il dışı taslak duyuru yayınlanmış

Kodla Büyü
2013 YILI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ
Duyuru taslağının kamuoyu görüşüne açılması 05 – 09 Temmuz 2013
Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 18 – 24 Temmuz 2013
Atamaların yapılması, sonuçların ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi 26 Temmuz 2013
Tebliğ/tebellüğ ve yeni görev yerine başlama işlemlerinin tamamlanması 29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren
 
anladım kadarıyla bu sene eşdeğer bölge atamasına bakanlık izin vermiyor.Yani zorunlu hizmet bölgesinde çalışan biri 3 yılı doldurdıktan sonra zorunlu hizmet bölgesine tayin isteyebiliyordu.Ama bu sene bununla ilgili bir madde bulamadım ben kılavuzda....
 
norm kadro fazlası olanlar il içine mecburen başvuruyor ama il dışına başvuru hakkı elinden alınıyor. kılavuz görüşüne bunu yazmalıyız bence. bu sene nasıl maddeler olursa sonraki yıllar benzer şekilde devam edecektir.
 
peki 29 temmuzdan itibaren ne kadar süremiz var yeni okula gecmek icin zira benim cocugum olacak agustos ilk haftasi ve acikcasi o dogdukdan sonra gecmek istiyorum dogum telasi gecince yani.
ikinci olarak 20-21 temmuzdaki acik lise gorevi icin ismimizi yazdirdik neticede ekders verilecek 5 * 4 saat ten 20 saat ve tayinimiz cikarsa bu ekdersi eski okulmu verecek yoksa yeni okulmu verecek gerci ben agustos ilk haftasinda ilisik kesmek istiyorum nasil olacak bu iki soruma yanit verirseniz.
 
2013 YILI ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI İSTEĞE VE ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURU TASLAĞIDIR



1- Öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değişiklikleri 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki takvimde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.



2- a. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.



b. 06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan bulundukları ilde 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayanlar da yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.



c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla; sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.



ç. 2012 ve 2013 yılında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra farklı sebeplerle Bakanlığımızca eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.



3- Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli öğretmenler, 15 Eylül 2013 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönmek kaydıyla, yer değiştirme hakkından yararlanabilir.



4- Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden, 15 Eylül tarihine kadar, yurt dışı görev süresinin veya aylıksız izinlerinin sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımak kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Bu kapsamda yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden, en geç 15 Eylül 2013 tarihi itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecektir.



5- 06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlardan 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaktır.

6- a. 06/05/2010 tarihinden sonra öğretmenliğe atanlardan birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan ve Bakanlık öğretmenlik kadrolarında ilk göreve başlama tarihi esas alınarak 15 Eylül 2013 tarihi itibarıyla 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlamış veya tamamlayacak öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaklardır. Tercihlerine atanamayanlar, alanlarında norm açığı bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanları da dikkate alınarak atanacaktır. Bu kapsamda olup da talepte bulunmayanların ataması ise re’sen yapılacaktır.



b. Başta eğitim kurumu müdürlükleri olmak üzere ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri, yukarıda belirtilen 3 (üç) yıllık çalışma süresini doldurmaları nedeniyle bu yıl zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulacak öğretmenlerin tespit ve takibini yaparak yer değiştirme başvuru formu doldurmasını sağlayacaktır. Başvuru formu doldurmayanların formları eğitim kurumu müdürlüklerince doldurularak onaylanacaktır.



Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitinde ihmali görülen yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.



c. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 33 üncü maddesinde sayılan mazeret halleri kapsamında mazeretlerinin devam ettiğini belgelendiren öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri talepleri halinde ertelenecektir.



ç. Bu kapsamda, 3 (üç) yıllık sürenin hesabında sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dahil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde, fiilen öğretmen olarak çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan süreler ise 3 (üç) yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.



d. Zorunlu çalışma yükümlülüğüne ilişkin diğer hususlarda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.



7- Soruşturma sonucu başka “il”e atanan öğretmenler, yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren 3 (üç) yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları “il”e yer değiştirme isteğinde bulunamaz.



8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.



b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.



9- İsteğe bağlı olarak iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenlerden eşleri kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında çalışanlar, atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan özür durumları hariç, aynı atama döneminde ayrıldıkları il’e atama başvurusunda bulunamaz.



10- 2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde ataması yapılan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamaz.



11- Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.



Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı yer değiştirmeler iptal edilecektir.



Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.



Sırasıyla okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri yöneticileri, yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesinden, başvuruların onaylanması ya da reddedilmesinden görevli, yetkili ve sorumludur.



12- Başvuru Formu’nun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuru yapan öğretmen sorumludur. Öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilirler; bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilirler; ancak başvurunun il milli eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılamaz.



13- İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; okul yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formu’nun çıktısı okul müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.



14- Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün ise, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri, aynı gün tamamlanacaktır.



15- Müstakil müdürlüğü bulunmayan okullarda görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacaklardır.



16- Öğretmenler, yer değiştirme başvurusundan, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle başvuru süresi içinde vazgeçebilir. Bu başvurular elektronik ortamda iptal edilir.



17- İller arasında yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden, en çok 25 eğitim kurumunu tercih edebilir. Bu tercihlerine atanamama ihtimaline karşılık öğretmenlere, 26 ncı seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verilecektir.



Öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları hâlinde 26 ncı seçenek olarak kendilerine sunulan bir il’e daha atanmayı isteyip istemediklerini de belirteceklerdir.



Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.



18- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir.



19- Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları ise, mesleki ve teknik liseleri tercih edemeyecektir.



20- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri tüm eğitim kurumlarını; ilgili mevzuatına göre Anadolu liselerine sınavla atanan öğretmenler ise fen liseleri ile sosyal bilimler liselerini tercih edebileceklerdir.



Güzel sanatlar ve spor liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinden, geçmişte güzel sanatlar liselerinde görev yapmış olanlar da güzel sanatlar ve spor liselerini tercih edebilecektir.



21- Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, fen liseleri ile sosyal bilimler liseleri hariç, bilim ve sanat merkezleri ile diğer eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.





22- Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanlarının eşitliği hâlinde öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek; eşitliğin bu durumda da sürmesi hâlinde bilgisayar kurası ile atamaları yapılacaktır.



23- Görev yerinden ayrılmamış olmak kaydıyla, yer değiştirmeler tamamlandıktan sonra Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özür durumlarından birinin oluşması hali hariç, isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değişiklikleri iptal edilmeyecektir.





Ataması iptal edilenlerden görev yerine atama yapılanlar, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan diğer eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaklardır.



24- Başvurulara ilişkin tereddütler öncelikle ilçe/il millî eğitim müdürlüğünce giderilecek, bu aşamada giderilemeyen tereddütler yetkililerce Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda açıklamalarda yer almayan diğer hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.






2013 YILI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ


Duyuru taslağının kamuoyu görüşüne açılması

05 – 09 Temmuz 2013




Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci



18 – 24 Temmuz 2013


Atamaların yapılması, sonuçların ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi



26 Temmuz 2013


Tebliğ/tebellüğ ve yeni görev yerine başlama işlemlerinin tamamlanması

29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren
 
gzegen' Alıntı:
peki 29 temmuzdan itibaren ne kadar süremiz var yeni okula gecmek icin zira benim cocugum olacak agustos ilk haftasi ve acikcasi o dogdukdan sonra gecmek istiyorum dogum telasi gecince yani.
ikinci olarak 20-21 temmuzdaki acik lise gorevi icin ismimizi yazdirdik neticede ekders verilecek 5 * 4 saat ten 20 saat ve tayinimiz cikarsa bu ekdersi eski okulmu verecek yoksa yeni okulmu verecek gerci ben agustos ilk haftasinda ilisik kesmek istiyorum nasil olacak bu iki soruma yanit verirseniz.

insallah bir arkadas yanit verir :)
 
gzegen' Alıntı:
gzegen' Alıntı:
peki 29 temmuzdan itibaren ne kadar süremiz var yeni okula gecmek icin zira benim cocugum olacak agustos ilk haftasi ve acikcasi o dogdukdan sonra gecmek istiyorum dogum telasi gecince yani.
ikinci olarak 20-21 temmuzdaki acik lise gorevi icin ismimizi yazdirdik neticede ekders verilecek 5 * 4 saat ten 20 saat ve tayinimiz cikarsa bu ekdersi eski okulmu verecek yoksa yeni okulmu verecek gerci ben agustos ilk haftasinda ilisik kesmek istiyorum nasil olacak bu iki soruma yanit verirseniz.

