IDe veya Sata Dvd sürücüyü Kasa açmadan Kullanma

Kodla Büyü

memo-x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bende bu format konusunda cebelleşip duruyorum, labaratuvarımdaki Pc lerde dvd sürücü yok, her defasında kasayı aç dvd sürücüyü Ide kablodan tak kapağı kapat insanı yoruyo,işeri zorlaştırıyor

Bu Ide dvd sürücüleri kapağı açmadan takma yöntemi vardı bir aparatla bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, bir kart mı desem? aparat mı?
kasanın arkasındaki portlara takıp kullanabiliyo diye duymuştum ; hatta Pc açıkkkende tanıyo demişti bir arkadaşım, bu olsa olsa usb ye çeviren bir kablo var dı galiba

bilen varsa böyle bir yöntemin gerçekten faydalı olur bize.

Bu konuda bilgisi olan varsa; bizleri bilgilendirirse sevinirim...

hocam benim tavsiyem bi flash diske yükleyip flash üzerinden format atmanız yada okulunuzun imkanı varsa usb dvd romla labda işleri halletmeniz

1)hocam 3,5 hdd ve dvd kutuları var usbden calısır ama setup usb gosterebılırsen.
2)USB formatı dene ama ek dosyalar ındırmelısın

bana sorarsan usb format ıdeal ama vırus taraması ıyı olmalı

Harici dvd-rom yada usb den format. Her alternatif bu yollara cıkıyor.

bende sata - ide to usb çevirici var.hakkaten kolaylık sağlıyor... Zamanında vatan bilgisayardan almıştım... kasa kapağını açıyorum hiç birşey sökmeden harddisk yedeği alıyorum... sonra tümden basformatı. veya acronis ile klonluyorum.. sonra harddiski söküp bilgisayar bilgisayar dolaştırıyorum. Netbooklar içinde birebir..

Geri