i3 370m ile i5 480m performans farkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mysql
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mysql

Site Gezgini
Arkadaşlar dizüstü bilgisayar almak istiyorum fakat işlemciye karar veremedim. Aynı özelliklere sahip iki bilgisayar var. Sadece işlemciler farklı, biri i3 370 2.4Ghz diğeri i5 480 2.66 GHz. Şimdi diyeceksiniz ki i5 tabiki daha iyidir diye. Ama ben bunlar arasında gözle görülür bir performans farkı olur mu onu merak ediyorum. Araştırma yaptım, arada çok büyük fark olmaz i5'in sadece turbo boost özelliği var, o da gerekli olduğunda kullanılıyor, normalde çalılşmaları aynıdır gibi bir sonuç çıktı. Arada 350 lira gibi fiyat farkı var değer mi vermeye sizce? Çok kararsız kaldım.

ikiside i5 olsa 480 olan daha iyi performansa sahio olur ama genelde en etkili performansa 720 olunca ulaşır deniliyor...

i5 m480 işlemcisi i3'e göre %20-25 arası daha performanslı çalışır.Ama 350 Tl için değecek bir fark değil bence.

eğer bilgisayarınızda film vidyo vs. sıkıştırmıyorsanız asıl performansı ram akran kartı ve hdd sağlar bu işlemciler zaten bunşardan hızlı i3 alsanız bile diğer bileşenlerin performansı i3 ü dar boğaza sokamaz zaten. asıl soru sizin daha fazla performansa ihityacınız varmı yokmu varsa o paraya değermi. bu size kalmış. aynı zamanda turbo boost iyi bi teknoloji çoğu uygulamada bütün çekirdekleri kullanmadığımız düşünürsek. sonuç olarak para sıkıntısı varsa i3 te iyi bir işlemci.

işlemciye verceğin paraya ssd al hızlı bilgisayar nası olurmuş gör :idea:

Geri