insallah bir arkadas yanit verir :)

hocam 15 gün olması lazım
diğeride eğer eski okul yatırmam derse ekdersi
ekders puantajınızı alır yeni okulunuza götürürsünüz
 
büyük haksızlık var aslında burda il içinde iyi okular dolacak bence tayinlerin ikisi bir arada yapılmalı kimin puanı yüksekse o yerleşssin adalet budur
 
warface' Alıntı:
büyük haksızlık var aslında burda il içinde iyi okular dolacak bence tayinlerin ikisi bir arada yapılmalı kimin puanı yüksekse o yerleşssin adalet budur

meb bunu 2010 da yaptı o da il dışına kota uygulayarak ama baktı ki yolluk çok fazla veriliyor öğretmene vazgeçti
 
meb işine geleni yapıyo zaten haktan bahsetmek zor il içinde adam 40 puanla en iyi yere yerleşirken sen 100 puanla gidemiceksin böyle bir şey varmı
 
c) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı
ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan adaylığı kaldırılmış olanlar
bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen
üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet
bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda
bulunabileceklerdir.
Arkadaşlar bu yıl bu madde yok mu bana mı öyle geldi :?
 
Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak
1. eşim ve benim zorunlu hizmet sorunumuz yok. Eşim matematik ben bilişim öğretmeniyim. Tercih yaparken aynı illeri yazmak zorundamıyız.
2. Aynı İL olmazsa iptal ettirebiliyoruz 8a maddesine göre
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.
Buna göre ;
a) Eş durumu herhalde kesin olur ? Olmama durumu var mı?
b) İl içi özür durumu ne demek, ağustosta yapılırmı? Acemiyiz bu konularda kusura bakmayın..
 
yusufpb' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak
1. eşim ve benim zorunlu hizmet sorunumuz yok. Eşim matematik ben bilişim öğretmeniyim. Tercih yaparken aynı illeri yazmak zorundamıyız.
2. Aynı İL olmazsa iptal ettirebiliyoruz 8a maddesine göre
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.
Buna göre ;
a) Eş durumu herhalde kesin olur ? Olmama durumu var mı?
b) İl içi özür durumu ne demek, ağustosta yapılırmı? Acemiyiz bu konularda kusura bakmayın..

Hocam tercihleriniz arasında aynı illeri yazmak zorundasınız. Yazdıklarınızdan farklı illere çıkarsa birini iptal ettirip eş durumu özrüne başvuru yapabiliyorsunuz. Bir arkadaşımdan biliyorum bu konuyu çok araştırmıştı.Eş durumunda il emri olmayacak yine. O nedenle kesin olur diyemeyiz ama tercih edeceğiniz ilde kontenjan açılırsa büyük ihtimalle olur. İl içi özür durumu şu demek; eşlerin aynı ilin farklı ilçelerine tayini çıkmışsa aynı ilçeye gelebilmek için tercih yapma hakkı olur. Bu da yine özür durumu tayinleriyle aynı şey zaten. Yani mebbise eşinin ilçesi işlendiğinden otomatik olarak o ilçe açılıyor zaten başvurularda.
 
mutlak_adeger' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak
1. eşim ve benim zorunlu hizmet sorunumuz yok. Eşim matematik ben bilişim öğretmeniyim. Tercih yaparken aynı illeri yazmak zorundamıyız.
2. Aynı İL olmazsa iptal ettirebiliyoruz 8a maddesine göre
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.
Buna göre ;
a) Eş durumu herhalde kesin olur ? Olmama durumu var mı?
b) İl içi özür durumu ne demek, ağustosta yapılırmı? Acemiyiz bu konularda kusura bakmayın..

Hocam tercihleriniz arasında aynı illeri yazmak zorundasınız. Yazdıklarınızdan farklı illere çıkarsa birini iptal ettirip eş durumu özrüne başvuru yapabiliyorsunuz. Bir arkadaşımdan biliyorum bu konuyu çok araştırmıştı.Eş durumunda il emri olmayacak yine. O nedenle kesin olur diyemeyiz ama tercih edeceğiniz ilde kontenjan açılırsa büyük ihtimalle olur. İl içi özür durumu şu demek; eşlerin aynı ilin farklı ilçelerine tayini çıkmışsa aynı ilçeye gelebilmek için tercih yapma hakkı olur. Bu da yine özür durumu tayinleriyle aynı şey zaten. Yani mebbise eşinin ilçesi işlendiğinden otomatik olarak o ilçe açılıyor zaten başvurularda.

