idareciler arası internetten evrak alış-verişi

Kodla Büyü

odessa13

Üye
arkadaşlar, müdür ve müdür yardımcıları arasında birbirlerine evrak gönderimini sağlamak istiyorlar. bu türden bir program var mı? ya da nasıl çözülecek.

odessa13' Alıntı:
arkadaşlar, müdür ve müdür yardımcıları arasında birbirlerine evrak gönderimini sağlamak istiyorlar. bu türden bir program var mı? ya da nasıl çözülecek.

ağ üzerinde yapabilirsiniz bir ağ oluşturursunuz idare diye orda bir paylaşım klasörü yaparsınız o klasöre atarlar atacaklarını hatta yazıcıyıda ortak yapabilirsiniz böylelikle gel git olayı olmaz lazım olan evrak kime gerekiyorsa o paylaşım klasöründen kullanılabilir nöbetçi öğrenciyle iletişim devri kapanır

google drive, yandex disk kullanılabilir. yerel ağ ortamında da olurda bizim gibi farklı binalar olanlar için en iyisi internet üzerinden ortak disk kurulması.

hocam evrak net diye bir program var. bizi daha önceki okulumuzda onu kullanıyorduk..

talp hocam ben drive ındırdım grubu da kurdum peki . Her idareci bilgisayarına drive kurmak gerekıyor mu. Google grubun da şifresı bir tek bende var , drive dakıı dosyaları gruba nasıl atacagım kafam karıstı

Hocam google drive daki dosyayı grupla paylaş diyeceksiniz. O şekilde gruba üye olan herkes ulaşabilecek.

İzmir Menemen'deyim, buradaki okullarda "kurumnet" kullanılıyor. idareciler değil tüm okullar bu şekilde birbirlerine evrak gönderiyor. Bir bakın isterseniz adres de şu :"http://kurumnet.com/kurumnet_dosyalar.asp" kolay gelsin

tuana hocam kurum netten sadece yazısabılıyorsun , mesela exelde bır dosya olusturdun onu aynı odadakı ıdarecı arkadasına vermek ıcın yerınden kalkmaktansa , nasıl paylasabılırız. Arkadas onu sormus. Kurum netten bu tarz evraklar paylasılmaz.

Bu arada su google drive olayını bırı bana anlatsa cok sevınırım. Kendı bilgisayarıma drive yukledım, dosyalarımı belgelerde de goruyorum. Sıra ıdarecı bılgısayarından nasıl gorecegıme geldı.

odessa13' Alıntı:
hocam lan messengerı yükledim. 2 müdür yardımcısı birbirini görüyor fakat müdürün bilgisayarı görmüyor. sebebi ne olabilir.
bütün bilgisayarlar aynı çalışma grubunda olması gerekiyor, kontrol edin

bu lan messenger internete ihtiyaç duyuyormu? programsız ve internete ihtiyaç duymayan bi sistem ne önerirsiniz? ağda bi klasörü paylaşımamı açıcaz sadece

hocam sorunu çözdüm. eset ten kaynaklanıyormuş. kişisel güvenlik duvarını kaldırdım ve sorun çözüldü. ilginize teşekkürler.
elrond' Alıntı:
odessa13' Alıntı:
hocam lan messengerı yükledim. 2 müdür yardımcısı birbirini görüyor fakat müdürün bilgisayarı görmüyor. sebebi ne olabilir.
bütün bilgisayarlar aynı çalışma grubunda olması gerekiyor, kontrol edin

bilisim5587 hocam kusura bakmayın dediğiniz doğru kurumnet biraz farklı işlev görüyor. geçen sene arkadaşla "yandex diski" kullandık internet üzerinden. Birbirimize video bile gönderdik. yandex disk üzerinden dosya paylaşıyorsunuz sonra onu kimlerin görmesini istiyorsanız onlara izin veriyorsunuz.

bilisim5587' Alıntı:
tuana hocam kurum netten sadece yazısabılıyorsun , mesela exelde bır dosya olusturdun onu aynı odadakı ıdarecı arkadasına vermek ıcın yerınden kalkmaktansa , nasıl paylasabılırız. Arkadas onu sormus. Kurum netten bu tarz evraklar paylasılmaz.
ekli dosya olarak gönderilebiliyor

Geri