il dışı tayin ve il içi resen atanma durumu?

Kodla Büyü

ibrahim_hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar il içi tayin istedik diyelim atandığımız okulada da 3 yıl durma şartı var mı yoksa toplamda il içinde bulunma süresinin 3 yılı tamamlaması yeterli mi? yani toplamda mı 3 yıl yoksa atanılan yeni kurumda mı 3 yıl?bu durumda il içi atama şart diyelim resen atanma durumunda yeni atanılan kurumda 3 yıl şartı var mıdır?

Norm fazlasından ilde 3 yılını tamamlamadan tayin istenebilir mi? Norm fazlasıyım

a) Üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl, diyor atama yönetmeliğinde :(

eda_tr' Alıntı:
Norm fazlasından ilde 3 yılını tamamlamadan tayin istenebilir mi? Norm fazlasıyım
evet hocam il içi isteyebilirsin ama il dışı bilmiyorum.yönetmelikte kesin cümlelerle ifade edilmişti.yazıyı araştırayım sizin için.

4) Norm kadro uygulamaları sonucunda eğitim kurumlarında norm kadro fazlası konumuna alınan öğretmenler ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre tahsis edilen boş öğretmen norm kadrolarında görevli öğretmenlerin il içi yer değiştirme suretiyle atamalarında bu Yönetmelikte belirtilen yer değiştirmeye esas bulunduğu yerde çalışılması gereken süre şartı aranmaz.

il içi olarak açıkça belirtmiş hocam ama yeni yer değiştirme klavuzunda ne yazar onu bilemem.2010 da il içi ve dışı beraber yapmışlardı mesela.kimse beklemiyordu.

hocam iliçinde tayin istemek içinde ildışında istemek içinde 3 yıl çalışma zorunluluğu var.geçen yıl bir de şu vardı.diyelim siz haziran ayında il içinde yeni bir okula atandınız.temmuzda ildışı isteme hakkınız yoktu.çünkü kılavuzda bulunduğu okulda en az 1 yıl çalışanlar tayin isteyebilir yazıyordu.ha şu vardı çalıştığın okulda 3 yılını tamamladıysan iliçi de ildışı da istersin.önce iliçi isteyip yer değiştirince ildışı isteme hakkın kalmayabilir.benim öyle olmuştu.2011 de

yahu buraya yazana kadar yazın gogıl amcaya zaten çıkar arkadaslar. bilgisayarmax arkadaşımızın yazdığı doğrudur.

Arkadaşlar norm fazlası olarak 15 martta imam hatip e kadroyu tasımak ıstedıler fakat asker öğretmen oldugum için alamadılar.Sonra atama şube nin şefi ile bizzat konustum norm kadro sorunu ve resen atama bilmem neler senin il dışını etkilemez il dışı için o ilde toplam yılına bakılır dedi bu kadar basit kafa karıştırmayın , ha il içinde ki cevabını ise söyleyeyim il içinde bekleme şartı var dedi

okul dönüşümlerinden kaynaklı norm fazlası olursak ve norm fazlası atamalarında atanırsak il dışı hakkımız kaybolur mu?

Geri