iki pc'yi tek hattan internet vermek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mazzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mazzi

Site Gezgini
Gerekli çizimi ekledim.Bu konuda yardımcı olacak cevapları bekliyorum.

Ekli dosyalar

• hhhh.jpg
    hhhh.jpg
    39.4 KB · Görüntüleme: 1,142
o taktılan alet farklı IP dağıtıyor mu? dağıtmıyorsa ikiside aynı IP kullandıın çakışma olur nete çıkış vermez

Bu aparatla imkansız. Sonuçta paralel bağlanan telefonlar gibi düşünün. İkisinde de aynı şey olur ama diğer telefon öbüründen bağımsız olarak kullanılamaz. Bunda da mantık aynı. Ağ sistemlerinde o aparat nasıl bir amaca hizmet eder bilmiyorum ama eğer tek hattan farklı farklı bilgisayarlara bağımsız internet dağıtılmak isteniyorsa tek çözüm switch'dir..

tek kablo içinden 2 hat geçirebilirsin 1236 tarzında bir bağlantı ile yani 8 kabloyu T.TB.Y.YB ile bir hat geri kalan ile bir hat götürebilirsin, bu olayı bir internetten ben çoğu zamn bunu kullanırım..

yusufpb' Alıntı:
tek kablo içinden 2 hat geçirebilirsin 1236 tarzında bir bağlantı ile yani 8 kabloyu T.TB.Y.YB ile bir hat geri kalan ile bir hat götürebilirsin, bu olayı bir internetten ben çoğu zamn bunu kullanırım..
internet hızında düşme oluyor mu?

Hocam
1) şimdi sen bu iki pc dede internet mi olsun istiyorsun
2) yoksa birbirini görsün yeter mi diyorsun.

Eğer cevabın 1 ise ve switchdede boş yer varsa bir kablo ile 2 pc ye net verebilirsin ki bu bence en kolay yol. Çünkü Rj45 jakın içindeki 1,2,3 ve 6. sıradaki yerlerde kablo olsun nete girer. 8 renkten oluşan kabloların 4 tanesine bir jak çak, diğer 4 tanesine bir jak çak. switche tak. Pc lern ordada aynı renkteki yerlere çak. İşlem tamam. 2 pc dede net var ve switch sayesinde birbirini görür.

Yok cevabın 2 ise zaten direk bir kablo ile 2 sini bağlaman yeterli.

Bilmem anlatabildim mi _? :idea:

yusufpb' Alıntı:

Çözümü hocam söylemiş.

the_korsan' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:

Çözümü hocam söylemiş.

bu şekilde kullanabilirsin yada bir ethernet kartını daha pcnin birine takıp oradan paylaşım yapılabilir.

elinizdeki alet, sadece kabloyu uzatmak amacı ile ek yapmaya yarar swich olmadan bu şekilde interneti dağıtamazsınız.

amacını anlayabilmiş değilim hocam ama dört portlu bir modem al ikisinide aynı modeme bağla yada arkadaşın birinini dediği gibi birisine iki eternet bağla bilgisyarı bilgisayara bağla

Geri