İDEAL EĞİTİM-SEN KURULMUŞTUR...

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Hocam benim okul da çocukalar seviyor . Geçen sene baya rağbet vardı . Bir 26.09.2016 tarihine kadar bir sürüde giriş yapıldı . Ama meb bize aşkam darbe yaptı resmen :)
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

sefatetik' Alıntı:
Hocam benim okul da çocukalar seviyor . Geçen sene baya rağbet vardı . Bir 26.09.2016 tarihine kadar bir sürüde giriş yapıldı . Ama meb bize aşkam darbe yaptı resmen :)
evet ya fetö hükümete, hükümette bize yazıyor. :)
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Geçende eski maliye bakanı şimşeki dinledim tv den Tekonolojiden filan söz ediyor işte üretimde çok kötüyüz filan diyor . Eee Tekonoloji tasarım ,Bilişim gibi bilim ile ilgili derslerin önünü kapatırsanız daha çok böyle açıklamalar yaparsınız. Üst kademenin tamamı değişmeli teknolojiyi öcü gibi gören zihniyetler üst kademede görev almamalı. Yeni yetişmiş nesle imkan tanınmalıdır....
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Arkadaşlar Muhterem KURT msj atabilirsiniz twiteer üzerinden . Etkili olacağını düşünüyorum.
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Özellikle 26.09.2016 kadar dersin sistemden seçildiğini . Bu nedenle öğrencilerimizin mağdur edildiğini yazın.
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Ana yasanın 9. maddesi,kanun önünde eşitlik ilkesini düzenlemiştir. Bu maddeye göre " Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır. "
Eşitlik ilkesinin,uygulama yönünden büyük önemi vardır. Toplumun ortak vicdanından kaynaklanan yasaların herkese aynı biçimde uygulanması, eşitlik ilkesinin gereğidir. Tersi durumda , insanların önce kendilerine , sonra topluma güveni kalmaz. Devlete güvenin yitmesi, karmaşaya neden olur. Oysa yasaların amacı, toplumun düzenini kurup kollama, toplumdaki dengeleri sağlamaktır. Yasaların herkese eşit uygulanması, kamu görevlilerinin adaleti göstermesinin yanında , aynı zamanda onların yükümlülüğündedir. Bu duruma uymayanlar gerekli cezayı alır.


