ide'yi cd'ye takınca "disk boot failure" hatası yardım?

Kodla Büyü

gules84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kolay gelsin arkadaşlar;
Bir idari (yazışmalarda kullandığımız)makinamıza format atacaktım.cd sürücüsü bozuk olduğundan başka bir sürücü takıp 1.boot seçeneğini de cd room yaptıktan sonra bilgisayar harddiski görmüyor.ide kablosunu çıkarıyorum. yeniden başlatınca windows başlıyor. ide kablosunu takıyorum, yine "disk boot failure.insert system disk.press enter" uyarısı. tek bir ide kablosu var orta ucu hd'ye bağlı. en uçtaki ise boştaydı zaten kasayı açtığımda. Çalışan cd sürücüye takınca da bu uyarı geliyor. Bios ayarlarından master slave ayarını mı değiştirmem gerek. Eğer gerekse nasıl değiştirebilirim?
Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Bios ayarlarından değil, cd-rom üzerindeki jumper'dan ced-rom'u slave olacak şekilde, hdd'yi master olacak şekilde jumperları konumlandırın.

arkadaşlar başka bir ide kablosu ile cdrom'a bağımsız diğer ideyi anakartdan bağlayınca cd rom oldu,çalışıyor. Ancak şimdi de "boot from cd:" "no emulation" deyip geçiyor.

Yeni bir cd ile deneyin hocam. Bir de cd-rom'u tekrar değiştirmeyi deneyin. Boot edebildiğiniz bir cd-rom'u ve cd'yi deneyin.

cd perfect xp sp3 cd si,sata entegreli.Bilgisayarda sp1 yüklü. sp2 bir cd mi gerekiyor.

gules84 hocam, cd veya cd-rom arızalı gibi görünüyor. Başka bir bilgisayarda cd'yi deneyin, o bilgisayarda boot edebilirseniz, onun cd-rom'unu kullanın. Yine olmadı, cd'yi değiştirin.

hocam sorun halloldu sorun cd de imiş. Multiboot xp cd'si satın aldım bir cafe'den.Onu deneyince format attım. şimdi de mavi ekran hatası alıyorum.Ve bilgisayar açılırken pencereler kısmından sonra siyah ekran geliyor. Ctrl+esc tuşuna basıyorum ki windowsu görsün diye. Sanırım harddiskte sorun var.2005 yılından beri malum :?

Evet hocam dediğiniz gibi hdd'den kaynaklanabilir, bir de kurulum esnasında mavi ekran hatasını en çok ramlerden dolayı aldım.

kafeden xp cd si neden satın alıyosun hocam ya ... kendin indirsene nette 1000 ler ce xp vista windows 7 krack' li iso dosyaları var cd yada dvd ye yazıp kullanabilirsin ...

Geri