp oldu acaba..10-15 tane Bt ogretmenı arkadasıma ortalamalarını sordum(tel ıle) ve bazılarının ortalaması 50 bazılarının 60 bazılarının da 70-80 ama hıc bırınde 5lerın oratlaması 6lardan daha fazla degıl..Orada bır sınkıntı var bence..Yuksek not verme kaygısı boyle bır olçme degerlendırme hatası(Buyuk bır hata) cıkarır ıste..Amac olçme ve degerlendırme degılse sadece yuksek not vermekse sonuc boyle oluyor..
whatepity' Alıntı:Benim öğrencilerimin geneli beklediğimden de kötü not aldı.. Moralim çok bozuk bir haftadır...en düşük 3 -4 olur derken 1 alanlar bile var...Ben öğretmenliği mi unutmuşum...( Sizin I. sınav sonuçlarınız nasıl ???