Bu açıklamanı manasına gelince arkadaşlar . Birileri kanunu veya idari işlemleri yürütürken keyfi olarak davranıyorsa ki bizim durumumuz şuan yapılan işlemin keyfi olduğunu gösteriyor. Adeta gece yarısı birisi binlerce öğretmen ve öğrencinin hakkını gasp ediyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Sudan gerekçelerle bu durumu oluşturanlar tabiki kanun önünde hesap vereceklerdir. Ama bunu yapa bilmek içinde hakkımızı aramayı bilmemiz gerekiyor.
Örgütlü bir yapıya sahip olmamız gerekiyor. Bununda en güzel yollu sendikal harekettir. Dernek,Platform vs. Devlet nazarında etkisi az olan kitlelerdir. Dava dahi açamazlar. Eğer bilişimciler olarak bir araya gelip bir çatı altında hareket edersek konuyu sürekli gündemde tutarsak ne kimse böyle kolay kolay bizi gözardı etmez . Nede geçe yarısı hakkımızı elimizden alır. Sendikayı açtığımda birileri diyordu ki hocam ne gerek var . 20 veya 30 kişi ile ne yapacaksınız falan filan . Ben Daire başkanı ile konuştuğumda sendika kelimesi geçer geçmez adamın konuşması değişti. Hatta ben telefonda konuşurken ankara da görevli bir kaç bilgisayar öğretmeni arkadaş yanına geldiler. Ben yapılanın hata olduğunu. bir an önce bu hatadan dönülmesi gerektiğini resmi olarak gereken ne varsa sendika olarak yapacağımızı söyleyince. Başkanım öyle şeyler yapmaya gerek yok . Gelecek dönem drama yı kaldırır sizinkini koyarız dedi.
Şimdi tüm bilişimci arkadaşlara söylüyorum . yaklaşım 10 bin kişiyiz ve hepimizin hakkı gasp edilmiştir. İDEAL EĞİTİM-SEN "www.idealegitimsen.org" sendikası sizin sendikanız dır. Ben başkanı olarak tüm bilişimci arkadaşları sendikama davet ediyorum . Ferdi mücadelenizi görüyorum güzel ama yetmez . Mücadelemizi toplu ve yasal yollarla yapmalıyız. Bunun tek yollu da sendikal harekettir. Korkan arkadaşlarda şunu söyleyeyim daha önce ankara da eylem yaptığımızda kimseye bir ceza veya herhangi bir fiske atıldı mı. Hayır. Yasal olarak yapılacak tüm işlemler kimseyi incitmez . Çoğu arkadaşımız TV lerdeki SİYASİ,İDEOLOJİK VB. sendikaları görünce haklı olarak sendikalardan korkuyor. Üye olmak istemiyor. Bende üye olmadım sendika kurdum .
Basın açıklamamızı hazırlıyoruz. Meclise ve Partilere götüreceğiz. Eğer mücadele etmesek inanın ki yakın zamanda dersimizi kaldırırlar. Benim asıl korkum budur. Dersi kaldırmayı düşünen aklından bile geçirmesin. karşısında bir kitlenin olacağını bilsin en azından ...
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Arkadaşlar burada yaptığınız çoğu işlemin etkisiz olduğunu söylesem. Birileri yanlış anlayacak. Yapılması gereken şey şu herkes bu dersi isteyen öğrencilerin dilekçelerini toplasın. Sendikamızın mail adresine(info@idealegitimsen.org) tarayıp yollasın. Yada posta ile göndersin. Bende kendi okulumda topluyorum. Bu konuyu meclis eğitim komisyonuna taşıyacağım. Gelmek isteyen arkadaşlar da olursa ankaraya benimle gelebilir . Meclise taşıyalım konuyu eğitim komisyonunda gündeme alınsın . Parti grup başkanlıkları ile görüştüm . Bu işin en çıkar yollu bu. Üsten işin bitmesi gerekiyor. Yoksa meb birimi istediğimi yaparım diyebilir.
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Arkadaşlar ben Meclis Eğitim Araştırma komisyonu ile görüştüm Çarşamba günü ankaraya gidiyorum . Gelmek isteyen arkadaşlar varsa benimle iletişime geçsin. elinizde BT kurs dilekçeleri olsun
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Tüm arkadaşlardan seçen öğrenci saysını göndermelerini istiyorum arkadaşlar....
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Arkadaşlar şuan itibarı ile sayıyı söylüyorum 3149 öğrenci dersi istemiştir. Bu excel de güzel bir grafiği hazırlayıp TBMM sunacağım ayın 12 'ne kadar sizden bilgi istiyorum arkadaşlar çok önemli MEB kimse seçmiyor tezini çürütmemiz gerekiyor.
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

https://docs.google.com/forms/d/1EIsVjt ... rc9FI/edit

An itibarı ile seçen öğrenci sayısı 6506 Öğrenci

Meb 'in öğrenci dersi seçmiyor. Efendim yok şöyle yok böyle mazaretlerini çürütmemiz gerekiyor arkadaşlar.
İDEAL EĞİTİM -SEN sendikası başkanının Bilişimci Olduğunu unuttu bazıları.... :D
Bunu tekrar MEB hatırlatmam lazım herhalde ....
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Gönderdim hocam buradan da yazayım 90 kişi bizde tamamı 5. 6 lara duyuramadim bile 5 lerin ilgisinden
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

5,6,7 ler 100den fazla gönderdim bende
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

