I.yazılı sonuçlarınız...????

Kodla Büyü

whatepity

Aktif Üye
Benim öğrencilerimin geneli beklediğimden de kötü not aldı.. Moralim çok bozuk bir haftadır...en düşük 3 -4 olur derken 1 alanlar bile var...Ben öğretmenliği mi unutmuşum...:(( Sizin I. sınav sonuçlarınız nasıl ???

benimde 1 alan epey öğrencim var, ama iyi oldu biraz olsun dersi ciddiye almaları gerektiğini anladılar.

performans ve projelerle notları yükselteceğiz artık.

öğrenciler dersi ilk defa gördükleri ve sadece oyundan ibaret olduğunu sandıkları için öğrenciler genelde düşük not aldılar...

O kadar çok anlatmaya çalıştım ki artık seçmeli olmadığını, not oldugunu çalışmları gerektiğini.... İşin ilginci ders esnasında gayet iyi, ilgili görünüyorlardı... Sürekli kendimi eleştiriyorum, bir haftadır sinirlerim altüst oldu..:(( Cidden ne psikolojiymiş bu yaa...
Yazılı iptal edip yeniden yapmayı bile düşündüm ama boşver ders olsun diyenler oldu...offf kafam karıştı yaa o 1 ler 2 ler performans la ne kadar şişerki...

sınıf ortalamalarım 60 cıvarında..Her sınıfta en az 8-9 tane 1 var..2. sınava daha cok calısıp gececekler dıye umıt edıyorum..Dersin adını bıle dogru ısaretleyemeyen(şıklı bir sınav sorusuydu) ogrencıye 80 verecek degılız sanırım, onları daha fazla çalısmaya tesvık etmelıyız bence.. Tabı bızımde yenı ogretım teknıklerı denememız..

6larda ortalama 70 ve üzeri, 5lerde 80 ve üzeri :) kolay sordum :D

6larda 5.basamak işliyorum, 5lerde 4. basamak, yazdırdıklarımı sordum sıkıntı olmadı

egeman84' Alıntı:

6larda 5.basamak işliyorum, 5lerde 4. basamak, yazdırdıklarımı sordum sıkıntı olmadı

ölçme ve degerlendirmende ciddi sorun var bence...5ler 6lardan daha iyi bir ortalamaya sahip olamaz bu derste.. nitekim her ıkı guruba da bırer yıl oncesının konusunu anlatıyorsun ama 6. sınıf cocuklar yas geregı bılgısayarla daha fazla muhattap oldugu ıcın ve 5. sınıfta bu dersın secmelı olması sebebıyle bazılarının bu dersı gecen sene de almıs olma ıhtımalı yuksek olmasına ragmen, kasayla monıtoru ayırt etmekte zorlanan ve daha dogru durust fare kullanmayı bıle beceremeyen 5ler nasıl oldu da 6lardan daha fazla ortalamaya sahıp oldu acaba..10-15 tane Bt ogretmenı arkadasıma ortalamalarını sordum(tel ıle) ve bazılarının ortalaması 50 bazılarının 60 bazılarının da 70-80 ama hıc bırınde 5lerın oratlaması 6lardan daha fazla degıl..Orada bır sınkıntı var bence..Yuksek not verme kaygısı boyle bır olçme degerlendırme hatası(Buyuk bır hata) cıkarır ıste..Amac olçme ve degerlendırme degılse sadece yuksek not vermekse sonuc boyle oluyor..

sancaktepe' Alıntı:
egeman84' Alıntı:

ölçme ve degerlendirmende ciddi sorun var bence...5ler 6lardan daha iyi bir ortalamaya sahip olamaz bu derste.. nitekim her ıkı guruba da bırer yıl oncesının konusunu anlatıyorsun ama 6. sınıf cocuklar yas geregı bılgısayarla daha fazla muhattap oldugu ıcın ve 5. sınıfta bu dersın secmelı olması sebebıyle bazılarının bu dersı gecen sene de almıs olma ıhtımalı yuksek olmasına ragmen, kasayla monıtoru ayırt etmekte zorlanan ve daha dogru durust fare kullanmayı bıle beceremeyen 5ler nasıl oldu da 6lardan daha fazla ortalamaya sahıp oldu acaba..10-15 tane Bt ogretmenı arkadasıma ortalamalarını sordum(tel ıle) ve bazılarının ortalaması 50 bazılarının 60 bazılarının da 70-80 ama hıc bırınde 5lerın oratlaması 6lardan daha fazla degıl..Orada bır sınkıntı var bence..Yuksek not verme kaygısı boyle bır olçme degerlendırme hatası(Buyuk bır hata) cıkarır ıste..Amac olçme ve degerlendırme degılse sadece yuksek not vermekse sonuc boyle oluyor..