Öncelikle teşekkür ederim öğretmenim...
Tercih yaparken aynı illeri sırasıyla mı yazacağız mesela ikimizde 5 ankara 5 istanbul gibi sırasıylamı , yoksa karışık olsa olurmu, sırasız bir şekilde..
Eş durumunda çıkma ihtimali zor mu acaba? Mağdur ederlermi acaba? Kontenjan durumu il içi il dışa göre az mı?
İl içi özür hangi ayda oluyor acaba?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın..
 
yusufpb' Alıntı:
mutlak_adeger' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak
1. eşim ve benim zorunlu hizmet sorunumuz yok. Eşim matematik ben bilişim öğretmeniyim. Tercih yaparken aynı illeri yazmak zorundamıyız.
2. Aynı İL olmazsa iptal ettirebiliyoruz 8a maddesine göre
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.
Buna göre ;
a) Eş durumu herhalde kesin olur ? Olmama durumu var mı?
b) İl içi özür durumu ne demek, ağustosta yapılırmı? Acemiyiz bu konularda kusura bakmayın..

Hocam tercihleriniz arasında aynı illeri yazmak zorundasınız. Yazdıklarınızdan farklı illere çıkarsa birini iptal ettirip eş durumu özrüne başvuru yapabiliyorsunuz. Bir arkadaşımdan biliyorum bu konuyu çok araştırmıştı.Eş durumunda il emri olmayacak yine. O nedenle kesin olur diyemeyiz ama tercih edeceğiniz ilde kontenjan açılırsa büyük ihtimalle olur. İl içi özür durumu şu demek; eşlerin aynı ilin farklı ilçelerine tayini çıkmışsa aynı ilçeye gelebilmek için tercih yapma hakkı olur. Bu da yine özür durumu tayinleriyle aynı şey zaten. Yani mebbise eşinin ilçesi işlendiğinden otomatik olarak o ilçe açılıyor zaten başvurularda.

Öncelikle teşekkür ederim öğretmenim...
Tercih yaparken aynı illeri sırasıyla mı yazacağız mesela ikimizde 5 ankara 5 istanbul gibi sırasıylamı , yoksa karışık olsa olurmu, sırasız bir şekilde..
Eş durumunda çıkma ihtimali zor mu acaba? Mağdur ederlermi acaba? Kontenjan durumu il içi il dışa göre az mı?
İl içi özür hangi ayda oluyor acaba?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın..

Hocam illerin sayısının ve sırasının önemi yok. Sonuçta aynı branştan değilsiniz. Aynı ilde eşit sayıda kontenjan açılmasını bekleyemeyiz. Eskiden sorsaydınız yani il emrine atanmak istiyorum seçeneği varken sorsaydınız kesin çıkar derdik ama geçen yıl sınıf öğretmenlerine yaşattıkları mağduriyeti biliyoruz. İl içi ya da il dışına göre kıyaslama yapmamız pek doğru olmaz kontenjan sayısını bilemeyiz. O yüzden büyük ihtimalle çıkar diyorum. Biz de benzer durumdayız. Eşim bilişim teknolojileri tercihi yapacak, ben de alan değiştirmiştim teknoloji tasarıma geçmiştim. Tabi ki kendimiz için de kesin çıkar diyemiyoruz ama riski de göze almak gerekiyor il değiştirebilmek için.

İl içi özür dediği ile özür durumu tayinleri aynı şey. O da ağustosta yapılacak yani. İl dışından hemen sonra yaparlar, yani ağustosun ilk yarısı sonuçlanır sanırım. Sistemde özrünün bulunduğu il ya da ilçe kayıtlı olduğu için başvuru sayfasına girdiğinizde size sadece o ilçe ya da ildeki okullar açılacak. Yani aynı ilin farklı ilçelerindeyseniz eşinizle; eşinize sizin ilçeniz, size de eşinizin ilçesindeki kontenjanlar açılacak. Farklı illerdeyseniz de birbirinizin çalıştığı il açılacak sistemde. Umarım açıklayıcı olmuştur.
 