3 sınıf açılmıştı 2 sınıf bitirdim sayıyı tam hatırlamıyorum 36 girdim.
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

hocam bende 80 demiştim ama 150 adet dilekçe var bende ben o dilekçeleri ve sizin gönderdiğiniz sayıları rapor haline getirim TBMM de Eğitim komisyonuna teslim edeceğim. Konuştuğum kişiler bile şaşırdı. Hocam elinizde evrak varsa getirin dediler. Onun için topluyorum ....
Tüm arkadaşlar sayıları göndersin
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Merhaba arkadaşlar çarşamba günü 4 partininde Eğitim komisyon Üyelerinden randevu tamam sizden ricam şu arkadaşlar
elinizde dersin önemi ile ilgili rapor veya belge yazı varsa yollayınız.
Ayrıca kursu isteyen öğrenci sayıları çok önemli bunu da daha önce eklediğim link 'ten gönderiniz.. Sizden isteğim bu
Ankaraya gelmek isteyen olursa randevu tamam benimle meclise girer beraber görüşmeleri yaparız...
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ‘NİN ÖNEMİ
Bilişim Teknolojileri ; modern toplumların vazgeçilmez bir yapı taşı hâline gelmiştir. Birçok ülke Bilişim Teknolojileri konusundaki gelişmeleri anlamaya çalışırken aynı zamanda bu teknolojilerin temel kavramlarını ve kullanım becerilerini öğretmek için gerekli değişimleri öğretim programları içine yerleştirmeye başlamışlardır. Günümüzün modern okullarında da Bilişim Teknolojileri bir yandan anlamlı öğrenme etkinliklerinin gerçekleşmesine katkı yaparken bir yandan da aktif kullanım sağlamaktadır.
Bilişim Teknolojilerini aktif kullanan bireylerde;
Eleştirel düşünme Karar verebilme Beklenmeyen durumlarda ortama hâkim olabilme Grup içerisinde çalışabilme İletişim becerilerine sahip olma Çok yönlü yeterli olma Gelişen ve değişen teknolojiyi takip etme gibi özellikler görülmektedir.
 Bilişim Teknolojileri dersinin amacı, teknoloji kavramını öğrenerek teknolojik araçları tanıma , temel becerilere sahip olma, yaş seviyesine uygun olarak resim yapma ve temel donanım birimlerini tanıyan bireyler yetiştirmektir
 Temel bilgisayar kullanımına başlayıp, eğitim-öğretim yılını yaş seviyesine uygun olan resim yapma ve yazı yazma programlarını kullanarak tamamlamaktadır. Dersin amacı sadece bilgisayarı değil teknolojiyi de tanıyan ve doğru kullanan, değişen ve gelişen teknolojinin farkında, etraftan gelen bilgileri doğru değerlendiren bireyler yetiştirmektir.
 Değişen ve gelişen teknolojiyi takip eden, seviyesine uygun yazılımları (yazı yazma programı) ve interneti rahatça kullanabilen bireyler yetiştirmektir.
 Değişen ve gelişen teknoloji takip eden, bilgisayarın donanım ve yazılımlarını, çalışma düzenini kavramış, yazı yazma programını en etkin şekilde kullanabilen, internette aradığı bilgiye ulaşan , iyi ve kötü bilgiyi birbirinden ayıran bireyler yetiştirmektir.
 5 ve 6. Sınıf’ta Bilişim Teknolojileri dersinin amacı
 1.Klavye ve diğer giriş/çıkış birimlerini (gerektiğinde uyarlanmış araçları) etkili ve başarılı bir şekilde kullanma
 2.Diğer donanım birimlerini tam anlamıyla tanıma ve gerektiğinde müdahale edebilme 3.Teknolojinin günlük yaşamdaki genel kullanımının avantaj ve dezavantajlarını tartışma 4.Teknoloji ve bilginin sorumluluk duygusuyla kullanımına bağlı temel meseleleri tartışabiliyor ve uygunsuz kullanıma dair kişilere düşen görevleri tarif edebiliyor olma 5.Teknoloji araçlarını (çoklu ortam yazılımı, sunum, web araçları, dijital kameralar, tarayıcılar vb.)bağımsız ve doğru kullanma. 6.Bireysel ve bağımsız öğrenme çerçevesinde uzaktaki bilgiye ulaşmak, başkalarıyla haberleşmek ve kişisel ilgi alanlarını geliştirmek için Bilişim Teknolojileri araçlarını verimli biçimde kullanma 7.Sınıf içi ya da sınıf dışındaki öğrenciler için materyal ya da çözüm geliştirme amacıyla iletişim araçlarını ve çevrim içi kaynakları (e-posta, çevrim içi tartışmalar, web ortamı vb.) kullanma 8.Teknoloji kaynaklarını (hesap makineleri, veri toplama araçları, videolar, eğitim yazılımları vb.) problem çözme, kendi kendine öğrenme ve etkin öğrenme etkinlikleri için kullanabilme 9.Çeşitli durum ve problemleri çözmek için hangi teknolojinin faydalı olacağını belirleyerek uygun teknoloji kaynaklarını seçebilme 10.Elektronik bilgi kaynaklarının etkinliği, güvenilirliği, uygunluğu, çok yönlülüğünü değerlendirebilme.
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

