Hocam 2 yıl önce bende sizinle aynı durumdaydım, o kadar çok kafam karışıktı ki anlatamam, 1 ay kadar araştırdım. En başlarda kamu yönetimi, iktisat, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, adalet(önlisans) bölümleri arasında gidip geliyordum. Kaymakam, avukat, öğretim görevlisi, ekonomist, diplomat vb. meslekleri araştırıp, hangisinin bana daha uygun olacağını ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini araştırdım. O kadar çok uğraştığımı hatırlıyorum ki, kpss hukuk, iktisat, uluslararası ilişkiler, ekonomi vb. soruları indirip çözmüştüm. Forumları okuyup tek tek mesleklerin yol haritalarını belirlemiştim. En sonunda verdiğim karar: öğretim görevlisi ve avukat haricindeki mesleklere ulaşmak çok meşakkatli ve bana biraz gerçek dışı geldi. Daha sonra avukat olmak istemediğimi de fark edince geriye sadece öğretim görevlisi kaldı.
Bu kez böte'den hiç düşünmediğim için, hangi bölümden öğretim görevlisi olmam gerektiğini düşündüm
. Hedefime ulaşırım ya da ulaşamam ama okuduğum bölümden en azından zevk almalıydım, ilgimi çekmeli ve genel kültürüme katkı sağlamalıydı. Yoksa işkence gibi gelebilirdi. Lafı fazla uzatmadan 2 bölüme indirdim, Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji, karar vermekte zorlanmıştım ama şu anda Uluslararası İlişkiler 3.sınıf'tayım ve çok memnunum, ileride hedefime ulaşamasamda zevkle okuduğumu söylemeliyim.
Uluslararası İlişkiler bölümünde ne ararsan var: siyaset, hukuk, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, tarih(özellikle siyasi tarih), psikoloji, sosyoloji ......
Sonunda hedefime ulaşamasamda asla pişman olmayacağım bir bölüm seçmişim.
Karar verirken ilgi alanlarınızı ön planda tutup ona göre karar verin. Herkesin ilgi alanları farklıdır. Ben özellikle siyaset ve ekonomi derslerini okurken çok hoşuma gidiyor. 2 yıl içinde genel kültürümün çok ciddi arttığına inanıyorum. En küçük bir tartışmada bile verilerle konuşabiliyorum
Okulda hergün siyaset, ekonomi, tarih konuşmaya başladım