ide ahci mod

Kodla Büyü

papakaa

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba okuldaki dizüstü bilgisayara win7 kurarken biosta hdd mod kısmını ahcı yapınca windows yüklemek isterken
kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı başaramadı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı uyarısını alıyorum. hdd modu ide yapınca kuruluyor ancak bilgisayar anormal bir şekilde yavaş çalışıyor. ide modunda win7 kurup ahci yapınca da windows açılmıyor.

windows kur ekranında gelen pencereden mi sürücüleri gösterip kurayım hocam

bunu uygula hocam. ben netbook u formatlarken bunu uyguladım oldu. kolay gelsin :+1:
Ok, I've actually solved this myself via the help of a thread on tom's hardware. I'll post it here for anyone else struggling with the same issue:

OK now is the truth. This is the solution.

I assume all of you is using USB drive to install.

When Windows is asking for driver, just click Cancel. You will be brought back to the welcome screen. At the welcome screen, remove your USB drive, insert it back to DIFFERENT USB PORT. Click Install Now again. The installation process will be like usual.

This problem happened to all new version of updated Windows 7 installer. I think, it is due to failure of Windows installer to remain its detection to the USB drive. It lost the connection, and became confused, don't know where to find the USB drive it used to read before.

When we re-insert the USB drive, Windows installer will detect the USB drive back, and continue like usual.

Good luck and cheers! TQ.

hocam usb den kurmayı dene yükleme ekranında usb yi çıkar farklı bir usb girişine tak kuruluma öyle devam et mi diyorsun yani?

papakaa' Alıntı:
Kur ekranındanda olur ama seni uğraştırır en iyisi IDE şeklinde bilgisayar çalışıyorken kur. Daha sonra Biostan değiştirip normal şekilde başlat.

hasari' Alıntı:
papakaa' Alıntı:
Kur ekranındanda olur ama seni uğraştırır en iyisi IDE şeklinde bilgisayar çalışıyorken kur. Daha sonra Biostan değiştirip normal şekilde başlat.

hocam ide modunda win açıkken kurunca hata verdi. bende kur ekranında denedim driveri yükledkten sonra windows bu diske yüklenemez. bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükeleme yapmayı desteklemeyebilir. disk denetleyicinin bilgisayarın biosunda etkinleştirildiğinden emin olun
uyarısı veriyor.

Normalde win7 de sata sürücüleri entegrelidir direk görmesi gerekir win8 de aynı şekilde winxp de ise entegre edilip öyle kurulabiliyor.Eskiden anakart ürecileri bu sürücüleri diskete yükleyin derdi günümüzde buna gerek kalmadı. Sizin anakartın sitesini bir ziyaret edin SATA sürücülerini indirip orada kurulum talimatıda olmalı ona bir göz gezdirin. Eğer USB yükleyin diyorsa USB, yoksa Diskette diyebilir.

hocam sen achi hiç karıştırma bence auto yap. hata verdikten sonra cd yi çıkar çarpıdan iptal de sonra şimdi yukle yazısına gelince cdyi tak tekrar yukle de bi dene. bu şekilde.

hasari' Alıntı:
Normalde win7 de sata sürücüleri entegrelidir direk görmesi gerekir win8 de aynı şekilde winxp de ise entegre edilip öyle kurulabiliyor.Eskiden anakart ürecileri bu sürücüleri diskete yükleyin derdi günümüzde buna gerek kalmadı. Sizin anakartın sitesini bir ziyaret edin SATA sürücülerini indirip orada kurulum talimatıda olmalı ona bir göz gezdirin. Eğer USB yükleyin diyorsa USB, yoksa Diskette diyebilir.

hallettim hocam. rt seven lite programıyla sata sürücüsünü win7 nin içine gömüp yeni bir iso dosyası oluşturdum ve dvd ye çktim. ahcı modunda da gayet güzel yüklüyor şu an. ilginiz için teşekkür ederim kurulum tamamlansın bide harddiski test edeceğim

papakaa' Alıntı:
hasari' Alıntı:

hallettim hocam. rt seven lite programıyla sata sürücüsünü win7 nin içine gömüp yeni bir iso dosyası oluşturdum ve dvd ye çktim. ahcı modunda da gayet güzel yüklüyor şu an. ilginiz için teşekkür ederim kurulum tamamlansın bide harddiski test edeceğim
Geçmiş olsun epey uğraştın. :)

Geri