NETİ KARIŞTIRDIĞIMIZDA ASLINDA HAKKIMIZ DA ÖYLE RAPORLAR HAZIRLANABİLİR Kİ
DERSLERİMİZ KALDIRILDIĞINDA BAZI ARKADAŞLARIN YAZDIKLARI
AMA BUNU MAİL,TWİTER,FACEBBOK VB. YERLERDE DİLE GETİRMEK YETMEZ BİR KURUM ARACI İLE DİLE GETİRMEK LAZIM
GEREKLİ YERLERE ULAŞTIRMAK VE GÜNCEL TUTMAK LAZIM. BUNUN TEK YOLU DA SENDİKADIR. ONUN İÇİN GELİN BİRLİK OLALIM. DİĞER SENDİKALARI BIRAKIN ARKADAŞLAR ONLARDAN SİZE FAYDA GELMEZ .....
BEN BUNU BÜGÜN DE SÖYLÜYORUM YARINDA SÖYLEYECEĞİM.....
BENİM TEK ÇABAMLA DA OLMAZ BİRLİK OLMAMIZ GEREKİYOR....

bilgisayar öğretmenlerine ait olan ve sürekli takıldığım bir forumda bir hocamız şu anki durumu çok güzel ifade etmiş. buyrun bakalım.

"Hepinizin bildiği gibi Erzurum'da 13 yaşındaki Musa Kang başına taşla vurularak katledildi.

Söylendiğine göre bu cinayetin işlenmesinin sebebi Musa'nın Metin2 adlı oyundaki yaklaşık 500TL değerindeki karakterine sahip olma.

Bu cinayet maalesef ülkemizin interneti ne kadar yanlış kullandığının bir örneği.

Çocuklarımız, öğrencilerimiz bu online oyunların tuzağına düşmeye başladılar. Özellikle internet kafelerde öğrencilerimiz çok büyük tehlike altındalar. İnternet kafelerde tanıştıkları insanların onlara kötü örnek olması ya da onları maddi manevi olarak kullanmaları söz konusu. Açıkça bir rant kapısına dönüşmüş olan bu online oyunlardan öğrencilerimizi nasıl koruyabiliriz?

Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda yanımızda değil aksine karşımızda büyük bir set.

Öğrencilerimizin bilinçli internet kullanımını öğrenebilecekleri tek bir dersvar o da Bilişim Teknolojileri Dersi.

Oysa Milli Eğitim Bakanlığımız Sırasıyla:

1-) Bilişim Teknolojileri dersinin 2 saat olan haftalık ders sayısını 6-7-8'inci sınıflarda 2'den 1e indirmiş.

2-) Zorunlu olan bilişim Teknolojileri dersini seçmeli hale getirmiş.

