formator2324' Alıntı:
netame' Alıntı:
Hocam o işin önünü alamazlar. Bir arkadaş sanırım espri yollu program paylaşmış. Amiral battı oynar gibi. Hiç bir idareci bu adam hangi saatlerde görevli diye takip edip görev versem diye fırsat kollamayı göze alamaz. Hocam şuna bakar mısın dediğinde, bu saatim boş diğer saat gelin denir ki böyle rehberlik olmaz. Ayrıca bt rehber öğretmenliği tek okula çıkarsa ortaokulsa dersleri sabah ilkokulsa öğleden sonraya dağıtmak zorunda. Kaldı ki iki okula görevlendirdilerse yine de toplam saatimiz belli. Diğer derslerle çakışma ihtimali olmadığı için bizim programımıza göre blok yapma yoluna gideceklerdir.
E peki hangi saatlerde orada bulunacaz eğer ders programına göre iş yapmıyacaksak.çalışma saatimiz ne olur?
2 yıl önce 4 ve 5. sınıflarda dersim varken 6-7-8 lere sabahtan giriyordum, 4. ve bazı 5. sınıflara öğleden sonra dersim vardı. Sabah dersim bittiği zaman bazen öğleden sonraki dersime kadar 3-4 ders boşluğum oluyordu.
Yine aynı durum olur. Ama hangi saat derse gireceğimiz hangi saat rehberlik yapacağımız belli olmalı, yeni yazıdaki tanımlar bunu gerektiriyor. BT rehberlik saatlerinin haftalık ders programına dağıtılacağı ifadesi ortaokul ya da ilkokul hangi okulun kadrolu öğretmeniysek buna göre netlik kazanacak. Sabahtan ya da öğleden sonraya ders dışı rehberlik saatlerini dağıtmak zorundalar. Olurda dediğiniz gibi hem sabaha hem öğleden sonraya dağıtırlarsa bt rehberlik saatlerinde sınıf meşgul etmeyeceğimiz ve diğer öğretmenlerin programıyla çakışma ihtimalimiz olmadığı için bt rehberlik saatlerini toplu halde yerleştirmeleri gerekir. Aksi halde hem rehberlik hizmeti almak için bizim okulda olduğumuz saatleri takip etmek zorunda kalırlar hem de aşağıdaki gibi bir program insafsızlık olur. Olabilirliğine ihtimal vermiyorum.