ikili öğretim yapan okullarda BT Rehber Öğretmeni Haksızlığı

Kodla Büyü

formator2324

Site Gezgini
Yeni yayınlanan BT Rehber Öğretmeni görevlendirmeleri ile ilgili , ikili öğretim yapan okullarda 2 Bt Öğretmeni varsa görevlendirilebilir deniliyor.Peki 2 öğretmen görevlendirlmeyen okullarda BT Rehber öğretmeni hem sabah hem öğleden sonra gelecekken, 2 öğretmenin görevlendirldiği okullarda ise biri sabah biri ise öğleden sonra gelecek diyor.Peki tek öğretmenin olduğu okuldaki BT Rehber Öğretmenine haksızlık olmuş olmuyormu.Çünkü haftalık ders programlarıyla ilgili olarak Bt dersi kaç 6 saat varsa geriye 24 saatini BT Rehberliği olarak ders dağıtım çizelgesinde doldurulacak.Bu doldurulurken idarenin insafına kalmış isterse hepsini 8-5 mesai saati içerisine yayabilir.istersede belirli saat aralığına dağıtabilir.Bu sorun nasıl çözülecek.YAda bu sorunu benim bakışımla düşünen diğer arkadaşalar da aynı fikirdelermi?

8. maddeyi oku hocam.
Sabahçı öğlenci kavramı var. 8-5'i nereden çıkardın?
sabah 8 de ders başlar, 13.00 da biter. BT Rehberliği ders programına yazılacak. Ders programını yapan idareci istediği kadar yaysın. Ders görevi ve BT Rehberliği görevin haftada toplam 30 saat. Boş saatin yok yani full dolusun. Yaysın yayabildiği kadar :)

formator2324' Alıntı:
Yeni yayınlanan BT Rehber Öğretmeni görevlendirmeleri ile ilgili , ikili öğretim yapan okullarda 2 Bt Öğretmeni varsa görevlendirilebilir deniliyor.Peki 2 öğretmen görevlendirlmeyen okullarda BT Rehber öğretmeni hem sabah hem öğleden sonra gelecekken, 2 öğretmenin görevlendirldiği okullarda ise biri sabah biri ise öğleden sonra gelecek diyor.Peki tek öğretmenin olduğu okuldaki BT Rehber Öğretmenine haksızlık olmuş olmuyormu.Çünkü haftalık ders programlarıyla ilgili olarak Bt dersi kaç 6 saat varsa geriye 24 saatini BT Rehberliği olarak ders dağıtım çizelgesinde doldurulacak.Bu doldurulurken idarenin insafına kalmış isterse hepsini 8-5 mesai saati içerisine yayabilir.istersede belirli saat aralığına dağıtabilir.Bu sorun nasıl çözülecek.YAda bu sorunu benim bakışımla düşünen diğer arkadaşalar da aynı fikirdelermi?

Hocam dediğinizi çok iyi anlıyorum. Dediğiniz gibi bir uygulamaya giderse idare, isteğe bağlı olan ve valilik görevlendirmesiyle yapılacak olan BT rehber öğretmenliğini istemediğinizi belirtirsiniz. Her şeyi idarenin insiyatifine bırakmamak lazım.
Aşağıdaki sayfada verilen ikinci örnekteki gibi olursa diyorsunuz sanırım:
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/yeni-b-t-rehber-ders-programi-t96746.html

mystreous' Alıntı:
8. maddeyi oku hocam.
sabah 8 de ders başlar, 13.00 da biter. BT Rehberliği ders programına yazılacak. Ders programını yapan idareci istediği kadar yaysın. Ders görevi ve BT Rehberliği görevin haftada toplam 30 saat. Boş saatin yok yani full dolusun. Yaysın yayabildiği kadar :)
8.maddeyi çok iyi okudum hocam.orada görevin eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor ve sabah-öğlen olmak üzere her bir devre için ayrı bir öğretmen görevlendirilebiecek deniyor.
1. eğitim öğretim ikili öğretimlerde sabah 7.00-12.00 ve 12.00-17.00 saatleri arasında yapılıyor.
2.Tek öğretmen görevlendirilirse sabah mı gelecek öğlenmi burda bir soru işareti var?
3.Eğer ders dağıtımı hem sabah hemde öğleden sonra var ise BT Rehber Öğretmeni dersi olduğu ve Rehberlik saaatinin olduğu saatlerde okulda bulunacaksa demek oluyorki ya okulda bekleyecek yada dersi olduğu saatlerde ha bire gidip gelecek saat 5 e kadar.

