iki ses kartı

Kodla Büyü

alperatabek

Site Gezgini
müdür yardımcısının bilgisayarına arkadaşın biri ses kartı takmış, bilgisayarın kendi ses kartı anakarta entegre..ikisinin sürücüsü de yüklü.. birisi fortemedia(c media) diğeri realtek ac97.. şimdi windows ses ayarlarına giriyorum ses en az da yani ses alamıyoruz ayarı değiştirmiyor, ses sürekli en kısıkta duruyor..zil bile çalamıyoruz ne yapmak gerek?

Bios a girip anakart ile gelen ses kartını disable yapman gerekiyor. Daha sonra windows ta ses çıkış aygıtı olarak yeni ses kartını seçmen gerekiyor. Windows taki bu ayarı yapmadıysan ses - mikrofon v.s olan yerde , eski ses kartını göreceksin.. Eski ses kartına tıkladığında ikinci seçenek olarak altta yeni ses karını aktif yapman lazım.

ya bios a girdim other onboard device seçeneği var, bunu disable yapınca diğer onboard aygıtlarla gitmesin..ses için özel bi seçenek yok??

A+bilisimci' Alıntı:
ya bios a girdim other onboard device seçeneği var, bunu disable yapınca diğer onboard aygıtlarla gitmesin..ses için özel bi seçenek yok??

Hocam giderse gitsin - denemeden bilemezsin - elini korkak alıştırma .

Baktın olmadı yine enable yaparsın olur biter. Ekran kartı da onboard ise ikisinin ayrılmış olması lazım gelir.

bilgisayar işi deneme yanılma işi hocam, oziie hocamında dediği gibi yapmadan bilemezsin

onboard PCI device seçeneğini açınca onboard audio device seçeneği çıktı disable yaptım..son takılan kartı win ses ayarlarından seçtim..sorun yine çözülmedi arkadaşın biri bios release diye bir programla düzeltmiş, artık zilimiz çalıyor..

Geri