3-) Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin zorunlu şekilde formatör olarak görevlendirilmesi uygulamasıyla öğretmenlerimizin derse girmek dışında her ne iş varsa hepsiyle görevlendirilmesine sebep olmuştur.

Bu bağlamda kişisel olarak MEB'den Bilişim Teknolojileri Alanındaki Taleplerim Şunlardır.

1-) Bilişim Teknolojileri Dersinin Tüm İlköğretim Okullarında ve Liselerin 1. sınıflarında mecburi hale getirilmesi.

2-) Mevcut BTdersi Programının (müfredat) eksiklikleri giderilerek dersin tekrar 2 saate çıkarılması.

3-) BT Formatörlüğünün zorunluluğunun kaldırılması, çalışma saatlerinin mantıklı şekilde düzenlenmesi.

4-) Bilişim Formatörlerinin Teknik Öğretmen sınıfına geçilirerek Biliişim Laboratuvarlarını seve seve ve verimli bir biçimde öçğrencilere açmaları sağlanabilir. Bu sayede öğrenciler ödev vb. bahanelerle internet kafelere girmek zounda kalmazlar. Ayrıca Bilişim Formatörlüğü çokları tarafından intenir hale gelir. Hatta talep yüzünden sınavla formatörlük uygulaması bile getiril
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

ben kayıtları yapamadım yapacağım gün kapandı 38 öğrenci seçmişti ben de de herkesin evinde bilgisayar ve internet olmadığından bizzat kendimiz giriyoruz
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

hocam verdiğimiz linkten gönderin seçen veya seçmek isteyenler tahmini sayı gönderin...
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

TBMM
EĞİTİM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ‘NİN ÖNEMİ
Bilişim Teknolojileri ; modern toplumların vazgeçilmez bir yapı taşı hâline gelmiştir. Birçok ülke Bilişim Teknolojileri konusundaki gelişmeleri anlamaya çalışırken aynı zamanda bu teknolojilerin temel kavramlarını ve kullanım becerilerini öğretmek için gerekli değişimleri öğretim programları içine yerleştirmeye başlamışlardır. Günümüzün modern okullarında da Bilişim Teknolojileri bir yandan anlamlı öğrenme etkinliklerinin gerçekleşmesine katkı yaparken bir yandan da aktif kullanım sağlamaktadır.
Bilişim Teknolojilerini aktif kullanan bireylerde;
Eleştirel düşünme Karar verebilme Beklenmeyen durumlarda ortama hâkim olabilme Grup içerisinde çalışabilme İletişim becerilerine sahip olma Çok yönlü yeterli olma Gelişen ve değişen teknolojiyi takip etme gibi özellikler görülmektedir.

Bugün kullanılan teknoloji ürünlerinin şüphesiz en yaygınlarından biri bilgisayardır. İşyerimizde,evimizde,gittiğimiz herhangi bir banka şubesinden tutunda mahallemizdeki bakkala kadar girmiştir. Bu hızlı gelişimin içerisinde çocuklarımıza okullarda ders olarak okutulmaya başlamıştır. Bu karar son derece önemli bir karardır. Bizim bilgisayarı yaşamımıza bu kadar kolay girmesini sağlayan en önemli etkenlerden biride ihtiyaçlarımız olsa gerek. Evet, bugün internet denilen olayında eklenmesiyle birçok işimizi bilgisayarlardan halledebiliyoruz.