Hocam o işin önünü alamazlar. Bir arkadaş sanırım espri yollu program paylaşmış. Amiral battı oynar gibi. Hiç bir idareci bu adam hangi saatlerde görevli diye takip edip görev versem diye fırsat kollamayı göze alamaz. Hocam şuna bakar mısın dediğinde, bu saatim boş diğer saat gelin denir ki böyle rehberlik olmaz. Ayrıca bt rehber öğretmenliği tek okula çıkarsa ortaokulsa dersleri sabah ilkokulsa öğleden sonraya dağıtmak zorunda. Kaldı ki iki okula görevlendirdilerse yine de toplam saatimiz belli. Diğer derslerle çakışma ihtimali olmadığı için bizim programımıza göre blok yapma yoluna gideceklerdir.

cevap basit idare programı baştan yapacak derslerini en erken 9 en geç 15.00te bitecek şekilde ayarlayacak ve sizde hem sabahçılara hem öğlencilere faydalı olacaksınız branşınız nedir

unknownrealmman' Alıntı:
formator2324' Alıntı:

Hocam dediğinizi çok iyi anlıyorum. Dediğiniz gibi bir uygulamaya giderse idare, isteğe bağlı olan ve valilik görevlendirmesiyle yapılacak olan BT rehber öğretmenliğini istemediğinizi belirtirsiniz. Her şeyi idarenin insiyatifine bırakmamak lazım.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/yeni-b-t-rehber-ders-programi-t96746.html

hocam başvuru yapılmadan önce idarenin ders programını nasıl yapacağını nerden bilecez.Bunu ancak idareyle anlaşıp konuşmak lazım idarede yarım günü kabul edeceğini sanmıyorum.Ayrıca başvurmak istemezseniz diyorsunuzda zaten ek ders alamıyoruz ders yok diye hangi öğretmen istemezki bunu merak ediyorum.sizin tuzunuz mu kuru paraya ihtiyacınızmı yok yoksa?

Ben neden formatörlüğü istiyorum biliyor musunuz? Formatör olmasam bile ister istemez bir takım işlerle diğer branş arkdaşlarıma göre daha fazla efor sarfediyorum zaten. Bari ekdersimi alayım bunun için diyorum. Bu yüzden formatörlüğü seçiyorum.

Yoksa kesinlikle yaptığım işin karşılığı sayılabilecek bir ücret de aldığımızdan da söz edemeyiz.

vikvik' Alıntı:
cevap basit idare programı baştan yapacak derslerini en erken 9 en geç 15.00te bitecek şekilde ayarlayacak ve sizde hem sabahçılara hem öğlencilere faydalı olacaksınız branşınız nedir
hocam iyi diyorsunuzda bakalım idare bunu kabul edermi.program değiştirmek kolay değil.Ayrıca benim olduğum okulda 2 bt öğretmeniyiz.Ben dersleri 9 a alın dersem diğer öğretmenede dağınık dersler kalır ve hergün gelir.2 günü boş ise her günü dolar.ha yeniden değiştirin programı derseniz dediğim gibi zaten bi kaç kez değişen programı bi daha değişirlermi yoksa verdiğimiz saate geleceksinizmi der orası meçhul.

