idarecilik mi öğretmenlik mi ?

Kodla Büyü

turani63

Site Gezgini
Mrb hocalarım meslek lisesinde çalışıyorum ders saatim geçen yıl 28 saatti. Müdür yardımcımız tayin olunca müdürümüz beni müdür yardımcısı yapmayı düşünüyor. Bu konularda pek bilgim yok teknik öğretmen mi idarecilik mi hangisi daha mantıklı tecrübeli hocalarımız yorumlarını bekliyorum şimdiden tşkler...

turani63' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
müdür yardımcılığı atamaları var puanınız yok ise muhtemel okulunuza birisi gelir
hocam keşke gelsede bende kurtulsam ama bizim okula zor gelir doğu çünkü :)
benim şahsi düşüncem bir bilişimcinin müdr yardımcısı olması yönün de, çünkü bazı idari işleri zaten yapıyoruz, ayrıca herkes boş boş oturduğumuzu düşünüyor , itibarımız yok, ders sayısı az, gelecekte ne olcak belli değil..
ben de sınava girdim tercih etmeyi düşünüyorum

Bende sorayım o zaman. 12 saat dersim var sabahçı bir okul. Btr olmakmı. (Btr görevlendirmesi olursa tabi ). Yoksa başka bir okulda 8_5 müdür yardımcılığımı

Lise ve Halk Eğitimi bilmiyorum, ama ortaokul(heleki bizimki ikili eğitim) idarecilik çok sıkıntılı.

hocalarım bende bir soru sorayım. benim zorunlu hizmetim var ve bitmesine 5 aydan az kaldı. belde de görev yapıyorum ve merkezde ki ortaokulları yazarsam zorunlu hizmetten muaf olma gibi bir durum olabilir mi. Bazı durumlarda 6 aydan az kalınca muaf olunuyor muş.

yaz ve ara tatil de, okulda bağlı kalması can sıkıcı olması dışında her türlü idarecilik.
zor bi işi yok sorumluluk müdür de zaten. yazı işi vs de bilişimci için en kolay işler kafa rahat yani.

Bote Hakan' Alıntı:
hocalarım bende bir soru sorayım. benim zorunlu hizmetim var ve bitmesine 5 aydan az kaldı. belde de görev yapıyorum ve merkezde ki ortaokulları yazarsam zorunlu hizmetten muaf olma gibi bir durum olabilir mi. Bazı durumlarda 6 aydan az kalınca muaf olunuyor muş.
Muafiyet il dışı tayinler için. Btr olacaksanız bu görevlendirmedir. Görevlendirmeniz bittiği zaman, kalan s7re işlemeye devam eder diye biliyorum.

hocam 28 saat ekdersin varmış zaten hiç gerek yok. idareci de olsan max alacağın 28 zaten meslek lisesinde

artı haftanın 5 günü 8-5 çalışmak cabası, iyi düşün derim. Şahsen idarecilik sınavından 84 aldığım halde tercih yapmayacağım

aktasankara' Alıntı:
hocam 28 saat ekdersin varmış zaten hiç gerek yok. idareci de olsan max alacağın 28 zaten meslek lisesinde

artı haftanın 5 günü 8-5 çalışmak cabası, iyi düşün derim. Şahsen idarecilik sınavından 84 aldığım halde tercih yapmayacağım
hocam toplam 28 saat dersim var :) ek dersim 28 saat olsa zaten bu soruyu sormazdazdım direk öğretmenlik derdim :)

İdarecilik mi uzak durun. Şahsen unutkan olduğum için benim olmam mantıksız. Yapmak isteseler de olmuyorum.
İdarecilik demek sorumluluk demek.
Avantajı belki daha az derse girmek.
Dezavantajı 8-5 çalışma saati.
Öğretmenler ile aranın bozulması
Yaz tatili 20-30 gün.
Memur yoksa daha da zor.

Yapanlar derse girmemek, ek ders veya koltuk için yada zorunlu olduğu için yapıyor.

Öğrenci ne kadar zorlasa da öğrencilerin verdiği birşey öğretmiş olma hissi değişilmez.

Geri