Tabi yaşamımıza bu kadar etkili olan bir makine kullanımı açısından da sıkıntılarda vardır. Karşısına oturduğumuzda bir çoğumuz yine ne yapacağımızı bilemez duruma geldiğimiz. Bunun neticesinde de madem ki bu bir ihtiyaç halini almıştır yani bireylerin öğrenmesinde fayda var bu eğitimi çekirdekten verelim düşüncesiyle okullarımıza ders olarak okutulmaya başlanmıştır.
''Çocuklar okula bilgisayar kullanmasını bilerek geliyor bu yüzden bilişim ile ilgili derslere ihtiyaç yok anlayışı nedense dile getirilmeye başlanmıştır. Bu anlayış bilişim alanında Türkiye'yi diğer ülkelerden belki en az 20 yıl geriye götürebilir. Okullarımıza Akıllı tahtalar koyuldu. Öğrencilerimize Tabletler dağıtılmaya başlanmışken her nedense Bilişim Teknolojileri Eğitimine konu gelince ne gerek varımsı düşünceler ortaya çıkmaktadır. İlk yıllarda eski adıyla Bilgisayar dersi yeni adıyla Bilişim Teknolojileri dersinin eğitimi ve öğretimi tüm sınıflarda 1 saat veya 2 saat şekilde zorunlu iken bu uygulamadan vazgeçilmeye başlanmış daha sonra seçmeli hale getirilmiş 2013 yıllına kadar nerdeyse müfredat’tan çıkarılmaya kadar gitmiştir.
2013 Yılında gelen tepkiler üzerine bakanlık tekrardan ders müfredatına 5,6 sınıflarda zorunlu 2 saat 7,8 sınıflarda ve liselerde seçmeli olarak okutulmaya tekrardan geçilmiştir. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yıllında 5 .sınıfların dil eğitimi ağırlıklı olması düşüncesiyle tekrardan Bilişim Teknolojileri Dersi Kaldırılacak mıdır. Eğer bakanlık bu hataya düşerse hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz için baya bir sıkıntı olacağı aşikardır. Asıl olan ve bugün çoğu özel kurs ve akademilerde uygulanan çağın gereği BİLGİSAYAR-İNGİLİZCE eğitiminin beraber verilmesidir.
Bakanlığımız Bilişim Teknolojileri eğitimi konusunda bu gel git leri yaşamasının asıl sebebi nedir. Okullarımıza en büyük yatım projesi olan FATİH projesi gibi bir proje dururken Bilişim Teknolojileri eğitimi konusunda kafa karışıklığının olması bu projenin önündeki en büyük engeldir. Şu unutulmamalıdır. Eğitimi verilmemiş ve kontrolsüzce yapılan her eylem hayal kırıklığı oluşturacaktır. Birileri bu projeyi baltalamak ve verimsiz hale mi getirmek istiyor düşüncesini akla getirmiyor değildir. Ayrıca
İnternet ve bilgisayar bağımlılığı, oyun bağımlılığı, sanal zorbalık gibi çeşitli konularda okullarda neden bir eğitim verilmiyor bir eğitimci bunu açıklaması mümkün mü?. Yazılım temelli eğitim konusu neden kulak ardı ediliyor, içinde bulunduğumuz bilişim çağında bu toplumun temel bir ihtiyacı değil mi yetkililerin gereken somut adımları atması, artık bir şeylerin sorgulamasını umut ediyoruz. Yazılım temelli eğitim, her aşamada proje geliştirmeye yönelik bir eğitim olup, kelime işlemci programında bir tablo oluşturularak bile proje geliştirilebilir. Çocukların en çok proje geliştirebileceği ders Bilişim Teknolojileridir. Bakanlığın bu gerçeği peki önemsememesi nedendir? Yetkililerin bilgisayar okuryazarı olmayışından olabilir mi?
Bilişim Teknolojileri dersinin amacı, teknoloji kavramını öğrenerek teknolojik araçları tanıma , temel becerilere sahip olma, yaş seviyesine uygun olarak resim yapma ve temel donanım birimlerini tanıyan bireyler yetiştirmektir
Temel bilgisayar kullanımına başlayıp, eğitim-öğretim yılını yaş seviyesine uygun olan resim yapma ve yazı yazma programlarını kullanarak tamamlamaktadır. Dersin amacı sadece bilgisayarı değil teknolojiyi de tanıyan ve doğru kullanan, değişen ve gelişen teknolojinin farkında, etraftan gelen bilgileri doğru değerlendiren bireyler yetiştirmektir.
* Değişen ve gelişen teknolojiyi takip eden, seviyesine uygun yazılımları (yazı yazma programı) ve interneti rahatça kullanabilen bireyler yetiştirmektir.
* Gelişen teknoloji takip eden, bilgisayarın donanım ve yazılımlarını, çalışma düzenini kavramış, yazı yazma programını en etkin şekilde kullanabilen, internette aradığı bilgiye ulaşan , iyi ve kötü bilgiyi birbirinden ayıran bireyler yetiştirmektir.