gzegen' Alıntı:
gzegen' Alıntı:
peki 29 temmuzdan itibaren ne kadar süremiz var yeni okula gecmek icin zira benim cocugum olacak agustos ilk haftasi ve acikcasi o dogdukdan sonra gecmek istiyorum dogum telasi gecince yani.
ikinci olarak 20-21 temmuzdaki acik lise gorevi icin ismimizi yazdirdik neticede ekders verilecek 5 * 4 saat ten 20 saat ve tayinimiz cikarsa bu ekdersi eski okulmu verecek yoksa yeni okulmu verecek gerci ben agustos ilk haftasinda ilisik kesmek istiyorum nasil olacak bu iki soruma yanit verirseniz.

insallah bir arkadas yanit verir :)
hocam ayın 22 si gibi sizin maaşlar yapılmaya başlıyor ve siz 15 inde maaş alıyonuz. 15 maaşını eski okul 15 inden sonrakileri yeni okul veriyor. Ekders de öyle. Sonuçta illa o parayı alıyorsunuz. Tayin çıkıp ilişik kesince defterdarlık işiniz bitiyor o okul tarafından onlar giriş yapamıyorlar. Ekderdler de 22 gibi yapılıyor dolaysıyla alacagınız yeni ekdersler 22 sonrasında ise eski okulunuz görev listesinin örneğini verecek size siz yeni okula.. Buna eski okul "ödemedik" yazısını da ekleyecek...
 
sgulkurusu' Alıntı:
norm kadro fazlası olanlar il içine mecburen başvuruyor ama il dışına başvuru hakkı elinden alınıyor. kılavuz görüşüne bunu yazmalıyız bence. bu sene nasıl maddeler olursa sonraki yıllar benzer şekilde devam edecektir.
SAyın hocam neye dayanarak böyle bir sonuca vardınız? Eğer madde 10- 2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde ataması yapılan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamaz. göre diyorsanız bence böyle bir uygulama olmaz çünkü bende norm fazlası olarak atandım. Niye diyeceksiniz . Madde de 2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde diyor beni atadıklarında norm fazlası olarak atamam yapıldı. il içi yer değişikliği dönemimde yapılmadı ki.
 
mutlak_adeger' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
mutlak_adeger' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak
1. eşim ve benim zorunlu hizmet sorunumuz yok. Eşim matematik ben bilişim öğretmeniyim. Tercih yaparken aynı illeri yazmak zorundamıyız.
2. Aynı İL olmazsa iptal ettirebiliyoruz 8a maddesine göre
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.
Buna göre ;
a) Eş durumu herhalde kesin olur ? Olmama durumu var mı?
b) İl içi özür durumu ne demek, ağustosta yapılırmı? Acemiyiz bu konularda kusura bakmayın..

Hocam tercihleriniz arasında aynı illeri yazmak zorundasınız. Yazdıklarınızdan farklı illere çıkarsa birini iptal ettirip eş durumu özrüne başvuru yapabiliyorsunuz. Bir arkadaşımdan biliyorum bu konuyu çok araştırmıştı.Eş durumunda il emri olmayacak yine. O nedenle kesin olur diyemeyiz ama tercih edeceğiniz ilde kontenjan açılırsa büyük ihtimalle olur. İl içi özür durumu şu demek; eşlerin aynı ilin farklı ilçelerine tayini çıkmışsa aynı ilçeye gelebilmek için tercih yapma hakkı olur. Bu da yine özür durumu tayinleriyle aynı şey zaten. Yani mebbise eşinin ilçesi işlendiğinden otomatik olarak o ilçe açılıyor zaten başvurularda.

Öncelikle teşekkür ederim öğretmenim...
Tercih yaparken aynı illeri sırasıyla mı yazacağız mesela ikimizde 5 ankara 5 istanbul gibi sırasıylamı , yoksa karışık olsa olurmu, sırasız bir şekilde..
Eş durumunda çıkma ihtimali zor mu acaba? Mağdur ederlermi acaba? Kontenjan durumu il içi il dışa göre az mı?
İl içi özür hangi ayda oluyor acaba?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın..

Hocam illerin sayısının ve sırasının önemi yok. Sonuçta aynı branştan değilsiniz. Aynı ilde eşit sayıda kontenjan açılmasını bekleyemeyiz. Eskiden sorsaydınız yani il emrine atanmak istiyorum seçeneği varken sorsaydınız kesin çıkar derdik ama geçen yıl sınıf öğretmenlerine yaşattıkları mağduriyeti biliyoruz. İl içi ya da il dışına göre kıyaslama yapmamız pek doğru olmaz kontenjan sayısını bilemeyiz. O yüzden büyük ihtimalle çıkar diyorum. Biz de benzer durumdayız. Eşim bilişim teknolojileri tercihi yapacak, ben de alan değiştirmiştim teknoloji tasarıma geçmiştim. Tabi ki kendimiz için de kesin çıkar diyemiyoruz ama riski de göze almak gerekiyor il değiştirebilmek için.