5ler ve 6ların ortalamaları birbirine yakındı ama tam hatırlayamadığım için öyle söyledim. çok da fark yok yani ve bunlar genel ortalamalar. açıkcası bizde 11 tane 5. sınıf var ben sadece 3üne girebiliyorum ama konuları ben hazırlıyorum. Diğer arkadaşların tam olarak ne anlattığı nasıl anlattığı konuya ne kadar hakim bunları tam bilemediğim için kolay sordum gerçekten. Arkadaşların bazıları durumu ciddiye alsa da bazıları laylaylom havasında dersi önemsiz gördüğü için, hatta bi öğretmen arkadaş 1,5 aydır bi tane 5lerin bilişim teknolojileri dersini almış başka bi arkadaştan haberim yok, bana ne birşey sordu ne plan istedi ne başka birşey. ve sınav günü öğrenince baya şok olmuştum. diğer özel okullarda ya da diğer okullarda çocuklara yüksek verirken bizim de düşük vermemiz zorlamamız bence saçma olur. ha bu arada 5ler gerçekten 6lardan iyi ve daha çok önemsiyorlar. Word uygulamalarında bile hatasız yapıyor benim 3 tane sınıfım. ama 6lara öğretinceye kadar canım çıktı yani. 28 saat derse giriyorum 11 tane 6. sınıfın hepsine ben giriyorum, bundan dolayı 5lere göre 6lara biraz daha zor sorabildim. E ozaman sorsa 6lar neden yüksek ortalama tutturdular? 350 tane öğrencinin hepsini tek tek sözlü yaptım yazılıya kadar. Ders içi performans notu olarak vereceğimi söyledim. E onlar da her hafta sıra bana gelecek diye en azından dersten önce çalışmak zorunda kaldılar. bu sözlüyü yapmasam bence 60lara inebilirdi. ben zaten yazdırdıklarımı sordum ki hayali şeyler soramam değil mi? sözlüde zorlandılar tabi ama sınavda testte hepsini yapmışlar. bizim velilerimiz ilgili öğrencilerimiz de fena sayılmaz. çoğunun evde interneti bilgisayarı var benden zenginler. Bizimde sonuçta ilk sınavımız ben soruları yazdığımda hani kolay sordum falan ama yine de bu kadar yüksek beklemiyordum, 2. sınava biraz daha zor soracağım en azından şıklarda çeldiriliciği artıracağım. ama 5lerde malesef yine kolay sormak zorundayım, umursamaz öğretmenler yüzünden. ben soruları 3 hafta önceden hazırlayıp diğer öğretmen arkadaşlara göstermiştim onlar da benden almışlardı, bazıları tekrar adı altında soruları sınıfta daha önceden öğrencilere sormuşlar, bu da önemli derecede 5lerin notuna etki etmiş. benim olmayan bir sınıfın ortalaması 92 yani, 5lerin en inek sınıfı ben de ve ortalaması 86, o sınıftan fark yemiş. Yani soruları önceden göstermemek lazımmış.

yüksek not verme kaygısı bende yok hocam, siz direk yargılamaya geçmişsiniz ve sonucu kendiniz belirlemişsiniz, ne soruları gördünüz ne benim dersime girdiniz ne benim tam olarak dersi nasıl işlediğimi hangi konuları önemsediğimi biliyorsunuz? yargılamak konuşmak kolay, bir dönemden beri kimse kimsenin ne çektiğini bilmez. 350 kişiye sözlü yapmak kolay mı sanıyorsunuz canım çıktı yani, işe yaradı mı yaramış ama bir daha asla yapmam :D

hani ilk sınavdı falan belki ölçmeyi beceremedik ama benimkiler yine iyi not alırlar ya bu konuda güvenim var

Okulum yibo..burdaki yorumlrı okuyup korktuğumdan çok basit sormuşum :( 5 ve 6 lara aynı sınavı yaptım 6 lar çok iyi genelde 5 aldılar.ama 5 ler daha kötü :(
2.sınavda 6 lara zor, 5 lere kolay sorcam artık ne yapalım

Lisede Bilgi ve İletişim teknolojileri dersine giriyorum. 5 soruluk klasik sınav yaptım. Bir sınıfın ortalaması 70, bir tanesi 65, bir diğeri de 66 ortalama tutturmuş. Sorular kolay olmasına rağmen en düşük 35, en yüksekte 93 alan var. Bana kalırsa bu başarı durumu iyi değil. Sormuş olduğum sorular gerçekten kolaydı ve defalarca işlemiş olduğum yerlerdendi.