Ayrıca son zamanlarda gerek Milli eğitim Bakanlığı ve diğer kurumların diler getirdiği Bilgisayar yazılım programının ilk adımı olan kodlama dersi , bilgisayarda yazılım, uygulama ve web sitesi oluşturmayı sağlayan dersin hayata geçirilmesi düşüncesi Bilişim teknolojileri Öğretmenleri basın ve yayından takip etmekledirler. . Yüzlerce kodlama dili vardır. Bu temel bilgi öğrenildiğinde, bilgisayarda kendi yazılım, uygulama ve web sitenizi yapma ve kontrol etme gibi bir sürü avantajı olacaktır.
Uzmanlara göre, küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’e göre, kodlama bilen bir kişi bilgisayarları, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği işleri yaptırabilir, bu cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebilir. Özdemir, kodlamanın gelecekteki işleviyle ilgili ise şunları söylüyor: “Bugünün çocuklarının büyüdüklerinde, uzun zamandır depolanan ‘büyük veri’ ile uğraşması ve her alanda doğru kararlar verebilmek için o büyük veriyi analiz edip anlamlı sonuçlara ulaşmasını sağlar.
İngiltere Eylül 2013’te yaptığı değişiklikle ‘kodlama’yı müfredata ekledi. İngiltere Eğitim Bakanlığı, bilgi ve iletişim teknolojileri dersinin müfredatını 5-6, 7-11 ve 11-14 yaş grubu için üç ayrı basamakta düzenledi. ABD’de de kodlama eğitimi ilk, orta ve liselerde veriliyor.
Ülkemizde uygulamanın sadece derslerle değil aynı zamanda Destekleme kursları ile bu tür alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimize fırsat vermelidir. Bu sene ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı mevcudu geliştirmeyi bir yana bırakın destekleme ve yetiştirme kurslarındaki Bilişim Teknolojileri ve yazarlık eğitimi dersini sistemden kaldırmıştır. Gerekçesi ise son derece geçersizdir. Bakanlığımız ne yazık ki her zaman ki gibi ikilem yaşamıştır.
Bilişim ve Teknolojinin hızla yayıldığı ve kullanıldığı bir çağda eğitim ve öğretimin doğru bir şekilde verilmesinin tek yollu yine okullarımız ve Bilişim Teknolojileri ve yazarlık eğitimi olacaktır. Bu sağlayacak olanlar ise Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bundan asla vazgeçilmemelidir. Bu konuda gerekli olan tüm adımların atılmasını İDEAL EĞİTİM-SEN “İdealist Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası” olarak takip edeceğimizi gerekli iş ve işlemlerin tarafınızdan yapılmasını arz ve talep ederiz..
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

Çarşamba günü Allah izin verirse EĞİTİM KOMİSYONUNA taşıyacağız durumu.
Gerisini Bizi yönetenler düşünsün....
Ankara da görev yapan bilişimci Arkadaşlarımızdan gelmek isteyen varsa 0505 883 50 29 dan benimle iletişime geçsin ...
 
Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...

sefatetik' Alıntı:
Çarşamba günü Allah izin verirse EĞİTİM KOMİSYONUNA taşıyacağız durumu.
Gerisini Bizi yönetenler düşünsün....
Ankara da görev yapan bilişimci Arkadaşlarımızdan gelmek isteyen varsa 0505 883 50 29 dan benimle iletişime geçsin ...
:alkis: :alkis: :alkis:
allah razı olsun.
 
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri
Üst