IDE/SATA to USB hakkında fikirleriniz.

Kodla Büyü

toprak60

Seçkin Üye
Seçkin Üye
IDE/SATA to USB çeviriciler var.
1-)Kullanıp da şu model iyi memnunum diyen var mı ? Link verebilir mi?
2-)Elimde bulunan netbook a ne yaptıysam USB den format atmadım. Bu dönüştürücüden alıp IDE bir CDROM u usb den bağlarsam açılışta boot eder mi? (Dönüştürücüyü almam da ki tek neden netbook a format atmak.)

harici cdromdan da mı olmadı hocam, gitti gidiyor da var bu tarz dönüştürücüler ama hiç işim düşmediği için kullanmadım,
netbook larda harici cdrom larla format atılması lazımdı.

hocam usb boot yapabiliyorsa makine ha flash bellekten ha usb bağlanmış cd rom dan bir farkı yok ki gene usb portundan boot edicek. bence farklı programlar deneyerek yapmaya çalışın. biliyorsunuz usb den format çekmek için bir sürü program var ben de cdromu bozuk bir bilgisayara format çekmek için iki üç program sonra oldu ama şu anda programların adlarını hatırlamıyorum. en son okulda lazım oldu geçen hafta gene program aradım okulda indiremedim sonra win to flash beta diye bir program buldum onunla hazırladığım usb işe yaradı yalnız süre olarak iki kat yavaştı neden öyle oldu bilmiyorum. http://wintoflash.com/download/en/
bir de nerede takıldığınızı yazarsanız mesela boot mu etmiyor yoksa boot ediyor ama sistemi mi kurmuyor mesela ?

akreptim02' Alıntı:
harici cdromdan da mı olmadı hocam, gitti gidiyor da var bu tarz dönüştürücüler ama hiç işim düşmediği için kullanmadım,
netbook larda harici cdrom larla format atılması lazımdı.

harici CDROM um yok hocam, o yüzden deneme fırsatım olmadı.
Hem de bu ürünler daha cazip fiyat olarak

waa' Alıntı:
hocam usb boot yapabiliyorsa makine ha flash bellekten ha usb bağlanmış cd rom dan bir farkı yok ki gene usb portundan boot edicek. bence farklı programlar deneyerek yapmaya çalışın. biliyorsunuz usb den format çekmek için bir sürü program var ben de cdromu bozuk bir bilgisayara format çekmek için iki üç program sonra oldu ama şu anda programların adlarını hatırlamıyorum. en son okulda lazım oldu geçen hafta gene program aradım okulda indiremedim sonra win to flash beta diye bir program buldum onunla hazırladığım usb işe yaradı yalnız süre olarak iki kat yavaştı neden öyle oldu bilmiyorum. http://wintoflash.com/download/en/
bir de nerede takıldığınızı yazarsanız mesela boot mu etmiyor yoksa boot ediyor ama sistemi mi kurmuyor mesela ?

hocam düne kadar sorun çekiyordum usb den format atmaya çalışırken. dün çok şükür hallettim.
ama yine de bu dönüştürücü hoşuma gitti. cdrom u olmayan, çalışmayan eski pclerde işimize yarayabilir.
kasanın içini açmadan yapabiliriz işlerimizi.

toprak60' Alıntı:
IDE/SATA to USB çeviriciler var.
1-)Kullanıp da şu model iyi memnunum diyen var mı ? Link verebilir mi?
2-)Elimde bulunan netbook a ne yaptıysam USB den format atmadım. Bu dönüştürücüden alıp IDE bir CDROM u usb den bağlarsam açılışta boot eder mi? (Dönüştürücüyü almam da ki tek neden netbook a format atmak.)

Hocam USB den Optik sürücü ile format atmak çokta sağlıklı bir yöntem değil ,aynı zamanda yavaş..
Bellekten formatlama daha hızlı ve kolay.USB bellekten format ile ilgili forumda bir çok başlık var inceleyebilirsiniz.
Ama bu çeviriciler özellikle HDD leri usb den bağlayıp veri almak yada optik sürücüsü olmayan cihazlarda veri aktarımı için çok kullanışlı.Ben uzun zamandır kullanıyorum.

Geri