ilçe Miili Eğitimde Btr olarak çalışmak

Kodla Büyü

bilgisayarcım

Aktif Üye
okulumda norm fazlası bilişim tek öğretmeniyim. İlçe milli eğitime btr öğretmeni olarak görevlendirildim. ilçe btrö ne yapar? hangi evraklara ihtiyacı vardır? bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Allah (cc) yardımcınız olsun. Sıkıntılı yer. Üzerinize vazife olmayan bir sürü iş çıkar. Resmiyet dışındaki işleri de yaparsınız, kişisel konularda da yardımcı olursunuz, kimseye yaranamassınız. Resmiyet dışındaki işlerde ''şu an müsat değilim'' , ''biraz işim var'' , ''benim görevim değil'' derseniz sizden kötüsü olmaz. Kendi yaşantımdan ve gözlemlerimden aktardım. İnşallah sizinki farklı olur.

Aklı olan il/ilçe memlerden uzak durur :) okul gibisi var mı! :+1:

benim görevim değil diyemezsin bu birrr
siyaset ehli gıldır gıcık adamlar var artis artis tepende amircilik oynarlar bu ikiiiii
en alt kademede fotografcılıktan tutt taaa seni kartus doldurmaya bıle suruklerle bu üüüçççç

ben 1.5 yıl calıstım ama basımda adam akıllı amırlerım vardı.bızden sonra gelenlere duman attırdılar buda doorrrt cay bıle tasıyanı gordum mudurum mudurum hocam hocam dıye

hımmm. allah yardımcım olsun o zaman. belki bayan olduğum için çok fazla işe koşmazlar diye düşünüyordum. umarım yanılmam.

bişey dedikleri zaman ben pek anlamam deyin kurtulun.herkesin yapabileceği işlere karışmayın kısaca bilmiyorum diyin.sadece sizin yapabileceğiniz işleri yapın

Sayın Hocam,

Başta bir sıkıntı olmaz. 3-5 ay sonra.

Size soruların Soru : Ne iş yaparsın?

Sizin vereceğiniz Cevap : Her işi yaparım.

İyi çalışmalar.

İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne BTR görevlendirmesi diye birşey görevlendirme esaslarında yok,
olmayan birşey üzerinden sizi böyle görevlendiriyorlarsa iki ihtimal var
a) bilgililer ama kanunsuzlar ben yaparım olur kimse karışamaz diyorlar
b) cahiller daha bir yazıyı adam gibi okumaktan acizler

iki durumda da ya cahille ya kanunsuzla aynı mesaiyi paylaşacağınıza göre allah sabır versin sayın hocam.

Argeci olarak 2 yıl çalıştım. 1,5 yılı MEM'den uzak bir ek binada geçti sadece biz vardık ve çok rahattık. Sonra asıl MEM binasına geçtik ve bunaldık. 1 dönem anca sabrettik. Heryere giderken haber ver, her işi yap. En kötüsü insan kendini resmen memur gibi hissediyor :) Okulda ise öğretmen gibi.

Geçen sene Arge de görevlendirildim, bu sene Mebbis biriminde. Web sitesini güncelliyorum, e-postaları müdüre ulaştırıyorum, bana havale edilenlerin gereğini yapıyorum (Okullardan fatih projesi, mebbis, iletişim bilgileri gibi benim alanımda olan konularda veri toplama, birleştirme işleri), okulların web siteleri ile ilgili problemler, güncelleme kontrolleri, okullarda e-posta sorunu olursa (kota aşımı gibi) yardımcı oluyorum, brifing ve stratejik planı şef hazırlıyor, ben görsel olarak düzenliyorum, sunuma ve basıma hazır hale getiriyorum. Antetli kağıt, MEM'e ait kapaklı dosya tasarımı, bazı toplantılar için sunumlar gibi ekstra işler oluyor. Memur arkadaşların karşılaştığı sorunlarda yardımcı oluyorum, çok kalabalık değiliz. Boş vaktim oluyor. Arkadaşlar çalışırken boş oturmak hoşuma gitmediği için e-posta ile veri topladıkları konularda -istersem- yardımcı oluyorum. Hep Mem de olduğum için bazı komisyonlara yazıyorlar, toplantılara katılıyorum.
Görevlendirmem yapılmadan önce müdür bey arkadaşları uyarmış o öğretmen siz memursunuz sakın kendinizle bir tutmayın, saygısızlık etmeyin diye, her ortamda sağolsun memurlardan farklı tuttuğunu belli eder, bir de ilk başlarda bir memurun laubali tavrına tepkimi koydum kulaktan kulağa duyuldu, o memur da diğerleri de tersimi görmüş oldu, o da onlara yetti. Kadın olmam da yüz göz olmanın önüne geçiyor, seviyeyi korumakta işime yarıyor.
okyanus41 hocama katılıyorum. Sınıfta olmanın tadı yok, ama benim kadrom halk eğitimde akşam kursları, açılmayan kurslar, alınamayan ek dersler yüzünden anne olana kadar duygusal olarak tercih ediyorum milli eğitimi. :oops:

ist_koord' Alıntı:
İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne BTR görevlendirmesi diye birşey görevlendirme esaslarında yok,

iki durumda da ya cahille ya kanunsuzla aynı mesaiyi paylaşacağınıza göre allah sabır versin sayın hocam.

