IELTS Sınavı hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eda_tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eda_tr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar IELTS sınavına girmeyi düşünüyorum.Bu sınava giren var mı aramızda?Sınavla ilgili ne tavsiyeleri olur ? İnternette biraz araştırma yaptım ama pek faydalı kaynak bulamadım.Önerebileceğiniz herhangi bir kaynak varsa belirtirseniz sevinirim?

çok zor bir sınav oldugunu duymuştum hatta odtü kpds-üds -yds puanlarını kabul etmiyo ama ielts i kabul ediyor karsılastırmayı siz yapın, özelikle writing kısmının cok zor oldugu söyleniyor

YDS'nin zor/anlamsız bir sınav olduğunu düşünen kitlenin şu aralar üzerine gittiği, sınav ücretinin çok yüksek olmasının yanında YDS'ye göre çok daha kolay olduğu söylendiği için popülaritesi artmış bir sınav.

Hatta bu sınavın bu kadar kolay olduğunu söyleyip durmayın, ÖSYM denkliği kaldırıverir ortada kalırız yorumlarına da sıkça rastlayabilirsiniz.

Girmek istememin sebebi hem dil öğrenmeyi sevmem hem de bilişim teknolojileri öğretmeni olarak soğuduğum meslek hayatımda ileride belki yardımcı olur diye ..Zor olduğunu duymuştum aslında çalışmak için toelf kaynakları buldum ..Farkı var mı acaba iki sınavın ? Toefl ve ielts?

eda_tr' Alıntı:
Girmek istememin sebebi hem dil öğrenmeyi sevmem hem de bilişim teknolojileri öğretmeni olarak soğuduğum meslek hayatımda ileride belki yardımcı olur diye ..Zor olduğunu duymuştum aslında çalışmak için toelf kaynakları buldum ..Farkı var mı acaba iki sınavın ? Toefl ve ielts?
ielts ye hiç girmedim ama ielts için girenler daha kolay diyor, ben kpds 92 aldım dil öğrenmenin meb de dil tazminatından başka bir yararı olmadığını biliyorum.

İlerde meb den ayrı belki bir işe yarar diye bu sınavlara girmek istiyorum bende.Kpds 72 aldım bende ama ielts ve toefl derecemi merak ediyorum

@lperen' Alıntı:
YDS'nin zor/anlamsız bir sınav olduğunu düşünen kitlenin şu aralar üzerine gittiği, sınav ücretinin çok yüksek olmasının yanında YDS'ye göre çok daha kolay olduğu söylendiği için popülaritesi artmış bir sınav.

Hatta bu sınavın bu kadar kolay olduğunu söyleyip durmayın, ÖSYM denkliği kaldırıverir ortada kalırız yorumlarına da sıkça rastlayabilirsiniz.
ilk kısma katılıyorum hocam populer bir sınav ancak 2. kısımda farklı düşünüyorum yani ÖSYM sınavın zorluk derecesini biliyor ve ona gore denklik veriyordur, 4 aşamalı bir sınav ve ortalama alınıyor sınavda yani bi kısımdan düşük not alsanız ortalamanız düşüyor o açıdan dezavantajı yüksek, kaldıki kpds den 90-100 alsanız odtü kabul etmiyor ama bundan 6 alsanız ediyor , ilginç ama odtü devletin resmi sınavını kabul etmiyor ! vardır bildikleri :D

gececiler' Alıntı:
@lperen' Alıntı:

ilk kısma katılıyorum hocam populer bir sınav ancak 2. kısımda farklı düşünüyorum yani ÖSYM sınavın zorluk derecesini biliyor ve ona gore denklik veriyordur, 4 aşamalı bir sınav ve ortalama alınıyor sınavda yani bi kısımdan düşük not alsanız ortalamanız düşüyor o açıdan dezavantajı yüksek, kaldıki kpds den 90-100 alsanız odtü kabul etmiyor ama bundan 6 alsanız ediyor , ilginç ama odtü devletin resmi sınavını kabul etmiyor ! vardır bildikleri :D
Devletin resmi sınavının kabul edilmemesi durumu ilginç ama kpds listening, speaking ve writing ölçmüyor bunun için odtü nün kabul etmemesi bana çokta yanlış gelmiyor.

ODTÜ ingilizce bilen adam arıyor, ingilizce testi iyi çözeni değil :D

omd' Alıntı:
ODTÜ ingilizce bilen adam arıyor, ingilizce testi iyi çözeni değil :D
doğrudur ama yüksek lisans yaparken biri odtü ve diğeri boğaziçi mezunu iki arkadaşın ingilizcelerini gördükten sonra önce kendileri bir öğrenseler demedim değil.

Geri