ilçe mem mi okul mu?

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım ilçe mem de çalışmak mı(büyük ihtimalle formatör olarak) yoksa okulda 16 saat derse girmek mi daha iyi? böyle bir seçeneğiniz olsa hangisini seçerdiniz? neden?

İlçedekilerle olan ilişkine bağlı,
İlçe MEM de Elektronik Memur olma riskinin olabileceğini düşün. Şube müdürlerinin yaklaşımlarındaki samimiyet çok önemli. İlçenin kapasitesi de önemli faktör. Müdürleriniz Tuhafiyeci,Lokanta vs açılışı gibi yerlerde olur. Sizden de fotoğrafları web koy, yakışıklı olsun diyebilirler.
En önemlisi şu: Biz ne görev veriyorsak onu yapacaksın derler. Yok efendim görev tanımıymış, Formatör şunları yaparmış tanımazlar.
Bol bol yazıcı tamiri, Msn yükle, O.S yükle,Program var mı? Memurlar Excelde tablo çizemedim yap,Wördde yazamadıö yaz.. vs angaryalar seni bekleyebilir.
Hatta Bilgisayarı senden çok daha iyi kullandığını söylecekler de karşına çıkabilir.
Karar senin.......

paraya çok ihtiyacım varsa ilçe meme giderim ama para ihtiyacım yok diyorsan 16 saat tabiki. ama ilçe mem dede çok fazla bir iş çıkmaz. her şeyi yoluna sokarsın ilk bir hafta sonra rahat

Hocam arasıra azar yesem sorun etmem, dedikodular beni etkilemez ve insanların beni kullanmasına zaten alışığım diyorsan. Tatillerde size fazla ise ilçe derim :)

monat' Alıntı:
Hocam arasıra azar yesem sorun etmem, dedikodular beni etkilemez ve insanların beni kullanmasına zaten alışığım diyorsan. Tatillerde size fazla ise ilçe derim :)

askerden yeni geldim hocam.oradada yazıcıydım bayağı kullanıldık diyelim :) tatil olarak ise yaz tatili mi kesinlikle vermem zaten geçen ya tatil etmedim. ilçe memi özetleyecek olursam çok fazla işi bilen yok sayılır.geçen sene formatörlük yapan bu sene yapmak istememiş, ve milli eğitiim müdürü bana seni buraya alabilirim dedi . aslından milli eğitim pek içime sinmiyor en azından bu dönem biraz dinlenmeye ihtiyacım var. mem'den naıl paçayı sıyırırım diye düşünmüyoda değilim :)

farukdogu' Alıntı:
paraya çok ihtiyacım varsa ilçe meme giderim ama para ihtiyacım yok diyorsan 16 saat tabiki. ama ilçe mem dede çok fazla bir iş çıkmaz. her şeyi yoluna sokarsın ilk bir hafta sonra rahat

paraya ihtiyaç herkesin vardır aslında ama bekar olduğum için bu dönem idare edebilirim en azından o yüzden okulu istiyorum diyebilirim ama gelde bunu mem müdürüne anlat işte sıkıntı orda :)

İlçe Mem de Ar-Ge biriminde çalışmıştım sayın hocam.
Kesinlikle okul derim
İlçe memlerde sorun bitmez.
Uyanık memurlar işlerini sana yıkmaya bile çalışırlar.
Sen de birz işleri iyi yaparsan şube müdürleri bütün işi sana yıkarlar. Sadece popülerliğin artar. Sen herkesi tanırsın herkeste seni..
İşlerini kolayca hallettirebilirsin...
Ama yine de okul daha iyidir..

ilçe ya da il mem lerin tek olumlu yönü çevren artar.bürokratik her işini kolayca hallettirebilirsin.helede kaldığın yerde tamamen kalıcıysa eş durumları istediğin yerde okullar önüne tepsiyle sunulur ve fakat okuldan on kat daha yorucu ve daha yoğundur.okulda kafan rahat olur ama çevren olmaz.

angaryaları severim dersen sorun yok. İstemiyorsan müdüre de ben askerde çok yoruldum psikolojim ii değil biraz rahatlamam lazım de sıyır gitsin

Yapım gereği "hayır" demekte zorlanan biriyim aslında. yani oraya gidince üzerime bayağı iş yıkılacağı kesin. hem geri çeviremiyorum genelde insanları hem de çalışmayı seven biriyimdir. Ama en azından bu dönem yoğunluk istemiyorum diyebilirim. okulda kalıp kafamın rahat olması ve dinlenerek bi dönem geçirmem benim için çok iyi olacaktır.
Geçen sene ki müdürüm yaktı başımı aslında o tavsiye etmiş beni ilçe milli eğitim müdürüne. bakalım ama hayırlısı nasıl olacak zamana bırakalım. ilçe memler de veya arge- sodes gibi kaymakamlıkta çalışan hocalarım varsa ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. teşekkürler

pawofeagle' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
ilçe memmi uzak dur hocam
neden hocam ? biraz daha açıklarsanız sevinirim

arkadaşlar yukarıda izah etmişler zaten hocam... Tüm işleri yıkmak için bir numaralı kişi siz olursunuz... Hocam şunu yazın ..Hocam bu yazıyı yazın vs...

Okulda en azından işiniz belli ...

Okulda bir müdür, bir kaç müdür yardımcısı ve öğretmenlerle muhatap olursun. İlçede ise elini sallasan X müdürü, şefi, amirine çarpar. Çoğunun da teknolojiyle arası pek iyi değildir. İlçe mem inizdeki personel sayısını ve nasıl kişiler olduklarını bilmiyorum ama okuldaki formatörlükten az angaryası olacağını düşünmüyorum.
16 saat dersiniz varsa 2 saat ek ders alırsınız ilçeye gitseniz 500 TL gibi bir karınız olur. 8-5 orda durmak her gün dışarıda yemek yemek gibi fazla masraflarınız olur. Okulda dersleri bir kaç güne sıkıştırabilirseniz boş gününüz olur, formatör de değilseniz dersiniz bitince çıkar gidersiniz.
Gitmenizi önermiyorum.

Mem müdürüne; askerden yeni geldim, okulumu öğrencilerimi özledim, sivil hayata daha alışamadım ... :) Sağlam gerekçeli bir senaryo kurup görev almak istemediğinizi belirtin.

Hocam ruh sağlığını bozmak istemiyorsan okulunda kal. İlçede angarya işlerden kurtulamazsın. Okulunda kendi işini yaparsın.

Hocam milli eğitimde ne işiniz var, zaten milli eğitimin size ek ders ödemesi diye bişey sözkonusu değil.Yönetmelikte böle bişey yok.Sadece sizi arge gibi valilik oluru ile oraya alırsalar ödeyebilirler.Kaymakamlık oluruyla ek ders ödeyemezler

Geri