netame' Alıntı:
Hocam o işin önünü alamazlar. Bir arkadaş sanırım espri yollu program paylaşmış. Amiral battı oynar gibi. Hiç bir idareci bu adam hangi saatlerde görevli diye takip edip görev versem diye fırsat kollamayı göze alamaz. Hocam şuna bakar mısın dediğinde, bu saatim boş diğer saat gelin denir ki böyle rehberlik olmaz. Ayrıca bt rehber öğretmenliği tek okula çıkarsa ortaokulsa dersleri sabah ilkokulsa öğleden sonraya dağıtmak zorunda. Kaldı ki iki okula görevlendirdilerse yine de toplam saatimiz belli. Diğer derslerle çakışma ihtimali olmadığı için bizim programımıza göre blok yapma yoluna gideceklerdir.
E peki hangi saatlerde orada bulunacaz eğer ders programına göre iş yapmıyacaksak.çalışma saatimiz ne olur?

program değişir tabi herkes için değişiyor bide sizin için değişsin progmatic kurun kendiniz yapın üşeniyorlarsa

formator2324' Alıntı:
netame' Alıntı:
E peki hangi saatlerde orada bulunacaz eğer ders programına göre iş yapmıyacaksak.çalışma saatimiz ne olur?
2 yıl önce 4 ve 5. sınıflarda dersim varken 6-7-8 lere sabahtan giriyordum, 4. ve bazı 5. sınıflara öğleden sonra dersim vardı. Sabah dersim bittiği zaman bazen öğleden sonraki dersime kadar 3-4 ders boşluğum oluyordu.

Yine aynı durum olur. Ama hangi saat derse gireceğimiz hangi saat rehberlik yapacağımız belli olmalı, yeni yazıdaki tanımlar bunu gerektiriyor. BT rehberlik saatlerinin haftalık ders programına dağıtılacağı ifadesi ortaokul ya da ilkokul hangi okulun kadrolu öğretmeniysek buna göre netlik kazanacak. Sabahtan ya da öğleden sonraya ders dışı rehberlik saatlerini dağıtmak zorundalar. Olurda dediğiniz gibi hem sabaha hem öğleden sonraya dağıtırlarsa bt rehberlik saatlerinde sınıf meşgul etmeyeceğimiz ve diğer öğretmenlerin programıyla çakışma ihtimalimiz olmadığı için bt rehberlik saatlerini toplu halde yerleştirmeleri gerekir. Aksi halde hem rehberlik hizmeti almak için bizim okulda olduğumuz saatleri takip etmek zorunda kalırlar hem de aşağıdaki gibi bir program insafsızlık olur. Olabilirliğine ihtimal vermiyorum.

formator2324' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:
formator2324' Alıntı:

hocam başvuru yapılmadan önce idarenin ders programını nasıl yapacağını nerden bilecez.Bunu ancak idareyle anlaşıp konuşmak lazım idarede yarım günü kabul edeceğini sanmıyorum.Ayrıca başvurmak istemezseniz diyorsunuzda zaten ek ders alamıyoruz ders yok diye hangi öğretmen istemezki bunu merak ediyorum.sizin tuzunuz mu kuru paraya ihtiyacınızmı yok yoksa?

Hocam tuzunuz kuru derken? Size yardımcı olmaya çalışıyorum. Önce görevlendirme yazısı gelecek, sonra program yapılacak nereden bileceğiz diyorsunuz ya buna da cevap yazayım tuzunuz kuru demezseniz:
...... ortaokulu müdürlüğüne
.... tarihinde valilik oluruyla yapılan BTR görevimden istifa ediyorum
Gereğini arz ederim.

Merhabalar, önceden de konuşulmuştur belki. Benim okulum sabah ortaokul, öğleden sonra ilkokul. Kadrom ortaokulda bulunuyor. Ders programında öğleden sonraya BT rehberliği yazabilir mi? Böyle birşey mümkün müdür?

fcig' Alıntı:
Merhabalar, önceden de konuşulmuştur belki. Benim okulum sabah ortaokul, öğleden sonra ilkokul. Kadrom ortaokulda bulunuyor. Ders programında öğleden sonraya BT rehberliği yazabilir mi? Böyle birşey mümkün müdür?
kendiniz söylüyorsunuz hocam biri ilkokul biri ortaokul, bu 2 farklı okul demektir ve 2. okul görevlendirmesi ancak birinde ders birinde btr şeklinde olabilir

mystreous' Alıntı:
8. maddeyi oku hocam.