İl içi özür dediği ile özür durumu tayinleri aynı şey. O da ağustosta yapılacak yani. İl dışından hemen sonra yaparlar, yani ağustosun ilk yarısı sonuçlanır sanırım. Sistemde özrünün bulunduğu il ya da ilçe kayıtlı olduğu için başvuru sayfasına girdiğinizde size sadece o ilçe ya da ildeki okullar açılacak. Yani aynı ilin farklı ilçelerindeyseniz eşinizle; eşinize sizin ilçeniz, size de eşinizin ilçesindeki kontenjanlar açılacak. Farklı illerdeyseniz de birbirinizin çalıştığı il açılacak sistemde. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Hocam şuanda sorularıma cevap aldım çok teşekkür ederim, sıkıntıya düştüğüm zaman bilginize danışabilirim, kusura bakmayın..
 
neyzen26' Alıntı:
sgulkurusu' Alıntı:
norm kadro fazlası olanlar il içine mecburen başvuruyor ama il dışına başvuru hakkı elinden alınıyor. kılavuz görüşüne bunu yazmalıyız bence. bu sene nasıl maddeler olursa sonraki yıllar benzer şekilde devam edecektir.
SAyın hocam neye dayanarak böyle bir sonuca vardınız? Eğer madde 10- 2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde ataması yapılan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamaz. göre diyorsanız bence böyle bir uygulama olmaz çünkü bende norm fazlası olarak atandım. Niye diyeceksiniz . Madde de 2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde diyor beni atadıklarında norm fazlası olarak atamam yapıldı. il içi yer değişikliği dönemimde yapılmadı ki.
hocam siz il içi başlamadan önce norm fazlası olarak atanmışsınız ve artık norm fazlası değilsiniz. ben şu an da norm fazlası olanlardan bahsediyorum. bazı illerde norm fazlası atamaları durduruldu ve bunların il içine başvurması söylendi. ama bu durumda il dışına başvuramayacağız. yani seçim yapmamız isteniyor. norm fazlası olmak benim seçimim değil. ama norm fazlası olarak il içine başvurursam il dışı hakkım kaybolacak. anlatmak istediğim bu.
 
mutlak_adeger' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
mutlak_adeger' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak
1. eşim ve benim zorunlu hizmet sorunumuz yok. Eşim matematik ben bilişim öğretmeniyim. Tercih yaparken aynı illeri yazmak zorundamıyız.
2. Aynı İL olmazsa iptal ettirebiliyoruz 8a maddesine göre
8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.
Buna göre ;
a) Eş durumu herhalde kesin olur ? Olmama durumu var mı?
b) İl içi özür durumu ne demek, ağustosta yapılırmı? Acemiyiz bu konularda kusura bakmayın..

Hocam tercihleriniz arasında aynı illeri yazmak zorundasınız. Yazdıklarınızdan farklı illere çıkarsa birini iptal ettirip eş durumu özrüne başvuru yapabiliyorsunuz. Bir arkadaşımdan biliyorum bu konuyu çok araştırmıştı.Eş durumunda il emri olmayacak yine. O nedenle kesin olur diyemeyiz ama tercih edeceğiniz ilde kontenjan açılırsa büyük ihtimalle olur. İl içi özür durumu şu demek; eşlerin aynı ilin farklı ilçelerine tayini çıkmışsa aynı ilçeye gelebilmek için tercih yapma hakkı olur. Bu da yine özür durumu tayinleriyle aynı şey zaten. Yani mebbise eşinin ilçesi işlendiğinden otomatik olarak o ilçe açılıyor zaten başvurularda.

Öncelikle teşekkür ederim öğretmenim...
Tercih yaparken aynı illeri sırasıyla mı yazacağız mesela ikimizde 5 ankara 5 istanbul gibi sırasıylamı , yoksa karışık olsa olurmu, sırasız bir şekilde..
Eş durumunda çıkma ihtimali zor mu acaba? Mağdur ederlermi acaba? Kontenjan durumu il içi il dışa göre az mı?
İl içi özür hangi ayda oluyor acaba?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın..