5lerimden daha iyi bekliyordum 6larım çok iyi değil.

6.sınıflar geçen yıl sınav yapılmadığı için çok ciddiye almamışlar. çok iyi alacağını umduğum bir öğrencim beklentimin 10-15 puan altında aldı. genelde notlar 3-4.
5.sınıflar çok daha iyi ama tabi beklentimin biraz altındalar. ilk sınav olduğu için belki de sınav tarzıma alışamamışlardır diye düşünüyorum. ikinci sınavlarda bakacağız durumlarına...

benim 6. sınıflar daha iyi 5. sınıflara göre. Bende de 1 alan var. 1 alanların diğer derslerine baktım e-okuldan onların çoğundan da 1 almışlar. İyiler benden de iyi aldılar. Sorun bizde değil yani 1 alanlarda çalışıp geçsinler artık...

çok basit sordum, yüksek aldılar baya ama ikinci sınavı uygulama yapmayı düşünüyorum o yüzden bu test sınavını çok da ciddiye almadım açıkçası.

hocam bende ikinci sınavı uygulama düşünüyordum ama o daha da korkutuyor artık beni... farklı gelecek sonuçta...Umarımm Müdür beyle bu konuda karşı karşıya gelmeyiz...:( tüm ders notmalrını inceleyip sorgulayan biri çünkü..:(

bende de her sınıfta 1 alanlar oldu ama bu benden kaynaklandığını düşünmüyorum..diğer dersleri zayıf olanlar benm dersimden de kötü aldı..
sınavdan 99-98 alanlar bile olduysa soruların zorluğundan bahsetmemiz saçma olur..

vay arkadaş
hangisi zararlı yazılımdır demişim windows u işaretlemiş çocuk hangisi fayda değildir demişim hayatı kolaylaştırmayı işaretlemiş sınav çok kötü benim öğrencilerin seviyesi berbat ne yapsam

whatepity' Alıntı:
Benim öğrencilerimin geneli beklediğimden de kötü not aldı.. Moralim çok bozuk bir haftadır...en düşük 3 -4 olur derken 1 alanlar bile var...Ben öğretmenliği mi unutmuşum...:(( Sizin I. sınav sonuçlarınız nasıl ???

moralini bozma hocam olur böyle şeyler.. ben sınav yaptım 2 alan öğrencim olmadı hepsi 0-1 aldı.. sınavı yeniledim ancak %50 başarıyı tutturabildim.. boş bu öğrenciler boş..

Benimkiler de berbat. Not ortalamasını hesaplamaya bile korktum. sınıfın birinde zayıf alanlar sınıfın yarısından fazla, orda sınavı tekrar mı etmem gerekiyor?

ben ilk sınavda baya zor sordum 2. de kolay sorarım,2. dönemde ilk sınavı zor yapmayı düşünüyorum

benim sınavlarımda da oldukça kötü alanlar oldu. 99 alanlar da var tabi. hal böyle olunca dersi ciddiye alan çalışkan öğrenciler iyi not aldılar ama benm okulumda sınav gününe kadar zorunlu ders olduğunu, dersin zorunlu olduğunu kavramayan öğrenciler var defalarca söylememe rağmen. velilerin okula hakim olduğu bir okuldayım. haftada iki gün gidiyorum idare veliler notlarda dolayı şikayetçi diye bana bilgi veriyor. ne yapmalı bilmem.

bende imam hatipte çalısıyorum. Erkek sınıfları iyi alırken kız sınıfları düşük aldı. Herhalde erkek öğrenciler biraz daha haşır neşir bilgisayarla, kız sınıflarında ise anlatırken sanki duvara anlatıyormusum gibime geliyor hiç bir tepki filan yok :)

31 kişilik kız sınıfında 16 tane 1, 15 tane 2 ve yukarısı not var. Bu sınıftaki öğrenciler doğru düzgün okumaları yok ama bakıyorum ingilizceleri 3-4 almışlar :)

Geri