:puhaha: ahada cevap :alkis:

ben iki yıl memde bile değil valilikte çalıştım. sana şöyle tek cümlede özetleyeyim.
etrafındaki mesai arkadaşlarının hepsini okulunuzdaki (kötü) bir memurun ortalamasına göre düşün. sabah 8 den akşam 5 vakit geçirmek bir satır yazı yazarken dünyaları fethetmek edasına kapılmak gibi.
kolay gele

ist_koord' Alıntı:

teşekkür ederim hocam. ama valilik oluru var.

hocam ben bir dönem il eğitici olarak ilçe memde çalıştım. o hariç,
toplamda 6 yıl kadar haftanın 2-3 günü ilçe mem için çalıştım, orada bulunmak koşulu ile ,
sabah girerken imza, çıkarken imza,
en son şahit olduğum ,eline karalama kağıdında verilmişlik yazıyı 10 satırlık 3 saatte bitiren memur tanıyorum. ve ne enteresan ondan iyisi yoktu.
uzatmayayım. şimdi bunu niye yazdımsa.
okul formatörün yaptığı işlerden rapor tut, günlük tarzında da olabilir,
yalnız plansız öğretmen olmaz, bir dönemlik plan hazırla,
ayrıca sizi görevlendirdi iseler yapmanız istenen ayrıca işler olabilir, bazı okullara BT rehberlik amaçlı gitmek gibi,
ilçe mem'le görüş, veya kendin yardımın olabilecek okullara haftalık birkaç gün iste, mesela, A okulu teknik donanım altyapısı çok iyi haftanın ilk günü, B lisesi Çarşamba, perşembe gibi, diğer iki gün ilçe mem
veya
bu okullara yarım gün gidersin.

Ayrıca ne yapman gerektiği konusunda il eğiticileri telefonla ara ve sor, nasıl bir plan hazırlamalı ve kime onaylatmalıyım.

bende çok çalıştım hocam herşeyden önce iyi bir tecrübe oluyor sizin için ama sıkıntıları da büyük. eğer kendiniz faaliyetlere başlamayıp da birilerinden iş beklerseniz olay kopmuştur demektir. orada niçin olduğunuzu ortama hissettirmelisiniz. ben teknik konularda sorun geldiği zaman şöyle göz ucuyla bakardım uzun bir iş ise teknik servisi kendim arayıp yönlendiriyordum ve keyfime bakıyordum. yani sıkıcı olup olmaması size bağlı demek istiyorum.

bilgisayarcım' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

teşekkür ederim hocam. ama valilik oluru var.
Sayın Hocam;

Valinize selam söyleyin bakanın oluru yok sizin BTR olarak okul dışında bir yerde çalışmanızda vali nasıl onay verebilir ki siz o selamı valinize de söylemeyin Vali ne bilir efendim açıp yönetmelik mi okur siz hazırlarsınız çok sıkıntılı bir durum varsa çağırır bu neye göre yapılıyor diye sorar onu da kişi kişi sormaz iş için sorar ikna olursa imzayı atar. O sebeple öğretmenlerin dilekçe hakkı vardır ki birşey kanuna-yönetmeliğe aykırı ise şikayet edebilsin ve iptalini istesin diye.

Bende size nezaketinizden dolayı teşekkür ederim umaırm vali herhangi bir arkadşaımızı herhangi bir umumi tuvaletin gişesine(Valiliiğe bağlı olmak kaydıyla) memur olarak BTR yaparsa çıkıpta birileri bunu yapamazsınız kanunsuzdur diyebilir.

ist_koord' Alıntı:
Sayın Hocam;
Vali ne bilir efendim açıp yönetmelik mi okur siz hazırlarsınız çok sıkıntılı bir durum varsa çağırır bu neye göre yapılıyor diye sorar onu da kişi kişi sormaz iş için sorar ikna olursa imzayı atar.
ist_koord hocamın dediği gibi eğer gelecekte ilçe mem işinize gelmezse gidersiniz, usulsüz dersiniz, BTR sadece okulda olur, olay bitti.

izmirde ben gibi gorevlendirilmesi yapilan bircok ogrtmen var. Evrak olarak neler hazirladiniz, neler yapiyorsunuz izmirdeki ilcedeki btrler

Beterin beteri var demekki. Halimize şükredelim...
"Kabullen; eğ başını, usul usul yürü..."

boşver hocam ya.. iki kere teklif geldi istemedim... kablosu çıkan memur ayaqğına çağırıp taktırıyor.. siyasetlr gelen büyük başlar bela olur.. hele de hiç bilgisayar bilmiyorlarsa vay haline... duman olursun duman.. yıllarca çalışanlar kaçtı.... allah kolaylık versin.. bi düşün hocam okjldda da 18 saat orda d a 18 saat. niye kendimi ezdireyim... :mrgreen:

Geri