Hocam ama ayarı kaçırmayalım, yaymasın yayabildiği kadar, örnek vereyim;
6-7-8 ler sabahçı, 5ler öğlenci, seçmeli dersler hala karmaşık ama son saatler olarak düşünün yani çıkış saati 17.50 ve bir günde 18,35 gibi...
Yaymak istenirse eğer yayılabilir, ama yer mi...
Şimdi ben fatihin geldiği bir liseye gitsem, kendi okulumda da seçmeli derslerde 4 gün son saatlerde 13-14de olsa???

Öncelkle ikili öğretimden kastınız önemli

1- Kurumunuz ortaokul ve 5-6. sınıflar sabah 7 ve8ler öğleden sonra mı geliyor?

2- Yoksa ortaokul sabah ilkokul öğleden sonra mı?

4+4+4e göre artık 1. maddedeki durum ikili öğretimdir. 2. madde ikili öğretim değildir. Bu, aynı binayı kullanan iki kurumdur. Sizin kadronuz ortaokuldadır. İlkokul sizi ilgilendirmez. İdare ilgilendirir diyebilir ama 657 sayılı kanunun 90. maddesini açık açık gösterin. Bir kişinin üzerinde aynı anda iki görevlendirme olmaz. Sizin ilkokula da bakmanız için orası da ayrı bir kurum olduğu için resmi yazı gerekir ki bu da ortaokulda siz görevlendirilmişken imkansızdır.

Bu başlıkları okuyan idareciler varsa zaten mesai saatlerinin uzatılabilceğini düşünüyorlardır. Yapmayın arkadaşlar zorla 8-5 mesai yaptırmak istiyorsunuz. Türkiye de bir okula sabahcı öğleci btr olacak, bense 8 - 5 mesai yapıcam? Böyle bir şey mümkün mü ya. Nasıl bu yazıdan böyle sonçlar çıkarıyorsunuz, hayretle izliyorum valla :verymad:

netame' Alıntı:
formator2324' Alıntı:
netame' Alıntı:
2 yıl önce 4 ve 5. sınıflarda dersim varken 6-7-8 lere sabahtan giriyordum, 4. ve bazı 5. sınıflara öğleden sonra dersim vardı. Sabah dersim bittiği zaman bazen öğleden sonraki dersime kadar 3-4 ders boşluğum oluyordu.

Yine aynı durum olur. Ama hangi saat derse gireceğimiz hangi saat rehberlik yapacağımız belli olmalı, yeni yazıdaki tanımlar bunu gerektiriyor. BT rehberlik saatlerinin haftalık ders programına dağıtılacağı ifadesi ortaokul ya da ilkokul hangi okulun kadrolu öğretmeniysek buna göre netlik kazanacak. Sabahtan ya da öğleden sonraya ders dışı rehberlik saatlerini dağıtmak zorundalar. Olurda dediğiniz gibi hem sabaha hem öğleden sonraya dağıtırlarsa bt rehberlik saatlerinde sınıf meşgul etmeyeceğimiz ve diğer öğretmenlerin programıyla çakışma ihtimalimiz olmadığı için bt rehberlik saatlerini toplu halde yerleştirmeleri gerekir. Aksi halde hem rehberlik hizmeti almak için bizim okulda olduğumuz saatleri takip etmek zorunda kalırlar hem de aşağıdaki gibi bir program insafsızlık olur. Olabilirliğine ihtimal vermiyorum.

Ders programı iyiymiş :D
Bu şekilde yapmayı göze alırsa idare de boş derste gelip birşey isterken kaç kere düşünür bilmiyorum.Sizin dediğiniz gibi ben yapamam bu boş saatim denir.gıcıklık tek taraflı yapılmaz yani:)

Geri