Hocam illerin sayısının ve sırasının önemi yok. Sonuçta aynı branştan değilsiniz. Aynı ilde eşit sayıda kontenjan açılmasını bekleyemeyiz. Eskiden sorsaydınız yani il emrine atanmak istiyorum seçeneği varken sorsaydınız kesin çıkar derdik ama geçen yıl sınıf öğretmenlerine yaşattıkları mağduriyeti biliyoruz. İl içi ya da il dışına göre kıyaslama yapmamız pek doğru olmaz kontenjan sayısını bilemeyiz. O yüzden büyük ihtimalle çıkar diyorum. Biz de benzer durumdayız. Eşim bilişim teknolojileri tercihi yapacak, ben de alan değiştirmiştim teknoloji tasarıma geçmiştim. Tabi ki kendimiz için de kesin çıkar diyemiyoruz ama riski de göze almak gerekiyor il değiştirebilmek için.

İl içi özür dediği ile özür durumu tayinleri aynı şey. O da ağustosta yapılacak yani. İl dışından hemen sonra yaparlar, yani ağustosun ilk yarısı sonuçlanır sanırım. Sistemde özrünün bulunduğu il ya da ilçe kayıtlı olduğu için başvuru sayfasına girdiğinizde size sadece o ilçe ya da ildeki okullar açılacak. Yani aynı ilin farklı ilçelerindeyseniz eşinizle; eşinize sizin ilçeniz, size de eşinizin ilçesindeki kontenjanlar açılacak. Farklı illerdeyseniz de birbirinizin çalıştığı il açılacak sistemde. Umarım açıklayıcı olmuştur.


Bi de hocam geçen yıl şöyle bişey vardı, bu yıl da muhtemelen olur, il emri olmadığından. Eşlerden ikisi de il dışı istedi, birinin tayini çıktı, diğerinin çıkmadıysa, diğeri eş durumundan tayin istiyodu, eş durumundan tayin isteyenin yine çıkmazsa il emri olmadığından dolayı il dışına giden eş iptal ettirebiliyodu, onun için biz eş durumu sonuçlanana kadar eşimin ilişiğini kesip yeni okuldaki görevine başlamasını yapmadık. çok şükür uzak ta olsa bi yer çıktı bana da...
 
mutlak_adeger' Alıntı:
2013 YILI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ
Duyuru taslağının kamuoyu görüşüne açılması 05 – 09 Temmuz 2013
Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 18 – 24 Temmuz 2013
Atamaların yapılması, sonuçların ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi 26 Temmuz 2013
Tebliğ/tebellüğ ve yeni görev yerine başlama işlemlerinin tamamlanması 29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren
gzegen' Alıntı:
peki 29 temmuzdan itibaren ne kadar süremiz var yeni okula gecmek icin zira benim cocugum olacak agustos ilk haftasi ve acikcasi o dogdukdan sonra gecmek istiyorum dogum telasi gecince yani.
ikinci olarak 20-21 temmuzdaki acik lise gorevi icin ismimizi yazdirdik neticede ekders verilecek 5 * 4 saat ten 20 saat ve tayinimiz cikarsa bu ekdersi eski okulmu verecek yoksa yeni okulmu verecek gerci ben agustos ilk haftasinda ilisik kesmek istiyorum nasil olacak bu iki soruma yanit verirseniz.


Hocam yukarıda verilen bilgiye göre son başlama yazısı tarihi 29 temmuz anladığım kadarıyla.
 
Hocalarım zorunlu hizmetle ilgili bana bir yardım ederseniz sevinirim.

Ben 8.12.2010 da göreve başladım. ve 15.02.2013 te norm fazlası atamasından isteğe bağlı yer değiştirdim. Hem 3 yılım tam dolmadı, hem de şimdi ki okulumda 1 yılım. Bu sekilde benim zorunlu hizmet tercihi yapmam gerekiyor mu.
Ayrıca nişanlım özel sektörde çalışıyor. Ve 5 yıl isteğe bağlı Bağlı Bağkur yaptırmış. Mayıs'ta sgk sını başlattı ama 360 gün dolmadigi için eş durumundan yararlanamiyorum sanırım. Resen başka bir ile zorunlu hizmet için atanmak cok sıkıntı olacak benim için. Çünkü evlendiğimde şu an ki ilimde olacağım. Boşuna yer değiştirmiş olurum. Böyle bir durumda il içinden mi zorunlu hizmet yerlerini yazmalıyım bilemiyorum. Bana bir akıl verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
hocam hangi maddeye dayanarak eşlerden ikisininde tayin istemesi gerektiğini söylüyorsunuz anlamadım.
 
