il dışı ile ilgili ?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
kafam karıştı bi arkadaş açıklarsa sevinirim..
durumum: 07/09/2010 tarihinde göreve başladım.fakat o tarihten şuanki tarih arasında askerliğimi yaptım.(6 ay sanırım ) öncelikle sorum ben il dışı isteyebiliyor mu yum?
isteyebiliyorsam şuan çalıştığım okul hizmet puanı 20 isteyeceğim oklulun hizmet puanı 18..eş değer bölge kapsamında isteyebilir mi yim.(zorunlu hizmetim bitmedi)

halk' Alıntı:
Bence seçim ekranı görünüyorsa isteyebilirsin.
hocam il içi de tercih ekranım görünüyor..ama il içi istemediğim için kaydet demedim ,desem belki uyarı verecek..
il dışı görünecek mi merak ediyorum

İl dışı isteyebilmek için 3 yıl şartı var. Askerliği düşünce 3 yılı doldurmadığınız için il dışı tayin isteyemezsiniz...

DaMieN' Alıntı:
İl dışı isteyebilmek için 3 yıl şartı var. Askerliği düşünce 3 yılı doldurmadığınız için il dışı tayin isteyemezsiniz...
peki isteyebilseydim,20 puanlık okuldan 18 puanlık okula gidebilirmiydim?

DaMieN' Alıntı:

peki zorunlu hizmet bölgesine tayin istemek içinde mi 3 yıl lazım?

mruh' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:

peki zorunlu hizmet bölgesine tayin istemek içinde mi 3 yıl lazım?

sadece eşdeğer zorunlu hizmet bölgesine isteyebilirsiniz.
diğer kurumları tercih edemezsiniz.

by_katliam hocam, hocamın da dediği gibi askerlik zamanını düşünce (6 ay) 3 yılın dolmuyor olacağından il dışı ve il içi isteyemezsin. Ama dolsaydı, zorunlu hizmet okulundan 20 puan veya 22 puan, kaç olursa olsun, başka bir zorunlu hizmet okuluna, onun da puanı ister 18, ister 20, ister 22 olsun, yeter ki zorunlu hizmet bölgesi okulu olsun, tayin isteyebilirsin.

Geri