il içi açıldı normdan dolayı resen-tercihen atananlar?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar seçenekler aşağıda sanki bunlar bize pek uymuyor, sadece norm fazlası olmam nedeni ile başka bir okulda görevlendirildim seçeneği var ama bizimgi görevlendirme değil ki?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 558
ben normdan dolayı tercihen atandım acaba resen atananlar kararname ile mi atandı yoksa gittikleri yere görevlendirme yazıları ilemi gittiler, resen atananlar bizi bilgilendirirse sevinirim.

"norm fazlası olmam nedeniyle başka bir eğitim kurumuna görevlendirildim." bu bize uyuyor olabilir mi?

Gorevlendiildim kelimesi uymuyor gibi..

Mevcut atama ve yer degistirme Yonetmeliginin 26 maddesi 15 sikkina gore isteyebilmemiz gerekiyor..

Bunlar yonetmelige aykiri is yapiyorlar..

Hicbir secenegi isaretlemeden tercih yapabiliyor mutuz acaba?

3 yılını dolduranlar hiç bir şey işaretlemeden yapacaklar bence. bu seçenekler süreyi doldurmayanlar için. ama bu kadar seçenek varken bizim için seçenek olmaması çok saçma.

norm fazlası olarak başka okula görevlendirme olarak gidenlerin kadrosu zaten norm fazlası olarak bulunduğu okuldadır. onlar için madde eklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. acaba 2. maddenin sonu atananlar olacaktı da yanlış mı yazıldı! çok mu iyimserim? Ama isteyememiz haksızlık olur.

badem' Alıntı:
norm fazlası olarak başka okula görevlendirme olarak gidenlerin kadrosu zaten norm fazlası olarak bulunduğu okuldadır. onlar için madde eklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. acaba 2. maddenin sonu atananlar olacaktı da yanlış mı yazıldı! çok mu iyimserim? Ama isteyememiz haksızlık olur.

Mantikli aslinda..

Norm fazladiyimi isaretler olur biter onlar..

En temizi il veya bakanlik ile gorusmek..

arkadaşlar görevlendirildim kelimesi resen atananları kastediyor galiba ama onun yerine neden resen atandımı kullanmıyorlarda bizi böyle kıvrandırıyorlarki.

ben resen atananlarla farklı değerlendirilmemiz gerektiği düşüncesindeyim ve bu madde onları kapsıyorsa bizi de kapsıyor. kararnamelerimizde aynı şey yazıyor çünkü. forumda arkadaşlar yazmıştı resen atananlarda da ihtiyaç fazlası öğretmenler yazdığını.

badem' Alıntı:
ben resen atananlarla farklı değerlendirilmemiz gerektiği düşüncesindeyim ve bu madde onları kapsıyorsa bizi de kapsıyor. kararnamelerimizde aynı şey yazıyor çünkü. forumda arkadaşlar yazmıştı resen atananlarda da ihtiyaç fazlası öğretmenler yazdığını.

mevcut atama yönetmeliğinin 41.madde 3. şıkına bakarsak resen atanan ile tercihen atanan arasında bir ayrım yapmak söz konusu olamaz..

"(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar."

yanılıyor muyum??

hastasıyız dede' Alıntı:
arkadaşlar seçenekler aşağıda sanki bunlar bize pek uymuyor, sadece norm fazlası olmam nedeni ile başka bir okulda görevlendirildim seçeneği var ama bizimgi görevlendirme değil ki?
hocam sizin durumunuz tam olark nedir? norm fazlası olarak başka bir okula atandıysanız artık norm fazlası değilsiniz demektir. bu durumda tercih yapabiliyor musunuz? kesin bilgi için yarın il/ilçe mem'i arayın bence.

sgulkurusu' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
hocam sizin durumunuz tam olark nedir? norm fazlası olarak başka bir okula atandıysanız artık norm fazlası değilsiniz demektir. bu durumda tercih yapabiliyor musunuz? kesin bilgi için yarın il/ilçe mem'i arayın bence.
hocam bukonuya yazdığım 2. mesajımdada belirttim, norm fazlası olarak başka bir okula tercihen atandım, ama mebbisteki seçeneklerde 2. maddede norm fazlası uygulaması ile başka bir kuruma görevlendirildim seçeneği bana ve benim gibilere en uygun seçenek gibi duruyor, ben 54. maddeden soruşturma geçirmeyide göze alarak tayin istemeyi düşünüyorum, olaki hakkımda soruşturma açılırsa alacağım ceza ne olur arkadşlar bu konuda bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum...

yarın bilgi paylaşımı yapalım arkadaşalar olmaz sa il-ilçe MEM leri aradıktan sonra. bende kurum dönüşümünden resen başka okula atandım tüm branşçılar ie birlikte. kendime göre seçenek göremedim malesef...