seyma' Alıntı:
Bi de hocam geçen yıl şöyle bişey vardı, bu yıl da muhtemelen olur, il emri olmadığından. Eşlerden ikisi de il dışı istedi, birinin tayini çıktı, diğerinin çıkmadıysa, diğeri eş durumundan tayin istiyodu, eş durumundan tayin isteyenin yine çıkmazsa il emri olmadığından dolayı il dışına giden eş iptal ettirebiliyodu, onun için biz eş durumu sonuçlanana kadar eşimin ilişiğini kesip yeni okuldaki görevine başlamasını yapmadık. çok şükür uzak ta olsa bi yer çıktı bana da...

Hocam böyleyse çok işimize yarar bizim de ama şu kafama takıldı. Eş durumu başvurusu yapabilmek için özrünü belgelemen gerekiyor. İlişik kesmediğinde yeni ilde göreve başlamadığında ortada bir özür durumu olmuyor nasıl başvuru hakkı oluyor? Ben şöyle biliyorum : eşlerden il dışı ile tayini çıkan ilişiğini keser, yeni yerinde göreve başlar, bilgileri sisteme eklenir. Diğer eşe de sistemde özrünün bulunduğu yerdeki kontenjanlar açılır.
Eğer sizin dediğiniz gibiyse hiçbir mağduriyet oluşmaz ki eşlerle ilgili.
 
2012 il dışı klavuz:1.8. Her ikisi de yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmen eşler başvuruda bulunabileceklerdir.
Bu öğretmenlerin farklı illere atanmaları hâlinde, atamasını görev yerinden ayrılmadan iptal
ettiren eş, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde
bulunabilecektir. Bu öğretmenlerden aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde
göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer
değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.


2013 il dışı klavuz:8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.


Hocam eşlerden her ikisininde il dışı tayin istemesi gerektiğini kim uydurmuş bravo vallahi geçen seneninde bu seneninde klavuzuna baktım göremedim.
 
avy' Alıntı:
2012 il dışı klavuz:1.8. Her ikisi de yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmen eşler başvuruda bulunabileceklerdir.
Bu öğretmenlerin farklı illere atanmaları hâlinde, atamasını görev yerinden ayrılmadan iptal
ettiren eş, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde
bulunabilecektir. Bu öğretmenlerden aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde
göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer
değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.


2013 il dışı klavuz:8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.


Hocam eşlerden her ikisininde il dışı tayin istemesi gerektiğini kim uydurmuş bravo vallahi geçen seneninde bu seneninde klavuzuna baktım göremedim.


Öğretmenlerden;
-Her ikisi de öğretmen olan eşlerden “isteğe bağlı yer değiştirme dönemi”nde, yer değiştirme şartlarını taşıdıkları
hâlde, yer değiştirmek için başvuruda bulunmayan eş ile farklı illeri tercih ederek yer değiştirmesi gerçekleşen
öğretmenlerin eşleri, 1(bir) yıl geçmedikçe,
-Kendisi ya da eşi yurt dışında bulunanlar,
-Eşleri geçici olarak görevli olanlar,
-Eşleri isteğe bağlı sigortalı olanlar,
Eş durumundan, yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.


http://personel.meb.gov.tr/kilavuzl...ağlı Yer Değiştirme Kılavuzu (12.07.2011).pdf
5.sayfa

2012 de yok bu madde ama o zaman durumlar farklıydı 4+4+4 den dolayı bu sefer ne olur bilinmez işi garantiye almak lazım
 
avy' Alıntı:
2011 kılavuzunu mu dikkate almamız gerek yani, ne ilginç bir durumdur ya

Bugüne kadar hep böyleydi, kılavuzda netleşir durum ama eşlerden ikisinin de il dışı tayin istemesine engel bir durum yoksa ikisinin de başvuru yapmasında ne sakınca var ki hocam? Asıl eşlerin birinin tercih yapıp diğerinin yapmaması ilginç olmaz mı?
 
Geri
Üst