Arkadaşlar norm fazlası iken tercih yapmadığınız için mi resen atandınız? Bu konu hakkında sağlıklı bilgi veren yok. Norm fazlası bir öğretmen tercih yapmazsa resen atarlar mı?

hugo4545' Alıntı:
Arkadaşlar norm fazlası iken tercih yapmadığınız için mi resen atandınız? Bu konu hakkında sağlıklı bilgi veren yok. Norm fazlası bir öğretmen tercih yapmazsa resen atarlar mı?
hocam benim durumum kurum dönüşümünden dolayı tüm branşçıları komple başka bir okula atadılar. atamadan önce norm fazlalığım yoktu ama kurum ilkokul olunca orta kısımda başak okula gidince norm fazlası muamelesi gördük mü bilmiyorum? resen biz atandık ama idarecileri norm fazlalığından tercih yaptırıp atadılar.
soruna gelince norm fazlası duruma düşünce tercih açarlar belli zamanda, yapmazsan bir tarih verirler o tarihten sonra resen ihtiyaç olan yere atanırsın il içinde. bu durumda giden arkadaşlarım var. gerek tercihen gerekse resen.

Yani resen atamadan önce bana tercih yap diyecekler mi? şu anki il içi atamada istemezsem tekrar bana şu tarihe kadar yap yoksa resen atanırsın mı diyecekler.

hugo4545' Alıntı:
Yani resen atamadan önce bana tercih yap diyecekler mi? şu anki il içi atamada istemezsem tekrar bana şu tarihe kadar yap yoksa resen atanırsın mı diyecekler.
hocam şuan ki il içi atama da norm fazlalığı ile ilgli seçenek var buradan tercih yapmanız için. ilerde ayrıyeten norm güncellemeleri olacaktır eylül gibi oluyor normalde güncellemeler ama meb bu ne olur bilinmez. ondan sonra sadece norm fazlalaığı için atama yaptırırlar mı bilmiyorum. belki il içi ile aynı zamanda açtık deyip sadece resen olarak yapabilirler.

yadigartbaykal' Alıntı:
arkadaşlar il mem ile görüştüm geçen sene de öyle bir durum olmuş en yakın olanı seçtirmişler. 2 nolu maddeyi seçtireceğiz dediler.

Arkadaşlar resen atananlar 2. maddeyi seçeceklermiş, tercihen atananlardan mem ile görüşen oldumu, resen atananlar ile tercihen atananları ayıran herhangi bir ayrım yok gibi duruyor, yada varsada ayan beyan değil, ben sanki tercih yapacağım gibi duruyor, Tutmayın beni... :mrgreen:

tercihen atananlar için bir gelişme var mı, ben tercihlerimi yaptım ve onayladım, eğer aksi bir gelişme olmazsa akşama doğru okul idaresine onaylatmayı düşünüyorum.

hastasıyız dede' Alıntı:
tercihen atananlar için bir gelişme var mı, ben tercihlerimi yaptım ve onayladım, eğer aksi bir gelişme olmazsa akşama doğru okul idaresine onaylatmayı düşünüyorum.

Hocam sen norm fazlası olman nedeniyle tercihen atandıktan sonra 3 yılı doldurdun mu?

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

Hocam sen norm fazlası olman nedeniyle tercihen atandıktan sonra 3 yılı doldurdun mu?
evet doldurdum, son gelişmeler nedir arkadaşlar, özellikle badem hocam istiyor musun tayin, tercih yapacak mısın.

hastasıyız dede' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

evet doldurdum, son gelişmeler nedir arkadaşlar, özellikle badem hocam istiyor musun tayin, tercih yapacak mısın.
2. maddeyi seçip yapacağım. ama o maddeyi biraz daha netleştirseler iyi olur. tekrar telefon açıp belirttim bunu bakalım değişecek mi? çünkü resen atananlar için ayrı madde eklenildi. bizim de daha net olsa rahat oluruz. ama pes etmeyelim çünkü resen atananlarla kararnamemizde yazan atama nedeni aynı.

badem' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

2. maddeyi seçip yapacağım. ama o maddeyi biraz daha netleştirseler iyi olur. tekrar telefon açıp belirttim bunu bakalım değişecek mi? çünkü resen atananlar için ayrı madde eklenildi. bizim de daha net olsa rahat oluruz. ama pes etmeyelim çünkü resen atananlarla kararnamemizde yazan atama nedeni aynı.
ben okul idaremi ikna ettim, tercihleride yapmıştım ama daha detaylı tercih yapmak için okul idaresinden tercihlerimi iptal etmelerini istedim iptal ettiler sağolsunlar, iyice araştırma yapıp yarın tercih yapmayı düşünüyorum, sen bakanlığımı aradın hangi birimi aradın, ne dediler şıklar değişecekmi kesin bişey söyledilermi yoksa bakarız falanmı dediler.

Seçenekteki resen ifadesini kaldırmışlar...

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    14.2 KB · Görüntüleme: 1,250
Geri